mamalgosia 08.11.05, 15:57 W literaturze spotykam się 5-7 dni. Obserwuję śluz płodny przez około 10 dni, nie ukrywam, że jest to denerwujące (nie ma co liczyć na jakąkolwiek niepłodność przedowulacyjną) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osieuek Re: śluz płodny - ile dni 08.11.05, 17:28 A tak z ciekawości, jaki to jest dla ciebie "śluz płodny"? Bo przecież istnieje "typ wilgotny", czyli kobiety, które zawsze mają odczucie wilgotności i jakiś śluz. Na przykład ja tak mam przez cały cykl. Więc nie biorę dosłownie definicji, że śluz płodny to jakakolwiek wydzielina dająca odczucie mokrości. Tylko na mój użytek mokrość rozumiem jako względnie większą wilgotność. U mnie dużo więcej mówi wygląd śluzu. Jestem właściwie ciekawa, jak to jest w praktyce u innych. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: śluz płodny - ile dni 08.11.05, 21:25 nie, mam na myśi typowy śluz płodny. Bo jakies 3 dni po szczycie jest całkiem sucho Odpowiedz Link
kim11 Re: śluz płodny - ile dni 08.11.05, 23:49 podobnie 9-10 dni. Nie powiem zeby mnie to cieszylo :( Odpowiedz Link
mamalgosia Re: śluz płodny - ile dni 09.11.05, 10:13 a żeby było śmieszniej, to gdy się staraliśmy o dziecko, to chyba z nerwów śluz płodny był 1-2 dni!!! Odpowiedz Link
violla7 Re: śluz płodny - ile dni 09.11.05, 08:34 ja mam dokładnie tak samo ,8 dni to jest minimum,które zdarzyło sie 2 razy w tym roku,najczęściej 9 dni ze śluzem w takich ilościach,że wkładki higieniczne zakładam też na noc,a w ciągu dnia zmieniam przynajmniej raz. Bardzo mnie to denerwuje ,ale cóż chyba nie da się nic z tym zrobić. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: śluz płodny - ile dni 09.11.05, 10:14 Właśnie sie zastanawiam, czy sie nie da, bo przecież są chyba jakieś czynniki, które na to wpływają Odpowiedz Link
viinga Re: śluz płodny - ile dni 09.11.05, 09:24 płodny mam krótko jakies 3-4 dni, w ostatnim cyklu w ogóle- dość czesto mi sie to zadarza. Pozatym nigdy nie mam sucho, zawsze jakiś sluz tam jest, ale płodny to rzadko Odpowiedz Link
lilith76 Re: śluz płodny - ile dni 09.11.05, 14:06 nie obserwuje się wnikliwie, ale w najlepszych cyklach 4-3 dni. a tak to sucha jestem. jednak piękny śluz pomaga w kontaktach intymnych (polepsza ich jakość) - wiem coś o tym :( Odpowiedz Link
violla7 Re: śluz płodny - ile dni 09.11.05, 14:51 w fazie poowulacyjnej-kiedy nareszcie jest sucho-nie narzekam na jakość kontaktów intymnych,a nienawidzę kiedy przez 9 czy 10 mam ciągle mokro w majtkach. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: śluz płodny - ile dni 09.11.05, 16:10 no tak, ale to wiem tylko z czasu starań o dziecko, tak poza tym to NPRowcy nie mają możliwości korzystać z tych dobrodziejstw Odpowiedz Link
lilith76 Re: śluz płodny - ile dni 10.11.05, 10:41 ja nie ortodoksyjna (dodatkowo prezerwatwy) i widzę różnicę jakościową :) Odpowiedz Link
wierzgalska1 Re: śluz płodny - ile dni 11.11.05, 23:52 Śluz taki podejrzany, że to już ten płodny, pojawiający się łeb w łeb wraz ze wzostem libido (oj!) mam 7-8 dni, ale ten "najlepszej jakości" Bj - jak białko jaja kurzego i rozciągliwy ponad 2 cm mam 4-5 dni. W wyznaczaniu ustania objawu śluzu odnoszę się jednak do całkowitego zaniku jakiegokolwiek przezroczystego(!) śluzu, choćby się ciągnął na mniej niż 1 cm. Pasuje to do reszty "klocków". (ku informacji dla ogółu oraz ku szczególnemu zainteresowaniu osieuek:)) Po śluzie płodnym mam chwilę ciszy = chwilę suchości(więc wyraźny znak). Po 3 dniach wyższych temp. zdarzają się pojedyncze mokre dni z podwyższynym libido i wtedy tempka ma fluktuacje w stronę niższych temp. (ach, te estrogeny?) Wydzielina wtedy jest nie rozciągliwa, raz przezroczystawa, raz mniej i mam wrażenie, że gęstnieje po pewnym czasie - w odróżnieniu od tej płodnej odmiany, która w moim odczuciu zachowuje stałą konsystencję przez cały czas. Po @, aż do czasu śluzu płodnego nigdy nie jest całkiem sucho, ale to co jest też, jak mozna to tak nazwać "schnie" , nie ciągnie się i nie ma stałego odczucia naoliwienia. :) Odpowiedz Link
fiamma75 Re: śluz płodny - ile dni 12.11.05, 13:21 Z ciekawości sprawdziłam jak to u mnie i jest to od 6 (sporadycznie) do 10 dni (dość często). W sumie najczęściej jest to między 8 a 10 dni, z tym że wpierw śluz gorszej jakości przeciętnie 3-5 dni a potem śluz lepszej jakości. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: śluz płodny - ile dni 12.11.05, 15:14 gorszej, czy lepszej jakości - trzeba brać pod uwagę, że plemniki w czymś takim przeżyją, prawda? Odpowiedz Link
fiamma75 Re: śluz płodny - ile dni 12.11.05, 15:44 U nas w tym gorszej jakości to chyba nie (przynajmniej do tej pory) - ale nie można mieć pewności, że to, ze kiedyś tak było, zostanie na później - wtedy to można by było się zdziwić. Odpowiedz Link