27.10.05, 22:02
Czy macie jakies zdanie na temat tego:
www.apt.republika.pl/atos_n.html?
Obserwuj wątek
    • barbie-torun Re: Atos 27.10.05, 22:45
      wszystko co elektroniczne jest bardzo czułe i sama temperatura w przypadku NPR
      nie wystarczy do określenia niepłodności
      ja jestem sceptycznie nastawiaona do takich nowinek technicznych
      wolę "szkiełko i oko" czyli swoje wypróbowane sposoby
      ale za kilka lat jak już trochę osób wykorzysta i wypowie się...
      wolę nie eksperymentować na sobie
    • poprzezknieje Re: Atos 28.10.05, 07:50
      zeby zdrowa osoba musiala spac z elektronicznymi gadzetami w pochwie aby
      stosowac metody NATURALNE to brzmi komicznie

swoja droga ciekawa byla dyskusja tworcy tego urzadzenia ktore ma byc
      odpowiedzia na problemy w stosowniu NPR z zapaloną zwolenniczka katolickiej
      ideologii NPR ktora nie uznaje żadnych problemów przy NPR :-)
      • mamalgosia Re: Atos 28.10.05, 17:33
        :)
      • osieuek Re: Atos 28.10.05, 20:16
        Yhyhy, ja autorowi wynalazku zaproponowałam, żeby wynalazł termometr-implant.

Był już wątek o tym.
        • jur_gor Re: Atos 29.10.05, 09:13
          Przeczytajcie sobie listy, a potem możemy porozmawiać na temat czy APT jest
          potrzebne czy nie. Automatyczne termometry są używane od trzech lat co oznacza,
          że nie jest to takie straszne jak się wydaje, a używają ich normalni zdrowi
          ludzie.
          Ciekawi mnie co Wy zrobiliście, aby NPR przestał być nazywany watykańską
          ruletką i stał się prostszy. Oczywiście lepiej jest narzekać, krytykować,
          albo poczekać kilka lat, aż inni coś za Was zrobią.

----------------------------------------------------------------------------
          Listy

Jestem 48 letnią kobietą, mam 5 dzieci. Nie chcę stosować pigułek. Mamy małe
          mieszkanie i dwoje dzieci w wieku przedszkolnym. Bardzo będę wdzięczna gdy
          umożliwicie mi zakup Śpioszka
          Z poważaniem
          (...)

Witam Ostatnio przeczytałam w dwumiesięczniku Naturalne planowanie rodzin Pana
          artykuł o automatycznym pomiarze temperatury. Bardzo zainteresował mnie Pański
          pomysł. Moja przyjaciółka (niestety nie posiada Internetu) po urodzeniu
          drugiego dziecka niestety nie miała możliwości regularnego pomiaru temperatury
          i... obecnie urodziła czwarte dzieciątko. Byłaby zainteresowana Pańskim
          termometrem. Proszę o szczegóły skorzystania i zakupu aparatu. POZDRAWIAM
          (...) (Rzeszów)

Bardzo zainteresował mnie opis Śpioszka. Czy i kiedy będzie w sprzedaży? Uważam
          że jest mi pilnie potrzebny :) bo nie jestem w stanie mierzyć temperatury ze
          względu na częste pobudki mojej córeczki. Mam jeszcze jedną obawę. Czy
          termometr nie może wysunąć się z pochwy? Są kobiety, u których pochwa uległa
          pewnemu, hm, poluźnieniu po porodzie. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
          (...)

Witam serdecznie
          Mam na imię (...) - mama dwuletniej (...) i trzymiesięcznej (...). Jestem
          zwolenniczką naturalnych metod planowania rodziny, ale przyznaję, że obecnie
          mierzenie temperatury jest dla mnie dość uciążliwe. Jestem zainteresowana
          kupnem takiego termometru. Bardzo proszę o informację, gdzie można go kupić i w
          jakiej cenie.
          Czekam na odpowiedź.
          Dziękuję bardzo.
          (...)

Gratuluję pomysłu, bardzo mnie zainteresowało to genialne rozwiązanie. Tylko
          mężczyzna mógł wpaść na taki pomysł, (kobieta nie miałaby czasu, zajmując się
          dziećmi) żeby ułatwić sobie życie. Mam tylko jeden problem, zawsze byłam
          zwolenniczką pomiaru temperatury - pod językiem, obawiam się, że inne miejsce
          pomiaru tzn. w tym wypadku pochwa będzie dla mnie pewnym utrudnieniem. nie
          mniej jednak chciałabym spróbować, przetestować ten wynalazek, jeśli to możliwe
          oczywiście. Jesteśmy z mężem szczęśliwymi rodzicami dwójki dzieci, 1,5 rocznego
          synka i trzytygodniowej córeczki, wiem co to znaczy nie móc mierzyć
          temperatury. Bardzo chaotycznie prowadziłam obserwacje po urodzeniu pierwszego
          dziecka co dopiero teraz przy dwójce maluchów. Będę wdzięczna za wszelkie
          informacje. Jeśli możliwe jest kupno tego termometru to bardzo proszę o
          przesłanie go pocztą.
          (...)
          Jestem matką czworga dzieci, z których ostatnie urodziłam pod koniec ubiegłego
          roku. Bardzo byłabym więc zainteresowana termometrem, który mógłby mi pomóc w
          określaniu i wyznaczaniu faz płodnych i niepłodnych w moim cyklu miesięcznym.
          Trudno jest mi stosować zwykły termometr lekarski idealnie w tych samych
          godzinach ze względu na wstawanie do dziecka w nocy. A inny przyrząd służący do
          pomiaru temperatury na potrzeby cyklu miesięcznego nie ma u mnie zastosowania w
          związku z nieregularnymi cyklami (takie miałam wcześniej). Chodzi mi tu o tzw.
          termometr płodnościowy. Jeżeli dobrze pamiętam, nazywa się Bioself. W tej
          sytuacji ów Śpioszek mógłby być dla mnie najbardziej odpowiedni. Dlatego
          prosiłabym o udzielenie mi bliższych informacji odnośnie nabycia owego
          przyrządu.
          Z poważaniem
          (...)

Bardzo interesuje mnie możliwość zakupu tego urządzenia. Jestem nauczycielką
          NPR, która jednak sama ma duże trudności z pomiarem temperatury. Czytałam Pana
          artykuł Sen o poranku, zgadzam się z wieloma przedstawionymi tam opiniami;
          ułatwienie pomiaru temperatury wydaje się być mocnym argumentem dla sceptyków i
          możliwością przejścia, dla wielu małżeństw, z metody objawowo-lękowejna powrót
          do objawowo-termicznej.
          Pozdrawiam
          (...)

Dzień Dobry,
          Właśnie znalazłam na Internecie opis Pana urządzenia pod nazwa Śpioszek. Jako
          ze jestem młoda małżonka bardzo mnie zainteresowało to urządzenie. Ze względu
          na to, ze moja praca zaczyna się o rożnych godzinach, a przy okazji jestem
          ogromnym śpiochem, poranny pomiar temperatury dostarcza mi wiele problemów. W
          związku z tym mam pytanie: gdzie można kupić to urządzenie i ile ono kosztuje?
          Jaka jest jego dokładność pomiarowa, a jaki błąd pomiaru?
          Będę wdzięczna za odpowiedz.
          Z poważaniem
          (...)

Panie Jerzy!
          wg mnie - rewelacja! Od samego początku jesteśmy z powodu naszych przekonań
          religijnych osobami stosującymi naturalne metody planowania rodziny. Głównie
          opieramy się na obserwacji śluzu i pomiarach temperatury. Zaplanowaliśmy nasze
          pierwsze dziecko (synek - (...) - urodził się 23 stycznia 2003r.). Jestem
          bardzo zainteresowany możliwością skorzystania z takiego urządzenia
          jak „Śpioszek” z tego względu, że żona karmi w nocy dziecko i właściwie każda
          chwila naszego snu jest cenna. Bardzo chcielibyśmy również wypróbować Pana
          wynalazek. Prosimy o kontakt w tej sprawie.
          Pozdrawiamy
          (...)(...)Tarnów

Jesteśmy małżeństwem od 15 lat, czwórkę dzieci i jesteśmy zainteresowani taką
          metodą pomiaru. Oboje również jesteśmy nauczycielami NPR ((...) od 1990 r,
          (...) od 1997 - certyfikaty). Całe nasze wspólne życie jest borykaniem się z
          pomiarami PTC. Jestem (...) automatykiem i znam obecnie stosowane metody i
          czujniki pomiarowe, ich wysoką skuteczność, niski wskaźnik błędu (samego
          czujnika jak i stosowanych metod pomiarowych), dlatego „Śpioszek” może stać się
          dla wielu małżeństw rewelacyjnym wręcz rozwiązaniem. Teraz do rzeczy:
          czy „Śpioszek” jest dostępny w sprzedaży i ile kosztuje?
          Pozdrawiamy
          (...)(...)

Jak najbardziej jestem za takim urządzeniem, jestem matką dwójki dzieci w tym
          półrocznego czasami trudno mi zmierzyć temperaturę. Mam nadzieje ,że
          szczęśliwie zakończy Pan pracę nad Śpioszkiem i sama będę mogła szczęśliwie
          korzystać z jego dobrodziejstwa na co naprawdę czekam.
          (...)

Szanowny Panie Doktorze, Nazywam się (...) i jestem mieszkanką Lublina.
          Zainteresował mnie Pański artykuł zamieszczony w ostatnim numerze NPR z 2002r.
          Serdecznie proszę o ewentualne informacje na temat możliwości nabycia
          termometru i ceny (oczywiście jeśli prowadzi Pan taką działalność, bo w
          artykule nie znalazłam na ten temat informacji). Rozumiem, że wynalazek jest
          wciąż na etapie testowania, więc chętnie podzieliłabym się ewentualnymi
          spostrzeżeniami z używania. Jestem niedługo, bo dopiero od dwóch lat mężatką,
          ale obserwacje prowadzę od ponad sześciu. Poranne mierzenie temperatury i
          wstawanie nocne nie stanowi dla mnie jeszcze problemu, bowiem jesteśmy z mężem
          na etapie starania się o dziecko. Przesyłam serdeczne pozdrowienia dla Pana i
          Pańskiej Małżonki.
          Z poważaniem
          (...)

Witam! Chętnie dowiemy się czegoś więcej na temat Śpioszka! Oprócz tego co już
          wiemy - gdzie go można dostać i jak dokładny jest pomiar temperatury - do tej
          pory spotykane przez nas termometry elektroniczne pozostawiały wiele, wiele do
          życzenia.....
          Pozdrawiamy
          (...)

Dzień Dobry W jaki sposób można zostać jego właścicielem? Czy można gdzieś
          kupić Śpioszka Ułatwiłoby to mi niezmiernie życie
          Pozdrowienia (...)

Witamy, W ostatnim numerze NPR przeczytaliśmy o idei APT. Sam pomysł bardzo się
          nam spodobał. Oboje jesteśmy gorącymi zwolennikami naturalnych metod, a przy
          okazji staramy się rozpowszechniać ten styl życia wśród naszych znajomych.
          Rzeczywiście, regularne mierzenie temperatury jest dla wielu małżeństw
          problemem. Chcielibyśmy dowiedzieć się czegoś więcej na temat APT. Na razie
          nasuwają nam się podstawowe pytania: - kiedy urządzenie byłoby go
          • osieuek Re: Atos 29.10.05, 09:49
            > Ciekawi mnie co Wy zrobiliście, aby NPR przestał być nazywany watykańską
            > ruletką i stał się prostszy.

Ja nie mam aż takiego poczucia misji, żeby coś robić.

A używanie Atosa zresztą dla mnie osobiście niczego by nie uprościło, wręcz
            przeciwnie.
    • wierzgalska1 Re: Atos 29.10.05, 14:02
      Za to osobiście jestem chętna na ATOSA.
      Dla mnie byłoby to duże ułatwienie życia! Jak biegnę rano do dziecka (a już nie
      taki osesek!) i juz mierzę w drugim pokoju to zawsze do tego pomiaru podchodzę
      bardziej sceptycznie niż do spokojnego mierzenia, w swoim łóżeczku, bez
      wstawania i przebieżki z mleczkiem czy herbatką do drugiego łóżka.

Biorę.

Ju_gor - czy nadal trwa promocja?

Pozdr.
      • jur_gor Re: Atos 29.10.05, 14:29
        Promocja trwa, ale problem polega na tym, że mamy teraz z Krzyśkiem (facet od
        elektroniki) tyle innej roboty, że prace nad ATOsem bardzo zwolniły (choć
        ciągle trwają). Gdybym wpadł na pomysł APT teraz to ATOs nie miałby szans z
        braku czasu.
        • mamalgosia cena 29.10.05, 18:33
          a jaka jest cena tego cudeńka?
          • jur_gor Re: cena 29.10.05, 22:05
            Znam takich dla których jest bezcenne :)
            A serio to ok. 250 zł, ale na razie ciągle pracujemy nad wersją komercyjną i z
            żalem stwierdzam, że wszystko idzie za wolno. Tak to już jest w projektach z
            BAAARDZO mglistymi perspektywami na zysk :) Ale nie muszę się śpieszyć, bo
            jestem teraz jedynym na świecie producentem AT, po tym jak w 2004r odpadli (ze
            względu na brak opłacalności) Szwajcarzy :)
            Seria testowa będzie dostępna (za jakiś czas) za 50% ceny.
            • mamalgosia Re: cena 30.10.05, 11:12
              To chyba nie mam wyjścia i musze poczekać na tę obniżkę. Przy zarobku 1000 zł to
              ma znaczenie
              • jur_gor Re: cena 30.10.05, 18:17
                Mam świadomość że ATOs nie jest tani. Nie wynika to jednak z chęci szybkiego
                zarobku  Co więcej, mam nawet wątpliwości czy uda mi się odzyskać to co
                włożyłem w badania. ATOs jest/będzie urządzeniem robionym na zamówienie w
                krótkich seriach i stąd jego wysoka cena. Oczywiście nie zamierzam nikogo
                naciągać, więc będzie możliwość zwrotu urządzenia, jeżeli nie spełni oczekiwań
                użytkowniczki.
                Jeżeli ciekawi Cię urządzenie z serii testowej to lepiej zgłoś się od razu, bo
                będzie to 10-15 termometrów z czego większość jest już zarezerwowana.
                Informacje jak się zgłosić znajdziesz na mojej stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka