Dodaj do ulubionych

Internet w Zielonce (2011 rok)??

29.03.11, 18:06
Witam
Czy ktos moze powiedziec skad mozna wziac internet majac firme na ul. Paderewskiego, czyli Zielonka Bankowa??
Byl monter z TP SA, zamiast 20mb/s moga zaproponowac max 1mb/s... Porazka calkowita bo firma na takim laczu nie bedzie wogole dzialala. Netia to samo, bo dziala na laczach TP SA. Aster twierdzi ze nie ma pod tym adresem zasiegu. Z nijakiego Grinetu telefon podany w kontakcie nie odpowiada i wlacza sie poczta.
Czy tu dziala jakis normalny internet o laczu minimum 4-6mb/s?? Na laczu internetowym ma byc postawiona cala firmowa siec VoIP wiec musi to bym pewne stale lacze nie zrywajace polaczenia co chwila.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • delta998 Re: Internet w Zielonce (2011 rok)?? 29.03.11, 18:39
      A w UPC??
      • poturbowani wlasnie byl monter z UPC... 31.03.11, 12:18
        wlasnie byl monter z UPC... Na stronie oczywiscie podaje pelna dostepnosc uslug pod naszym adresem... Okazuje sie ze jednak przylacze jest w slupku za dzialka sasiada, musieliby skopac caly chodnik na dlugosci jego dzialki plus cala dzialke u nas do biura. Koszt... maja wycenic w ciagu 2 tygodni, ale miedzy 6-10tys zl za przylacze... Porazka.
        Wiec szukamy dalej... :/
        • amelka1974 Re: wlasnie byl monter z UPC... 31.03.11, 15:00
          byłem w dokładnie tej samej sytuacji. Szczęśliwie po mojej stronie ulicy nie ma chodnika tylko trawnik więc oprócz kwiatów sąsiada nic nie musiałem rujnować. Wycena UPC była podobna do tej którą usłyszałeś więc zdecydowaliśmy się samodzielnie wykopać ten rów. Wyszło 17 m wzdłuż ogrodzenia sąsiada plus 10 metrów po mojej działce - odpowiedni kabel (jak się później okazało zły) dostarczyło UPC. Dzięki temu udało się zestawić łącze. Niestety ze względu na zły przewód siła sygnału balansuje wokół najniższych wartości co przy złej pogodzie ma kolosalne znaczenie - ale ważne, że działa.
    • greenstuffy Re: Internet w Zielonce (2011 rok)?? 30.03.11, 08:52
      poturbowani napisał:

> Czy tu dziala jakis normalny internet o laczu minimum 4-6mb/s?? Na laczu intern
      > etowym ma byc postawiona cala firmowa siec VoIP wiec musi to bym pewne stale la
      > cze nie zrywajace polaczenia co chwila.

Witam,
      Za uke.gov.pl (www.mapa.uke.gov.pl/index.php?id=143404) lista operatorów świadczących usługi dostępu do Internetu na terenie Zielonki (przepraszam, że wielkimi literami, ale nie chciało mi się przepisywać ;)):
      AIR BITES POLSKA sp. z o.o.
      CROWLEY DATA POLAND sp. z o.o.
      EXATEL S.A.
      NAUKOWA I AKADEMICKA SIEĆ KOMPUTEROWA NASK
      NETIA S.A.
      POLSKA TELEFONIA KOMÓRKOWA CENTERTEL sp. z o.o.
      SFERIA S.A.
      TELEFONIA DIALOG S.A.
      TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A.
      UPC POLSKA sp. z o.o.

Z powyższych proponowałbym zapytać w UPC i ewentualnie Sferii. Resza najprawdopodobniej bazuje na infrastrukturze TP.
      Pozdrawiam
    • amelka1974 Re: Internet w Zielonce (2011 rok)?? 30.03.11, 13:42
      To wszystko zależy od tego jaki masz adres (numer domu). Na stronie UPC jest możliwość sprawdzenia czy w danej lokalizacji jest możliwość zestawienia łącza i ul. Paderewskiego jest częściowo dostępna. Losowo wpisałem kilka numerów w zakresie od 1 do 80 i przy niektórych była możliwość podłączenia usługi. Łącze prawdopodobnie spełni Twoje oczekiwania bo oferują również ciekawe pakiety dla firm. Szczegóły na stronie UPC . Przy uploadzie rzędu 10 mbit/s można spokojnie zestawić i VOIP i resztę usług. Jeśli nie wypali z UPC to spróbuj dowiedzieć się jaka firma jest dostawcą łącza dla gminy (chodzi o te darmowe łącze dostępne dla mieszkańców). Może tam uda Ci się coś załatwić. A jeśli nie tam to nie mam więcej pomysłów.
      pozdrawiam, RM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka