Dodaj do ulubionych

czy to jest normalne???

13.02.06, 15:04
jestem poczatkujaca w npr. ale nie wiem czy to jest normalne ze sluz plodny
wystapil u mnie w 10/14dc a temp. w dzisiejszym dniu ( 18dc) jest dalej niska
(36,2)a sluz juz jest kleisty. normalnie wydaje mi sie ze temp. powinna juz
wzrastac. czy ktos moze mi to wytlumaczyc?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: czy to jest normalne??? 13.02.06, 15:25
      może śluz płodny wróci i dopiero wtedy pojawi się owulacja.
    • mika9912 Re: czy to jest normalne??? 13.02.06, 15:26
      witam. powiem tyle nie przejmuj sie ja pamiętam że terz nigdy a raczej rzadko
      miałam płodny śluz a owu mialam zawsze tego samego dnia według temp. i usg i
      terz myślałam że bez śluzu jest n ie możliwe zajście w ciążę a teraz proszę
      jestem w 15 tc i tego rownież tobie życze z doświadczenia wiem że ważne jest
      aby sie odblokować a wtedy jeśli wszystko oczywiście jest w porządku zajdziesz
      w momencie kiedy wyda ci sie to naj mniej prawdopodobne. pozdrawiam i życzę
      szczęścia
    • bluebebe Re: czy to jest normalne??? 13.02.06, 20:36
      szczególnie przy długich cyklach, ale niekoniecznie, sluz płodny może pojawiac
      się i znikać kilka razy w ciągu jednego cyklu.
      • dzieciak2103 Re: czy to jest normalne??? 14.02.06, 01:10
        wielkie dzieki dziewczyny za odpowiedz. juz sie zaczelam martwic ze cos jest
        nie tak. czyli jest jeszcze szansa ze moge zajsc w ciaze,nawet jezeli juz nie
        mam sluzu plodnego?
        • horpyna4 Re: czy to jest normalne??? 14.02.06, 10:14
          Jeżeli pojawi się jeszcze w tym cyklu, to tak. A jak nie, to próbuj następnym
          razem kierując się właśnie śluzem.
          • dzieciak2103 Re: czy to jest normalne??? 19.02.06, 01:06
            dziewczyny jeszcze nic. juz dzisiaj 23 dc a tem. dalej niska 36,2. ale bola
            mnie piersi tak jak przed mies. czy to mozliwe zeby tem. przed @ nie wzrosla?
    • bluebebe Re: czy to jest normalne??? 19.02.06, 16:29
      jeśli temperatura przed miesiączką nie wzrośnie, albo wzrasta i opada bez ładu
      i składu to cykl nalezy potraktować jako bezowulacyjny. Ale może szykuje się
      dłuższy cykl. Poczekaj jeszcze i mierz spokojnie temperaturę.
    • dzieciak2103 Re: czy to jest normalne??? 07.03.06, 10:27
      dziewczyny czy ktoras moze mi pomoc.tem. podskoczyla dopiero 29dc. dzisiaj juz
      jest 40dc. a mies. dalej nie ma. zrobilam juz 2 testy zeby sie upewnic ale sa
      negatywne. co o tym myslicie?
      • aka21 Re: czy to jest normalne??? 07.03.06, 10:50
        Spokojnie:))) Przedłużyła się pierwsza faza, owulacja była ok.29 dnia cyklu,
        tak bywa z różnych powodów (stres, wyjazd, choroba, itp.) Okres powinien
        pojawić się ok. 10-14 dni po skoku. Twój obecny cykl może mieć nawet 43 dni.
        Wszystko jest OK. Na pocieszenie dodam, że też mi się to zdarzało:))
        Serdecznie pozdrawiam
      • lilith76 Re: czy to jest normalne??? 07.03.06, 15:57
        czyli masz dopiero 11 dzień po skoku - ciesz się, że okresu jeszcze nie ma, bo
        to znaczy, że masz nie za krótką fazę poowulacyjną.
        późna owulacja to żadne nowum, pewnie z połowa społeczeństwa tak przyszła na
        świat.
        jak widzisz można mieć owulację w dniu, w którym - nie mierząc temperatury -
        zaczyna się panikować, że okres się spóźnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka