kupagnoju 30.12.03, 13:43 Podaję stawki podstawowe dla pojemności do 1800 cm3, rozumiecie coś z tego? Skąd takie różnice? Dlaczego Nissan jest 'wart' ok. 400 zł więcej niż np Mercedes? Alfa 934 zł Nissan 1233 zł VW, Mercedes,Opel,Toyota 841 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
typson Re: Allianz żle liczy czy dyskryminuje? OC na tem 31.12.03, 13:09 widac z pewnych (jakich??) statystyk wynika, ze kierowcy nissanow sa wiekszymi oszolomami i powoduja wiecej wypadkow niz kierowcy Alfy, VW etc. Ciekawe Mnie osobiscie bardzo razi wyzyska, jakim jest placenie skladki od pojemnosci a nie od mocy silnika. Dwustu czy wiecej konne subaru 2.0 jest wg tych przepisow tak samo niebezpieczne jak mercedes beczka 2.0D 55KM. To jakas bzdura. pzdr Odpowiedz Link
kupagnoju Re: Allianz żle liczy czy dyskryminuje? OC na tem 05.01.04, 14:10 Bardzo ciekawe, sprawdziłem BMW ( wiadomo, piraci hłe hłe) i też jest stawka wysoka, nie wiem jak Wy ale jakoś Nissanowcy wg mnie nie piracą zbytnio? Specjalnie zadzwoniłem do agenta i spytałem skąd takie różnice - odpowiedział mi, że nie wie :D Więc kto wie ??? Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: Allianz żle liczy czy dyskryminuje? OC na tem 05.01.04, 14:34 Moze ktos przy ustalaniu tych stawek wział tez pod uwage Moc......ale to chyba naciągana hipoteza. Odpowiedz Link
guest_of_honour Na pewno OC? 05.01.04, 21:38 To stawka OC uzależniona jest od marki pojazdu? wydawało mi się że tylko przy AC! Jeżeli to prawda to nic nie usprawiedliwia takiej głupoty :( Odpowiedz Link
kupagnoju Re: Na pewno OC? 06.01.04, 09:50 Niestety prawda, www.allianz.pl , jest tam kalkulator... głupoty czy jak to nazwać. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Allianz żle liczy czy dyskryminuje? OC na tem 06.01.04, 14:47 to proste- allianz klasyfikuje stawki w 6 (zdaje sie) grupach wg marek.- przyjeli taki klucz w oparciu o statystyke. niektore marki oplaca sie ubezpieczac w allianz a inne nie. jest wolny rynek. mnie sie forda w allianz bardzo oplaca, (a garbatego w pizetju). spoznione ale szczere szczesliwego biezacego roku! trzymajmy sie cieplo i rownolegle do kraweznika!. Odpowiedz Link
guest_of_honour I jest to pewnie jedyne logiczne wytłumaczenie 06.01.04, 20:30 "niektore marki oplaca sie ubezpieczac w allianz a inne nie." zmieniłbym tylko "w Allianz" na "Allianzowi" :) Odpowiedz Link