Dodaj do ulubionych

Pomocy !!! Czy to byla owulacja czy moja schiza?

18.10.12, 16:07
Juz naprawde jestem zdezorientowana i nie wiem co mam myslec. Jak pewnie zaraz zobaczycie na wykresie to moj pierwszy cykl po poronieniu i rowniez pierwszy jesli chodzi o mierzenie temperatury - mam PCOS wiec taka dlugosc to u mnie normalnosc - no i wszystko byloby dobrze gdybym w koncu dostala okres - a tymczasem to juz 16 dzien po prawdopodobnej owulacji i nadal nic - testy ciazowe tez negatywne a dodatkowo przyznam ze odpuscilismy sobie narazie jakiekolwiek starania wiec byla minimalna szansa na poczecie.
Czy mozecie Kochane spojrzec na moj wykres ponizej i zobaczyc czy rzeczywiscie mialam owulacje czy tez mi sie przysnilo? Czy to mozliwe zeby faza lutealna trwala tak dlugo? Juz mam naprawde dosyc bo myslalam ze chociaz w ten sposob bede miala kontrole nad tym co sie ze mna dzieje :(
Obserwuj wątek
    • koralik00 Re: Pomocy !!! Czy to byla owulacja czy moja schi 18.10.12, 16:10
      Nie wiem co z moja sygnaturka wiec podaje linka
      www.fertilityfriend.com/home/3f3e38
      • horpyna4 Re: Pomocy !!! Czy to byla owulacja czy moja schi 26.10.12, 20:40
        No i dziś sytuacja wyjaśniła się.
        • koralik00 Horpyna 27.10.12, 17:44
          Ale niestety wowczas gdy zakladalam ten watek FF wyznaczyl mi owulacje na 25dc - tylko im wiecej sie temu wszystkiemu przygladalam tym mniej w to wierzylam tym bardziej ze widzialam kolejny skok w 33dc - no i oszukalam FF wstawiajac + w okienko testu owulacyjnego w 32dc - jak widac to podzialalo bo zmienil mi date owulacji - w moim przypadku to oszustwo moglo byc wielce prawdopodobne bo kobiety z PCOS maja czesto podniesione LH wiec testy owulacyjne czesto moga je wprowadzac w blad - tak wiec wedlug nowych obliczen moja faza lutealna trwala 15 dni a wedlug wczesniejszych obliczen trwalaby 23 dni a to chyba malo prawdopodobne bez ciazy (tej z pewnoscia nie bylo bo stracilam fortune na elektroniczne testy ciazowe z duza czuloscia i za kazdym razem byl negatyw)
          --
          • horpyna4 Re: Horpyna 27.10.12, 21:44
            FF nie wyznacza owulacji, tylko orientacyjną granicę między temperaturami niższymi, a wyższymi. Nie należy tego traktować zbyt dosłownie, bo jest to po prostu takie mechaniczne wyliczenie według pewnego algorytmu.

Pamiętaj też, że z wykresu temperatur nie da się wyznaczyć dokładnego terminu owulacji, bo istnieje kilkudniowe "okienko". Nie jest prawdą, że owulacja występuje w dniu skoku - może być trochę wcześniej lub później.
    • horpyna4 Re: Pomocy !!! Czy to byla owulacja czy moja schi 18.10.12, 16:30
      U mnie trzy razy zdarzyła się faza lutealna 17 dni.
      • njut Re: Pomocy !!! Czy to byla owulacja czy moja schi 26.10.12, 20:32
        U mnie na 15 obserwowanych cykli 2 miały 17-dniową fl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka