Dodaj do ulubionych

co to jest???

16.01.07, 12:23
Witam,właśnie zaobserwowałam u siebie baaaardzo dużą ilość śluzu,to mój 17
dzień cyklu przy cyklach 28-30,poczułam jakby mi się siku chciało,był lepki i
leciutko żółtawy taki szklisty,postanowiłam od następnego cyklu mierzyć
temp,wcześniej jakoś mi to nie wychodziło ale postanowiłam i już,czy taki
śluz jest odp aby doszło do zapłodnienia,ilość była naaaprawdę spora,z góry
dziękuje za wasze odp wiecie więcej odemnie dlatego pytam,ja dopiero czytam
analizuje-ucze się,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nglka Re: co to jest??? 16.01.07, 12:27
      Z opisu wygląda na śluz płodny. W dodatku to waśnie "ten" śluz - sprzyjający
      plemnikom. Inaczej mówiąc - śluz bardziej płodny.
    • nglka Dla pewności 16.01.07, 13:31
      Możliwe,e pospieszyłam się z interpretacją. Ciężko mi zrozumieć jednoczesne
      okreslaenie "lepki" i "szklisty"- czy znajdowały się w nim nitki rozciągliwego
      śluu? Czy rozciągliwy (nawet nieprzejrzysty) śluzznajduje się wewnątrz pochwy?
      • gosia_815 Re: Dla pewności 16.01.07, 17:30
        był lepki może lepiej pasowałoby określenie galaretowaty,a szklisty bo taki
        przeżroczysty a zarazem lekko żółtawy w bardzo dużej ilości,nie było rzadnych
        rozciągliwych nitek,a wewnątrz nie jest propolcjonalnie mokro do tego co
        wyleciało zato bardzo ciasno,inaczej niż zawsze-sorki za określenia ale inaczej
        nie wiem jak to opisać
        • nglka Re: Dla pewności 16.01.07, 20:18
          To jednak - śluz o cechach wysoce płodnych. Jak białko kurzego jajka (przez
          Ciebie określony jako galaretkowaty), przejrzysty, ciągnący, w dość dużej ilości
          (ale niekoniecznie w dużej). Taki śluz występuje w okolicach owulacji.
          • gosia_815 Re: Dla pewności 16.01.07, 21:01
            jeśli piszesz ze w okolicach płodności to rozumiem że to może być przed
            owulacją czy już raczej po,wiem że nie da sie bardzo dokładnie określić tego
            czasu chodzi mi bardziej o orientacyjne stwierdzenie,dziękuje wogóle że
            odpisujesz mi pozdrawiam
            • nglka Re: Dla pewności 16.01.07, 21:27
              Oznacza to, że taki śluz pojawia się do owulacji. Z założenia twierdzi się, że
              śluz wydzielany jest wyłącznie do czasu owulacji - ale spływać on mże jeszcze do
              max 2 dni po odbyciu się faktycznej owulacji. Jak jednak jest dokładnie z dniem
              owulacji - to nigdy nie wiadomo, u każdej kobiety jest inaczej. Jakkolwiek -
              pojawienie się śluzu śliskiego, obfitego w ilości o cechach wodnistych bdź
              rozciągliwych - można potraktować taką "informację" jako znak zbliżającej się
              owulacji.
              W zdecydowanej większości przypadków śluz ten odczuwany jest do dnia skoku
              temperatury, który (potwierdzony trzecią temperaturą wyższą) pozwala określić
              wysokie prawdopodobieństwo odbycia się owulacji w ostatnim dniu niższej
              tempertury - i w ostatnim dniu śluzu o cechach wysoce płodnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka