07.03.06, 11:31
czesc dziewczyny.
czy mozecie mi cos poradzic. staramy sie z mezem juz 5 miesiecy i nic!!czy to
za krotko zeby panikowac? jak myslicie czy mozemy zrobic badania czy za
wczesnie? naprawde juz nie mam sily czekac.
Obserwuj wątek
    • viinga Re: badania 07.03.06, 12:06
      Najlepiej idź do ginekologa, tez starałam sie 5 miesięcy- nie zlecił mi żadnych
      badań, ale skierowal na monitoring cyklu- narazie jeszcze nie poszłam, bo
      chwilowo zawieszam starania
      • horpyna4 Re: badania 07.03.06, 13:34
        Jeżeli masz prawidłowe przebiegi cykli (śluz, temperatura), to warto zacząć od
        przebadania męża, jest to najprostsze. Dopiero, jak się okaże, że nasienie w
        porządku, a dalej nic, to wtedy przebadaj się Ty. Niestety, dla niektórych panów
        sama myśl, że to po ich stronie jest "wina" (a właściwie przyczyna), jest nie do
        przyjęcia.
    • aka21 Re: badania 08.03.06, 10:18
      Witaj i się nie denerwuj:))) My na pierwsze dziecko czekaliśmy 6 cykli. Też
      zaczynałam wpadać w panikę. Rozumiesz, wybieranie optymalnych dni, czekanie na
      nie itp. dodatkowo bałam się, bo zdarzały mi się cykle z krótszą fazą lutealną.
      Przy szóstym cyklu dałam za wygraną, stwierdziliśmy: co ma być, to będzie, już
      tylko od czasu do czasu mierzyłam temperaturę, a współżycie wtedy gdy mieliśmy
      na to ochotę i bez stresu. I wtedy zobaczyliśmy upragnione kreseczki:))) Jak
      lekarce powiedziałam o swoich obawach i początkach paniki, to się tylko
      uśmiechnęła i stwierdziła, że pół roku to jest norma:))
      Jeśli cykle masz normalne (dwie prawidłowe fazy, śluz typu płodnego) to ja
      chyba jeszcze bym poczekała. I przede wszystkim spokój!!
      Serdecznie piozdrawiam i życzę dużo radości i spokoju:)))
      • mona819 Re: badania 10.03.06, 14:22
        dzieki Wam dziewczyny.maz mowi tez zeby jeszcze poczekac ale ja nie mam
        cierpiwosci. wychodze z zalozenia ze jesli cos jest nie tak ,to lepiej teraz to
        wiedziec, niz zeby czekac kilka nastepnych miesiecy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka