09.03.11, 00:59
...dziurawice. Płacimy podatek drogowy, odśnieżamy w zimie nie swoje chodniki , paliwo coraz droższe. Tak! Dymać nas potrafią, a ulice ...każdy widzi jak wyglądają.
Myślę komu do dupy się dobrać bo tak być nie może !!!
Obserwuj wątek
    • baseciq Re: Ulice... 09.03.11, 02:01
      Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale czy mógłbyś używać trochę innego słownictwa?
      • sultanbrunei Re: Ulice... 09.03.11, 08:45
        myślę że inne słownicto może być tylko jeszcze bardziej łacińskie. Dziury na Zielonce są konkretne, ale jeśli mowa o ulicach to może któryś z Panów urzędników coś mi odpowie:
        jadąc z Pragi Południe do Zielonki (np. centrum lub bankówka) mamy do wyboru dwie opcje : Żołnierska - Piłsudskiego, lub Pastuszków. Rembertów się postarał, zrobił kawałek PAstuszków, Zielonka dalszych odcinków nie równa nawet. Ale pojedźmy Żołnierską ! na odcinku od Rembertowa do Zielonki , samochód wytłucze nam jeszcze bardziej niż na wielkich dziurach bankówki. Ile jescze lat ta droga będzie olewana przez wszystkie możliwe instytucje. To jest droga jakby nie było na Białystok, dojazdówka Warszawy. Żeby nie można było kilku kilometrów drogi wyremontować od 20 lat!!! Granda, skandal itd... Panowie urzędnicy czekam na jakieś informacje.
        • kama2201 Re: Ulice... 09.03.11, 18:23
          Piszesz że nasi burmistrzowie od lat nie remontują ulicy Żołnierskiej a przecież jest to wylotówka z Warszawy na Białystok.A ja się Ciebie zapytam dlaczego jeszcze nie wyremontowałeś mojego domu?.Zapytasz dlaczego miałbyś remontować nie swój dom?.A dlaczego nasi burmistrzowie mają remontować cudze ulice?.Dlatego że przebiegają przez Zielonkę(obaj mieszamy w Zielonce więc zapraszam do remontu).Ja też niszczę zawieszenie w Zielonce,Ząbkach,Markach,Radzyminie czy Wołominie.PozdKM.
          • sultanbrunei Re: Ulice... 09.03.11, 18:32
            kama , prosze przeczytć może jeszcze raz co napisałem : "wszystkie możliwe instytucje" nie burmistrzowie. nie mam bladego pojęcia kto jest akurat odpowiedzialny za tą drogę więc klne ogólnie na wszystkich. a jak potrzebujesz remontu to za odpowiednią opłatą czemu nie ;)
            • kama2201 Re: Ulice... 09.03.11, 20:39
              (chciałem napisać coś ostrego,ale) Ta nasza dyskusja nie ma żadnego sensu bo ci którzy decydują o budowie tych dróg nie czytają takich wypowiedzi.Zakończmy to.PozdKM.
      • waran3 Re: Ulice... 09.03.11, 18:04
        baseciq napisał:

> Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale czy mógłbyś używać trochę innego słownictwa?
        Nie będę wdawał się w dyskusję kto ustala prawidłowe słownictwo :-) ale przekleństwa w tym przypadku są uzasadnione w 100%.

No chyba że taka wersja jest bardzie poprawna :

Ulice....
        ...dziurawice. Płacimy podatek drogowy, odśnieżamy w zimie nie swoje chodniki , paliwo coraz droższe. Tak! Odbywać stosunki z nami potrafią, a ulice ...każdy widzi jak wyglądają.
        Myślę komu do odbytu się dobrać bo tak być nie może !!!

Tym nie możesz się przyczepić :-) ale czy uważasz że jest lepiej ? :-)
        • baseciq Re: Ulice... 09.03.11, 20:48
          Czy lepiej? Nevím. Ale przynajmniej śmieszniej. Szczególnie że nad stanem dróg można się tylko zaśmiać, bo na płacz to już chyba szkoda łez.
    • sportif Re: Ulice... 09.03.11, 11:52
      ja się pytałem ostatnio burmistrza DLACZEGO w środku zimy zaczęto budować kanalizację na Mazurskiej i kiedy to ukończą. Odpowiedź, grzecznie i wielkim skrócie "BO TAK".
      Burmistrz sam od siebie zmienił temat i zaczął tłumaczyć, że remont MARECKIEJ zostanie zakończony jak tylko ziemia rozmarznie do głębokości 1m. Burmistrz sam się tłumaczył za to co zrobił (a raczej czego nie zrobił przed zimą) powiat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka