Dodaj do ulubionych

Pytanie dotyczące temperatury.

04.01.13, 16:33
Czy jest jakaś różnica w cyklu gdy kobieta:
1. ma ładny skok temperatury,ksiązkowo o minimum 0,2 stopnia a potem jeszcze wyżej
2. ma skok temperatury ale bardzo powolny tzn. pierwsze 2 - 3 dni po owulacji o 0,1 a dopiero potem 0,2 i następnie już tylko wyżej (na ogólnym wykresie wyraźne widać dwie fazy ale brak tego "0,2" w pierwszych trzech dniach po owul.).
Czy oba cykle świadczą o przebytej owulacji czy tylko ten pierwszy, a w drugim owulacja jest wątpliwa?
Ogólnie "metoda termiczna" wskazuje obowiązkowo minimum 0,2. Jednak Roetzer nie ma aż takiego wymogu, te 0,2 musi pojawić się ale może np. 4-5 dnia po owulacji.
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Pytanie dotyczące temperatury. 05.01.13, 12:07
      Pierwsza ciąża- powolny wzrost, drugi skok dopiero w 13 dniu lutealnej, ciąża donoszona.Druga ciąża - piękny skok o jakieś 4-5 kresek od razu i utrzymywał się aż do 16 dnia po owulacji kiedy mimo pozytywnych testów nastąpił gwałtowny spadek i krwawienie.
      • nadia1902 Re: Pytanie dotyczące temperatury. 05.01.13, 12:27
        Czyli nie ma to znaczenia czy skok jest powolny czy od razu duży.
        Ja tez miałam w drugiej ciąży powolny wzrost ale wtedy udało się za pierwszym razem i nie musiałam się stresować.
        A teraz staram sie drugi miesiąc i w pierwszym miesiącu miałam powolny wzrost, teraz jest podobnie i chyba na siłe szukam problemów. Zaczełam czytać o "LUF" i pewnie niepotrzebnie sie teraz stresuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka