Dodaj do ulubionych

termometr?

21.05.12, 14:30
uzywam owulacyjnego termometru microlife? To juz przezytek? Bo czytam na forum, ze teraz polecany jest szklany ze strony iner.pl. On nie jest elektroniczny, nie? jak dlugo sie nim mierzy, daje sygnal ze juz zmierzyl? czy trzeba samemu czas kontrolowac? Odpiszcie prosze, Ewa
Obserwuj wątek
    • bystra_26 bez paniki 21.05.12, 14:45
      Na jakim forum? Napisz, bo mnie to bardzo interesuje.

Ogólnie, to do NPR potrzeba termometru z odpowiednią precyzją pomiaru - z metaliczną cieczą rozszerzalną (rtęć, galinstan) lub przetestowane pod kątem precyzji elektroniczne pokazujące min. 2 miejsca po przecinku.

INER nie wierzy wszystkim termometrom elektronicznym, nie tylko Microlife Mt 16C2 i 1622. Dla nich ma być JAKIKOLWIEK analogowy tzn. z metaliczą cieczą rozszerzalną, NIE MUSI się wcale nazywać "owulacyjny" i być z ich strony.
      Stowarzyszenia promujące inne naturalne metody rozpoznawania płodności dają Ci większą swobodę wyboru.
      • dana_meadbh Re: bez paniki 21.05.12, 20:20
        Kiedyś dla porównania, bo z natury ostrożna jestem, mierzyłam kilka cykli dwoma termometrami: owulacyjnym rtęciowym i Microlife. Wyniki były porównywalne. Po zbiciu trzeciego rtęciowego od trzech lat używam elektronicznych. I bardzo sobie chwalę.
        • luxnordynka Re: bez paniki 22.05.12, 17:17
          Dzieki za odpowiedzi. A o zaleceniach szklanego termometru przeczytalam w linku podawanym przez to forum, u gory. Opis metody Retzera:), Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka