mona819 07.03.06, 11:31 czesc dziewczyny. czy mozecie mi cos poradzic. staramy sie z mezem juz 5 miesiecy i nic!!czy to za krotko zeby panikowac? jak myslicie czy mozemy zrobic badania czy za wczesnie? naprawde juz nie mam sily czekac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viinga Re: badania 07.03.06, 12:06 Najlepiej idź do ginekologa, tez starałam sie 5 miesięcy- nie zlecił mi żadnych badań, ale skierowal na monitoring cyklu- narazie jeszcze nie poszłam, bo chwilowo zawieszam starania Odpowiedz Link
horpyna4 Re: badania 07.03.06, 13:34 Jeżeli masz prawidłowe przebiegi cykli (śluz, temperatura), to warto zacząć od przebadania męża, jest to najprostsze. Dopiero, jak się okaże, że nasienie w porządku, a dalej nic, to wtedy przebadaj się Ty. Niestety, dla niektórych panów sama myśl, że to po ich stronie jest "wina" (a właściwie przyczyna), jest nie do przyjęcia. Odpowiedz Link
aka21 Re: badania 08.03.06, 10:18 Witaj i się nie denerwuj:))) My na pierwsze dziecko czekaliśmy 6 cykli. Też zaczynałam wpadać w panikę. Rozumiesz, wybieranie optymalnych dni, czekanie na nie itp. dodatkowo bałam się, bo zdarzały mi się cykle z krótszą fazą lutealną. Przy szóstym cyklu dałam za wygraną, stwierdziliśmy: co ma być, to będzie, już tylko od czasu do czasu mierzyłam temperaturę, a współżycie wtedy gdy mieliśmy na to ochotę i bez stresu. I wtedy zobaczyliśmy upragnione kreseczki:))) Jak lekarce powiedziałam o swoich obawach i początkach paniki, to się tylko uśmiechnęła i stwierdziła, że pół roku to jest norma:)) Jeśli cykle masz normalne (dwie prawidłowe fazy, śluz typu płodnego) to ja chyba jeszcze bym poczekała. I przede wszystkim spokój!! Serdecznie piozdrawiam i życzę dużo radości i spokoju:))) Odpowiedz Link
mona819 Re: badania 10.03.06, 14:22 dzieki Wam dziewczyny.maz mowi tez zeby jeszcze poczekac ale ja nie mam cierpiwosci. wychodze z zalozenia ze jesli cos jest nie tak ,to lepiej teraz to wiedziec, niz zeby czekac kilka nastepnych miesiecy. Odpowiedz Link