0golone_jajka 10.07.05, 22:01 Wiecie co to takiego? Jeśli nie to przeczytajcie ten artykuł: kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,57324,2806587.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia_7 Re: Watykańska ruletka 11.07.05, 08:09 wystarczy spojrzeć na tego doktorka, jest podobny do gościa z reklamy pizzy hut Odpowiedz Link
0golone_jajka Re: Watykańska ruletka 11.07.05, 11:02 > wystarczy spojrzeć na tego doktorka, jest podobny do gościa z reklamy pizzy hut Przecież to Zbigniew Lew-Starowicz! Odpowiedz Link
calico Re: Watykańska ruletka 11.07.05, 11:52 O matko! Wielki Profesor! No taaaki autorytet;)))) Odpowiedz Link
ajlii Re: Watykańska ruletka 11.07.05, 23:31 Jest zarówno profesorem, jak i autorytetem... co do tego nie mam wątpliwości... Ale bawi mnie jedno - sama nazwa "watykańska" ruletka. Ciekawe co by autor tematu powiedział na to że tą metodę stosuję NIE TYLKO katoliczki, jak by nazwa sugerowała...? Chyba że, jak się jej nauczę ;))) będę pierwszą nie-katoliczką stosującą katolickie metody ;))) Odpowiedz Link
krztyna Re: Watykańska ruletka 12.07.05, 08:26 Ja nie zauważyłam, żeby sformułowanie "watykańska ruletka" było użyte przez Profesora jako odzwierciedlenie jego podejścia do metod naturalnych: >>Sądzę, że po prezerwatywy sięgają kobiety, które nie wierzą w skuteczność naturalnych metod antykoncepcji, uznając je za "watykańską ruletkę"<< Wyczytałam, że to niektóre kobiety mają takie zdanie a nie Lew Starowicz. Ogolone_jajka -> poćwicz zrozumienie czytanego tekstu. ---------- A Dzieciątko przyszło jesienią... Odpowiedz Link
0golone_jajka Re: Watykańska ruletka 12.07.05, 18:01 Droga Interlokutorko Czy ja gdziekolwiek, choćby między wierszami, stwierdziłem że Starowicz nazywa metody naturalne watykańską rulatką?? Ja tylko zapytałem czy wiecie co to takiego i wskazałem artykuł. krztyna->poćwicz zrozumienie czytanego tekstu i nie inputuj ludziom tego czego nie powiedzieli. Odpowiedz Link
antosiczek Re: Watykańska ruletka 14.08.05, 18:13 A czemu miało służyć Twoje pytanie, bo ja mam wrażenie, że podrażnieniu trochę ludzi, prowokacji. Odpowiedz Link
0golone_jajka Re: Watykańska ruletka 15.08.05, 00:05 Chciałem wiedzieć co o tym sądzicie. Odpowiedz Link
zamia1 Re: Watykańska ruletka 15.08.05, 14:45 Cóż, wiem, że ludzie, którzy używają nazwy "watykańska ruletka" w odniesieniu do metod naturalnych nie odróżniają kalendarzyka od faktycznych metod naturalnych, polegających na obserwacji; nie słyszeli też o personie czy bioselfie. Dr Starowicz natomast do tej grupy nie należy - zna ww. metody i przyznaje, że mają wysoką skuteczność, choć nie można go z pewnością nazwać szczególnym fanem NPR. Odpowiedz Link