typson 08.08.09, 22:59 czy ktoś wie, czy Kelty dalej sa sprzedawane w tych zamykanych butelkach? Mam zamiar naważyć nieco piwa (a potem je wypić) i sobie wymyśliłem, ze butelki po Kelcie będa idealne się nadawały. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mejson.e Re: piwo Kelt 09.08.09, 00:11 Teraz mi to piszesz? Niedawno wywaliłem cały kontener butelek po Kelcie - przeleżał parę lat w piwnicy. Spiknęlibyśmy się i nawarzyłbyś trochę dla mnie... Pozdrawiam, Mejson Odpowiedz Link
lexus400 Re: piwo Kelt 09.08.09, 06:45 Kelta ostatnio widziałem kapslowanego ale Grolscha piłem zamykanego, nie wiem jak teraz bo z tym Grolschem to już trochę dawno było. Odpowiedz Link
bassooner Re: piwo Kelt 09.08.09, 11:53 grolsch jest wciąż w zamykanych. ale po co od razu butelkę z piwem kupować? idź do sklepu i kup sobie pustą butelkę zamykaną na te całe druty. widziałem - są do kupienia. Odpowiedz Link
ernest_linnhoff Re: piwo Kelt 09.08.09, 12:26 W temacie warzenia, to uzywalem butelek "typu grolsch i kelt". Ale ostatecznie przez te butelki odechcialo mi sie kolejnych warek. Jest troche zachodu pozniej z myciem, a piwo znika szybko ;) Odpowiedz Link
frax1 Re: piwo Kelt 09.08.09, 14:43 Bernard też jest w takich butelkach i dość łatwo go kupić. Ja mam na balkonie 4 takie butelki z korkami więc mogę Ci dać, jednak mimo wszystko chyba najlepiej będzie jak ktoś sugerował po prostu kupić nówki w sklepie - w starszych butelkach będzie parciała ta uszczelka na korku. P.S Piliście kiedyś piwo Jagiełło? Ostatnio w takiej bar-budzie trafiłem i jest wyśmienite. Mętne nie pasteryzowane :) Odpowiedz Link
typson Re: piwo Kelt 09.08.09, 15:15 do ważenia przydaje sie taki 40litrowy garnek - z calym szacunkiem ale cztery flaszki to moze byc za mało. Myslalem raczej o tym, zeby skoczyć na slowacje (tylko tam jest €) lub do czesji i zanabyc ze dwie kraty zawsze mozna nazbierac normalnych butelek, kapsle i kapslownice Odpowiedz Link
frax1 Re: piwo Kelt 09.08.09, 19:52 :) Domyślam się - tu raczej chodził o do ziarnka ziarnko ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
sven_b Re: piwo Kelt 09.08.09, 20:28 W Ikei są zamykane 1-litrowe, z tym że szkło białe i 7.99,- Odpowiedz Link
bassooner Re: piwo Kelt 09.08.09, 21:06 sven_b napisał: > W Ikei są zamykane 1-litrowe, z tym że szkło białe i 7.99,- ___________________________________________________________________ no tak... wtedy mówisz po prostu "kochanie wypiłem tylko trzy piwka" ;-))) Odpowiedz Link