Dodaj do ulubionych

Nie do wiary Boże, znowu mam

10.01.07, 09:27
II kreski jak to mozliwe? Pomiędzy 9 a 12 grudnia nastąpiło poronienie a
wczoraj zrobiłam test ciążowy bo jakoś tak dziwnie się czuje i dzisiaj wg
daty ostatniego krwawienia czymkolwiek by ono nie było jest 32 dc. Idę o
12.00 do lekarza, boję się tak bardzo.
A lekarz powiedział że po poronieniu prawdopodobieńswto ciąży jest >0.
Na dodatek 6 grudnia miałam bardzo dokładne USG i w lewym jajowodzie lekarz
stwierdził ciałko żółte, więc owulacja była.
Długo będę bała się cieszyć.
Obserwuj wątek
    • kinia0422 Re: Nie do wiary Boże, znowu mam 10.01.07, 09:33
      Bedzie ok, nie martw sie - trzymam kciuki!!!
      daj znac jak wrocisz od lekarza
      pozdrawiam
      k.
    • fiamma75 Re: Nie do wiary Boże, znowu mam 10.01.07, 10:00
      Moja ginka powiedziała, że po wczesnym poronieniu (bez zabiegu) rośnie
      prawdopodobieństwo ciąży, czego dowodem jest moja córeczka :-)
    • lilith76 Re: Nie do wiary Boże, znowu mam 10.01.07, 10:36
      Trzymam kciuki!
    • budzik11 Re: Nie do wiary Boże, znowu mam 10.01.07, 10:38
      Pozostaje się cieszyć :) Mam nadzieję, że tym razem długo będziesz się
      cieszyć :) Trzymam kciuki!
    • lilith76 Re: Nie do wiary Boże, znowu mam 10.01.07, 11:00
      Aha, znam przypadek kobiety, która zaszła w drugą ciążę zaraz po poronieniu. Urodziła zdrowe dziecko po zdrowej ciąży. A potem drugie :)
    • newmamisio Lilith, dziękuje za słowa otuchy na 12.00 10.01.07, 11:08
      idę do lekarza , dostanę pewnie skierowanie na betę. Wczoraj jak dzwoniłam do
      mojego ginia kazał mi bezwzględnie brać 3x1 duphastonu.
      Czuje się dobrze, poprzednio bardzo bolał mnie brzuch, miałam cały czas kłucia,
      teraz wiem, że zarodek próbował się zagnieździć. Dam znać jak tylko wróce od
      lekarza. Data poczęcia to okres Wigilii i 30 grudnia.
      Tym razem musi być dobrze.Jestem mądrzejsza, wiem czego mogę wymagać od
      lekarza.
    • newmamisio Po wizycie: Wczesna ciąża 10.01.07, 12:59
      ok 3 tyg. Pobranie krwi, w poniedziałek USG i z wynikami do lekarza. Dopochwowo
      luteina 2 x 1 do minimum 14 tyg ciąży. Czyli czekamy. Mnie z nerwów rozbolał
      brzuch. Musze przestać o tym wszystkim myśleć tylko jak?
      • kinia0422 Re: Po wizycie: Wczesna ciąża 10.01.07, 13:10
        gratuluje!!!
        życzę zdrówka i spokojnej ciąży
        trzymaj(cie) sie
        k.
    • nglka Gratuluję Misiu :-) 10.01.07, 14:19
      My tu wszystkie z Tobą jesteśmy i jakby co - będziemy się za Ciebie stresować,
      więc Ty się już wyluzuj. Idź z dzieciaczkiem na spacer, umów się z koleżanką na
      soczek, pochodź po sklepach i kup sobie coś ałdnego :-)
      • skrzynka3 Re: Gratuluję Misiu :-) 10.01.07, 20:17
        Myslimy o Tobie cieplo :)) Rady Nglki sa w 100% trafne. Wlasnie wyprzedaze wiec
        na pewno upolujesz jakis fajny ciuszek na rozluznienie :))
    • newmamisio Wynik wczorajszej bety 11.01.07, 11:02
      to 39,3 czyli tak samo jak wtedy, Boze to sie nie uda.
    • newmamisio I jeszcze 11.01.07, 11:16
      wynik odpowiada 3 tc. Jutro powtórzę bete. Do zapłodnienia wg moich notatek
      mogło dojść pomiędzy 25 grudnia a 30 grudnia, ale ten wynik jest taki niski,
      jesuu, nie chce znowu przez to przechodzić. Dzisiaj 31dc. Mam złe przeczucia, i
      wyć mi sie chce. Oczekiwałam wyniku na poziomie chociaż 100 jednostek a tu,eh,
      normalnie doła mam jak stad do Wrocławia.
      • nglka Misiu, bo się pogniewamy! :| 11.01.07, 13:12
        Nie wolno Ci tak ysleć. Zrozum, że negatywne nastawienie, strach i stres tylko
        szkodzą Tobie i dziecku. W ten sposób właśnie może dojść do tragedii.ym rzem bez
        żartów - powinnaś dać sobie na luz, przestać w kółko myśleć o becie - nie
        wykonuj jej po prostu tak często. Idź kobieto na zakupy!
      • budzik11 Re: I jeszcze 11.01.07, 13:35
        Kochana, nie dołuj się niepotrzebnie. Jak ma być dobrze, to będzie :) Głowa do
        góry, pozytywne fluidy płyną do Ciebie :)
    • newmamisio Diagnoza, to na pewno nie ciąża a zaśniad 11.01.07, 13:58
      groniasty, po krótce powiedział mi co to jest ale generalnie chyba niewiele
      zrozumiałam, wiec, dziewczyny siedze i rycze, nie chce już drugiego dziecka,
      odechciało mi się.
    • newmamisio Opis USG sprzed 5 dni: 11.01.07, 14:43
      Trzon macicy w przodozgięciu, prawidłowej wielkosci i kształtu, jednorodnej
      echogenicznosci. Endometrium o równym zarysie, hiperechogeniczne grubość 8,6
      mm. Jajnik lewy z owalną strukturą średnicy 14 mogacej odpowiadać ciałku
      żółtemu. Jajnik prawy o prawidłowej strukturze, w kontakcie z jajnikiem
      widoczna torbiel okołojajnikowa średnicy 16 mm o bezechowej zawartości. Zatoka
      Doulasa wolna.
      Czy żasniad byłoby widać 5 dni temu?
      • annisko Re: Opis USG sprzed 5 dni: 11.01.07, 17:55
        Kochana newmamisio. Jak na moje oko to za wcześnie na takie diagnozy. Miałam
        zaśniad, w 6 tygodniu jeszcze wszystko było ok, dopiero jak poszłam w 11tc
        okazało się, ze coś jest nie tak, ale i wtedy na badaniu usg lekarz nie
        postawił takiej diagnozy (lekarz jeden z najlepszych we Wrocławiu i na bardzo
        dobrym sprzęcie usg). Dopiero wynik histopatologiczny przesądził sprawę i
        wyszło co to za cudo było niestety , przez które straciłam ciążę. Nawet nie
        myśl o tym. Zaśniad to zwyrodniałe kosmki łozyskowe powodujące rozrost
        trofoblastu i tak jak napisałam za wcześnie na takie diagnozy. Głowa do góry. I
        dlaczego napisałaś, że masz doła jak do Wrocławia? Jestem z Wrocławia :-) . Ania
        • aniafirak Re: Opis USG sprzed 5 dni: 11.01.07, 19:45
          Dołączam się do opinii poprzedniczki. To stanowczo za wcześnie na takie
          diagnozy.Trzymam kciuki ,że jednak sie uda. Postaraj sie zwalczyc stres, bo
          wydaje mi sie, że w twoim przypadku on jest największym zagrożeniem.
          Podrawiam Ania
          • newmamisio Sorki za ten Wrocław, nota bene uwielbiam starówkę 12.01.07, 09:54
            wrocławską. Byłam wczoraj u ginekologa, macica rozpulchniona, czeka na
            przyjęcie zarodka. Co do zaśniadu to lekarz powiedział że beta HCG rośnie
            bardzo szybko w góre od samego początku (choć nie jest to regułą) i kazał
            przyjść 22 stycznia żeby zobaczyć czy zarodek się zagnieździł. Na razie nie ma
            podejrzenia ani zaśniadu ani ciąży pozamacicznej. Zwiększył luteinę do 3x 1 i
            chciał mi dac zwolnienie, ale narazie póki nie ma pewnosci że to ciąża to nie
            zgodziłam się. Oprócz pobolewania brzucha i kłucia jajników nic mi nie jest,
            nie plamię. I MUSZĘ przestać sie stresować, bo chyba za dużo mysle, dopóki nie
            zrobiłam testu jakoś tak się nie przejmowałam myslałam co ma być to bedzie a po
            tym teście chodzę i się nakręcam. MUSZĘ przestać tak obsesyjnie myslec, muszę
            wierzyć że będzie dobrze.
            • skrzynka3 Re: Sorki za ten Wrocław, nota bene uwielbiam sta 12.01.07, 10:14
              No dobra a na te zakupy to kiedy w koncu pojdziesz hmm? :)))I mialas sie umowic
              z kumpela na soczek! Moze tez byc jakis fajny, odstresowujacy film z
              wypozyczalni albo odlotowa ksiazka. To Ci pomoze wlasnie przestac myslec ;))
              Nie zapomnij dac znac co fajnego kupilas :). Ja mialam dzis poszukac sobie
              jakis spodni i spodniczki do pracy i zlapala mnie angina.
              • newmamisio Skrzynka, na zakupy to sie moze nie wybiore 12.01.07, 11:03
                bo ten wiatr jeszcze mi łeb urwie...ale weekend zamierzam przeleżeć (o ile 3
                letni diabeł mi pozwoli) z książką w ręku.
                • skrzynka3 Re: Skrzynka, na zakupy to sie moze nie wybiore 12.01.07, 15:35
                  No to milego czytania :)))Moge Ci sprzedac patent na naklonienie moich
                  slodkich "diabelkow" zeby daly matce troche poleniuchowac-robie w duzym pokoju
                  na dywanie "malpie gniazdo" z kocy i poduszek i tam zaszywamy sie z ksiazkami
                  jako "rodzina goryli" z pogryzawkami i piciem, troche czytam im, troche
                  sobie :)) U nas dziala.
            • nordynka1 Re: Sorki za ten Wrocław, nota bene uwielbiam sta 12.01.07, 10:48
              Może moja historia Ci pomoże - jestem w 11 tc, na pirewszym usg w połowie
              grudnia okazało się że jest fasolka gdzie trzeba i druga fasolka gdzie nie
              trzeba - na jajniku. Gin nie wiedział i nie miał pewności czy to torbiel czy
              druga ciąża - co nie było wykluczone. Zestresowałam się okropnie, nie mogłam
              spać i pracować. Kłuło mnie tam i miałam plamienia. Zadzwoniłam do mojej
              kuzynki która robi właśnie specjalizację z ginekologii - wysłuchała i
              powiedziała " Jeśli to ma cię uspokoić idź na usg na dobrym sprzęcie do
              jakiegoś profesora, ale tu trzeba czekać [jak u Ciebie Newmamisio] i najlepsze
              co mama może zrobić to się wyluzować i przestać o tym w kółko myśleć". No i
              przestałam. Kłucie minęło odpusciłam sobie wszelkie dodatkowe badania i latanie
              po jakichś szpitalach. Wszystko skończyło się dobrze. Minęły 3 tyg i tamto coś
              zaniknęło. Jeszcze Cię uprzedzę - choć może wiesz? - ja też brałam luteinę i po
              ok 2 tyg od jej odstawienia miałam krwawienie. Krwawienie z odstawienia
              progesteronu.
              Powodzenia !
    • nglka newmamisio - masz maila n/txt 15.01.07, 03:27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka