Dodaj do ulubionych

lodowisko opinie

28.11.15, 22:17
Zbieramy opinie na temat pomysłu przygotowania w tym roku lodowiska, gdzieś pewnie przy którejś ze szkół w Zielonce? Przydałoby się? Gdzie najlepiej byłoby je zrobić?
Fb: www.facebook.com/Inicjatywa-Dla-Zielonki-206878849372427/?fref=nf .
Obserwuj wątek
    • marek_k84 Re: lodowisko opinie 28.11.15, 23:10
      Na kortach w Dębinkach
      • kama2201 Re: lodowisko opinie 29.11.15, 20:27
        Czy to ma być lodowisko naturalne czy sztucznie chłodzone?Jeżeli sztucznie chłodzone to przy gimnazjum.PozdKM.
    • kasikkru Re: lodowisko opinie 29.11.15, 21:57
      Widziałabym lodowisko przy gimnazjum :)
    • wsm54 Re: lodowisko opinie 04.01.16, 20:31
      Opinie zebrane. Jest stosowna pogoda a lodowiska nie ma. To jest chyba zbyt trudny temat dla naszych władz.
      Władysław Smoszyński.
      • dlazielonki Re: lodowisko opinie 05.01.16, 09:06
        Jeszcze świętują, a tak w ogóle to za zimno, proponuję ogłosić akcję "zima w mieście".
      • marek_k84 Re: lodowisko opinie 05.01.16, 11:33
        Za moich lat szczenięcych (70-80 zeszłego wieku), na Osiedlu Wolności szło się do "spółdzielni" by włączyli motopompę i zalali plac przy Długiej (obecnie garaże, tfu!). Na tym kończyła się rola "czynników". Resztą zajmowała się gawiedź miejscowa - odśnieżanie, uzupełnianie ubytków w lodzie itepe itede odbywało się samoczynnie. Ktoś rzucał hasło i częściej brakowało sprzętu niż chętnych do pracy.
        A dziś? Niech zrobią! Qrde! To nie jest tunel pod torami, lecz zalanie wodą (nawet ze Smródki) kawałka gruntu. Ja wiem, że istnieje kwestia odpowiedzialności za to co się dzieje w takim miejscu, ale przecież mamy całe tłumy różnej maści stowarzyszeń. Do roboty więc! Pokazać, że poza klepaniem farmazonów, coś naprawdę potraficie zrobić.
        A Urząd? Zapomnijcie, rondo tak wyczerpało pokłady energii i inwencji, że pewnie zalaliby coś około maja...
        • lech_zielenkiewicz opinie 05.01.16, 12:09
          Podpisuję się pod Twoim postem, wydaje się że jeżeli wybraliśmy na pewien rodzaj kontraktu swoich przedstawicieli mamy problem z głowy, a ich zaangażowanie w 90% kończy w dniu wyborów, patrz przykład z naszego podwórka. W związku z tym zapraszam wszystkich na swoje podwórko, możemy na trawniku wylać lodowisko lub jak spadnie śnieg lepić przysłowiowe bałwany! Oczekuję na chętnych do współpracy!
          • marek_k84 Re: opinie 05.01.16, 12:21
            Nie widzę przeszkód :). Co prawda ja już ze sportu to podnoszenie ciężarów (w seriach po 50g przed TV), ale why not?
            Lepiej jednak byłoby wylać coś ogólnodostępnego inaczej posądzą Ciebie o prywatę.
            A bałwanów mamy dość bez śniegu, nie trzeba lepić.
            • lech_zielenkiewicz Re: opinie 05.01.16, 16:06
              Tylko kto będzie lał wodę?
              • marek_k84 Re: opinie 05.01.16, 19:37
                Zawsze można zamienić "o" w "ó" i chętny szybko się znajdzie
                • lech_zielenkiewicz Re: opinie 06.01.16, 11:29
                  Ale gorzej będzie jak zacznie rozmarzać i łyżwiarze zaczną się przewracać od oparów.
                  • marek_k84 Re: opinie 06.01.16, 11:41
                    Nie sądzę... Wcześniej smakosze wykroją sobie kostki do drinków
                    • lech_zielenkiewicz Re: opinie 07.01.16, 10:43
                      Idzie odwilż i temat lodowiska sam się rozwiąże, jeżeli jednak ktoś ma ochotę się poślizgać poniżej pomocne informacje:
                      Lodowiska w okolicy:
                      Warszawa:
                      www.warsawtour.pl/aktywny_wypoczynek/baza_adresowa/pl/39
                      Wołomin:
                      osir.wolomin.pl/zapraszamy-na-lodowisko/
                      Ząbki:
                      www.zabki24.pl/2015/12/lodowisko-w-zabkach-otwarte/
      • michal_prickstein Re: lodowisko opinie 07.01.16, 10:56
        Moja odpowiedź nie wnosi nic do tematu, za co z góry przepraszam.

Jeszcze w latach 90-tych wykonanie zimowego lodowiska na przykładzie szkoły nr 1
        - uczniowie na polecenie nauczycieli wuefu zimą odśnieżali betonową płytę boiska - tworząc śnieżne barierki
        - OSP zalewało przygotowany teren wodą
        et voila

Widzę szanowny p. Władysławie prężne dzialania czynienia społeczności zieloneckiej skrajnie nieobywatelską.
        Nie wiem czy mam to łączyć z porzekadłem że jak chce się uderzyć to kij się zawsze znajdzie.
        • marek_k84 Re: lodowisko opinie 07.01.16, 17:10
          I ot biega.
          Urząd jaki jest taki jest, ale do zrobienia qpy nie jest potrzebny. Tu wystarczą chęci...
          • kaku25 Re: lodowisko opinie 11.01.16, 09:05
            Wszyscy chodzą na glinki. W święto 3 Króli była masa ludzi.
    • marek_k84 Re: lodowisko opinie 11.01.16, 12:13
      Glinki to jednak mają pewną otoczkę hardkoru... Choć sam jako pacholę najeździłem się ma nich. Przydałoby się więc i coś co bedzie się nadawać nie tylko przy -20 w cieniu
      • kama2201 Re: lodowisko opinie 11.01.16, 17:40
        Na glinkach nigdy nie łyżwowałem. Jeździłem na stawie pomiędzy Literacką i Łukasińskiego.Oczywiście dopóki starsze roczniki nie pogoniły nas bo chcieli pograć w hokeja.Pamiętam jak z kolegami zrobiliśmy lodowisko na podwórku.Najpierw bandy ze śniegu a potem woda.No ale wtedy był śnieg i mróz dłużej niż kilka dni.PozdKM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka