Dodaj do ulubionych

Watykańska ruletka

10.07.05, 22:01
Wiecie co to takiego? Jeśli nie to przeczytajcie ten artykuł: kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,57324,2806587.html
Obserwuj wątek
    • misia_7 Re: Watykańska ruletka 11.07.05, 08:09
      wystarczy spojrzeć na tego doktorka, jest podobny do gościa z reklamy pizzy hut
      • 0golone_jajka Re: Watykańska ruletka 11.07.05, 11:02
        > wystarczy spojrzeć na tego doktorka, jest podobny do gościa z reklamy pizzy hut

Przecież to Zbigniew Lew-Starowicz!
        • calico Re: Watykańska ruletka 11.07.05, 11:52
          O matko! Wielki Profesor! No taaaki autorytet;))))
          • ajlii Re: Watykańska ruletka 11.07.05, 23:31
            Jest zarówno profesorem, jak i autorytetem... co do tego nie mam wątpliwości...

Ale bawi mnie jedno - sama nazwa "watykańska" ruletka. Ciekawe co by autor tematu powiedział na to że tą metodę stosuję NIE TYLKO katoliczki, jak by nazwa sugerowała...? Chyba że, jak się jej nauczę ;))) będę pierwszą nie-katoliczką stosującą katolickie metody ;)))
            • krztyna Re: Watykańska ruletka 12.07.05, 08:26
              Ja nie zauważyłam, żeby sformułowanie "watykańska ruletka" było użyte przez
              Profesora jako odzwierciedlenie jego podejścia do metod naturalnych:

>>Sądzę, że po prezerwatywy sięgają kobiety, które nie wierzą w skuteczność
              naturalnych metod antykoncepcji, uznając je za "watykańską ruletkę"<<

Wyczytałam, że to niektóre kobiety mają takie zdanie a nie Lew Starowicz.
              Ogolone_jajka -> poćwicz zrozumienie czytanego tekstu.

----------
              A Dzieciątko przyszło jesienią...
              • 0golone_jajka Re: Watykańska ruletka 12.07.05, 18:01
                Droga Interlokutorko

Czy ja gdziekolwiek, choćby między wierszami, stwierdziłem że Starowicz nazywa metody naturalne watykańską rulatką?? Ja tylko zapytałem czy wiecie co to takiego i wskazałem artykuł.
                krztyna->poćwicz zrozumienie czytanego tekstu i nie inputuj ludziom tego czego nie powiedzieli.
                • antosiczek Re: Watykańska ruletka 14.08.05, 18:13
                  A czemu miało służyć Twoje pytanie, bo ja mam wrażenie, że podrażnieniu trochę
                  ludzi, prowokacji.
                  • 0golone_jajka Re: Watykańska ruletka 15.08.05, 00:05
                    Chciałem wiedzieć co o tym sądzicie.
                    • zamia1 Re: Watykańska ruletka 15.08.05, 14:45
                      Cóż, wiem, że ludzie, którzy używają nazwy "watykańska ruletka" w odniesieniu
                      do metod naturalnych nie odróżniają kalendarzyka od faktycznych metod
                      naturalnych, polegających na obserwacji; nie słyszeli też o personie czy
                      bioselfie.
                      Dr Starowicz natomast do tej grupy nie należy - zna ww. metody i przyznaje, że
                      mają wysoką skuteczność, choć nie można go z pewnością nazwać szczególnym fanem
                      NPR.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka