kammi.28 23.08.04, 13:14 Od 3 miesiecy mierze temperature w ustach, ale dopiero dzisiaj zauwazylam, ze pod jezykiem jest o 0,4 stopnie wyzsza niz na jezyku. Czy wiecie moze ktory sposob jest poprawny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgos_76 Re: jak mierzyc temperature 23.08.04, 17:27 kammi.28 napisała: > Od 3 miesiecy mierze temperature w ustach, ale dopiero dzisiaj zauwazylam, ze > pod jezykiem jest o 0,4 stopnie wyzsza niz na jezyku. Czy wiecie moze ktory > sposob jest poprawny? Z tego co wiem temperaturę mierzy się w ustach pod językiem. Aha temparaturę w ustach należy mierzyć przez 8 minut a w pochwie lub odbytnicy wystarczy 5 i ponoć te dwa ostatnie sposoby są dokładniejsze. Odpowiedz Link
magda010 Re: jak mierzyc temperature 23.08.04, 19:35 Najlepiej jest w pochwie lub w odbycie, ale w pchwie chyba jakos higieniczniej. Jest to dokladniejsze i wygodniejsze. Mi w ustach nie wychodzilo. Odpowiedz Link
ciociacesia Re: jak mierzyc temperature 23.08.04, 21:24 czy ja wiem czy higieniczniej? i tak trzeba termometr codziennie myć. a ja miałam problem z mierzeniem w pochwie, bo potm jakies takie nieprzyjemne odczucia wewnentrzne. i zawsze sie bałam ze za płytko albo za głeboko mierze. a teraz jest ok. i pierwszy cykl zaczyna mi cos wychodzic - mam juz 6 wyzszych temperaturek <juupi> Odpowiedz Link
ewa11a Re: jak mierzyc temperature 23.08.04, 19:40 Z tego co sie dowiedzialam tutaj od dziewczyn na forum to w ustach mierzymy pod jezykiem! Mi lekarz tego sposobu nie polecil i mierze w pochwie. Odpowiedz Link