Dodaj do ulubionych

Gwiazdkowy prezent od KM

24.11.14, 22:47
Zmiana tematu.

Jak niedawno podał portal Zielonka24 zielonka24.pl/skandal-z-ostatnim-pociagiem/ od 14 grudnia zmieni się rozkład kibli KM i będzie to polegało na tym, że ubędzie pociągów :D

Cały żart tym razem polega na tym, że zmienione zostaną ostatnie kursy z Wileńskiego tzn. że będą po godz 22 tylko dwa : 22.18 i 23.14. Kolejny dopiero o 4.38 !

Więc jak ktoś ma pecha i pracuje do późna to nie będzie miał jak do domu dojechać a w zimę to już się to nie robi śmieszne.

Czy jesteśmy skazani na takie traktowanie ze strony KM ( bilety zapewne zdrożeją jak co roku ) ?

Ja rozumiem że Pendolino ma jakieś problemy z finansowaniem ( w TV coś takiego słyszałem, że nie dostaną tyle ile by chcieli od EU ) ale traktowanie niektórych jak podludzi, na których można bez końca oszczędzać, to nie jest sposób na wyjście z finansowego dołka.

Mam prośbę do naszych serdecznych i najdroższych, nowo mianowanych włodarzy na szczeblach różnych : czy nie mogli by jakoś dać do zrozumienia tym #$%@& z KM, że my też jesteśmy ludźmi którzy muszą jakoś do domu z pracy w stolicy dojechać w normalnych godzinach i warunkach ( u nas lokalnie, jak wiadomo w temacie rynku pracy jest zapaść ) i takie myki z rozkładach jazdy są ogólnie nieakceptowalne w naszych stronach ?

Może by tak spróbować się dogadać " ponad podziałami " i pro publico bono ustalić jakiś plan walki z bezczelnością i skandalicznych traktowaniem nas ze strony KM ?
Wiem, że KM to przeciwnik który doskonale wie że " można mu skoczyć " ale może chociaż warto spróbować ?
Obserwuj wątek
    • po-wiatowy Re: Gwiazdkowy prezent od KM 24.11.14, 22:53
      PS. Informacje odnośnie kursów zaczerpnąłem z aplikacji " Rozkład PKP " dostępnej na androida, która to czerpie dane z systemu informacji SITKOL. Używam jej kilka lat i jak do tej pory nie wprowadzała w błąd odnośnie rozkładów jazdy pociągów KM na naszej linii.
      • lech_zielenkiewicz Re: Gwiazdkowy prezent od KM 24.11.14, 23:08
        Konkretne zadanie dla burmistrza oraz radnych miejskich, ze szczególnym naciskiem na radnych powiatowych i sejmikowych. Czas wypełniać wyborcze obietnice, że nic więcej nie będziecie robić tylko służyć ludziom, za przyczyną niezawodnych Kolei Mazowieckich, jest niesamowita okazja przemienić obietnice na czyny.
    • baseciq Re: Gwiazdkowy prezent od KM 26.11.14, 12:48
      Łatwiej będzie chyba załatwić wcześniejszy kurs N62 i skierowanie go do nas przez Wileński niż wpłynąć na KM. Z nimi jest tak: "nie mamy pana pociągu i co pan nam zrobi?"
      • apuk1980 Re: Gwiazdkowy prezent od KM 26.11.14, 13:18
        tylko do N62 to przydałby się wspólny bilet bo bez tego to trzeba by kupować bilet na KM i kartę miejską na obie strefy jak ktoś regularnie planuje wracać koło pólnocy.
        • kama2201 Re: Gwiazdkowy prezent od KM 26.11.14, 14:05
          Nie wiem czy wszyscy wiedzą że od pewnego czasu trwa przebudowa trasy kolejowej z Warszawy do Białegostoku.Dlatego nie ma pociągów z Rembertowa do Zielonki oraz na odcinku od Tłuszcza do Łochowa.A na wiosnę rozpocznie się przebudowa odcinka z Zielonki do Słonecznej i pociągów znowu ubędzie.Ale tylko na dwa lata:).Potem ma być tylko lepiej.PozdKM.
          • apuk1980 Re: Gwiazdkowy prezent od KM 26.11.14, 14:43
            a jeszcze realizacja tunelu pod torami w niedalekiej przyszłości i mamy bonus w postaci kolejnych kilku lat utrudnień kolejowych (zapewne jazda jednym torem na wybranym odcinku jak to było w przypadku budowy tunelu w ząbkach), co jednak nie powinno mieć wpływu na pociągi w nocy bo o tych godzinach prac się nierealizuje a i nasycenie ruchu na torach też jest znikome przy jednym pociągu na godzinę.
            • lech_zielenkiewicz Re: Gwiazdkowy prezent od KM 26.11.14, 15:47
              I to są konkretne wyzwania i ból głowy dla większości mieszkańców którzy codziennie jeżdżą do szkoły i pracy, proponuję zapytać kandydatów na burmistrza przed II turą jak konkretnie chcą rozwiązać ten problem.
              • po-wiatowy Światełko w tunelu ? 12.12.14, 06:09
                zielonka24.pl/choc-raz-pasazerowie-gora/
                • michal_prickstein Re: Światełko w tunelu ? 12.12.14, 09:43
                  40% petycji wysłali sympatycy ONR, 27% elektorat SLD, 22% sympatycy PIS, 3% PO.
                  PO nie dba o nic.
                  news w twoim stylu, co nie?
                  • po-wiatowy Re: Światełko w tunelu ? 12.12.14, 10:29
                    A skąd mam mieć pewność że piszesz prawdę a nie bredzisz jak w sprawie tego wysypiska. Skąd masz te dane ? Od wróżki ?

Na logikę to powinny przeważać głosy wyznawców pisu bo ci w wołomińskim jeszcze mają większość.

ONR ? Kto o nich słyszy poza rozpierduchami na marszu 11.11 ?

• po-wiatowy Re: Światełko w tunelu ? 12.12.14, 10:39
                      Wytłumacz mi też z łaski swojej jaki ma związek procentowy udział ( zakładam hipotetycznie, że dane są wiarygodne choć absolutnie w to nie wierzę ) elektoratu PO w tych petycjach z tym , że jak zasugerowałeś, PO o nic nie dba ?

Nigdy nie nadążałem za intelektem skrajnej prawicy i to się nie zmienia.
                      A nawet pogłębia, Z WIEKIEM...
                  • karo-777 Re: Światełko w tunelu ? 12.12.14, 21:13
                    michal_prickstein napisał(a):

> 40% petycji wysłali sympatycy ONR, 27% elektorat SLD, 22% sympatycy PIS, 3% PO.
                    > PO nie dba o nic.
                    > news w twoim stylu, co nie?

sądzę że Ty jesteś lewacki troll który specjalnie chce zdyskredytować Ruch Narodowy swoimi durnymi wpisami taki Falanga bis a mocno ograniczony intelektualnie po-wiatowy daje się wkrecać
                    • po-wiatowy Re: Światełko w tunelu ? 13.12.14, 13:46
                      karo-777 napisał(a):

> michal_prickstein napisał(a):
                      >
                      > > 40% petycji wysłali sympatycy ONR, 27% elektorat SLD, 22% sympatycy PIS,
                      > 3% PO.
                      > > PO nie dba o nic.
                      > > news w twoim stylu, co nie?
                      >
                      > sądzę że Ty jesteś lewacki troll który specjalnie chce zdyskredytować Ruch Nar
                      > odowy swoimi durnymi wpisami taki Falanga bis a mocno ograniczony intelektualni
                      > e po-wiatowy daje się wkrecać

Ruszyło ciele ogonem.
                      Ech karo.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka