miss.chili1
10.02.11, 21:26
Mam pytanie do dziewczyn z PCO ponieważ dwóch lekarzy wykonujących USG zasugerowało to schorzenie u mnie ale moja lekarz ginekolog nie zleciła dalszych badań w kierunku potwierdzenia bądź wykluczenia PCO. Ja mówię jej, że martwią mnie bardzo prawdopodobnie cykle bezowulacyjne a ta mnie zbywa, twierdząc, że nie wyglądam jak kobieta z PCO ( w domyśle nie jestem gruba i z zarostem ). Jakie wy miałyście badania, na podstawie których postawionio diagnozę ? moje opisy USG : " prawy jajnik z licznymi podtorebkowo umiejscowionymi pęcherzykami 3 -4 mm, jajnik lewy z licznymi pęcherzykami 4 -5 mm, bez pęcherzyka pow. 10mm " w 10dc. Opis z kolejnego cyklu : "jajnik prawy z licznymi pęcherzykami śr. do 6mm, w lewym torbiel 30mm"-10dc, trzeci cykl, 20dc, skok temp. i brak dominującego pęcherzyka, za to "jajnik prawy z licznymi pęcherzykami 5 - 6 mm, lewy jajnik torbiel 30mm" - w opisie wpisano jajniki policystyczne. Moja siostra mówi, że dostała kiedyś lek na lepsze jajeczkowanie a moja gin. gdybym chciała mieć dziecko wysyła do kliniki leczenia bezpłodności. Bez kompletnej diagnostyki. Zmienić lekarza ?
mój ostatni cały cykl :
forum.gazeta.pl/forum/w,14906,121367475,121367475,skok_temp_ale_brak_owulacji_potwierdzone_USG.html