Dodaj do ulubionych

A do 20.05 daleko:(

06.05.07, 13:14
Wtedy wszystko będzie jasne i przekonam się, czy nasze starania były owocne.
Mój poprzedni cykl i tempki - zasięgałam Waszej opinii i owu była chyba ok
16dc:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=61034138
Teraz tempki były:
6dc - 36,3
7dc - 36,4 po alkoholu
8dc - 36,4
9dc - 36,1
10dc - 36,4 /śluzu mało, biały, mam odczucie sucha/
11dc - bez pomiaru, bo zaspałam 3h ale śluz kleisty, mało, biały
12dc - 36,2
13dc - 36,3
14dc - 36,3
15dc - 36,5
16dc - 36,5 jeszcze w głębi ilości śluzu płodnego
17dc - 36,6
18dc - 36,8 śluzu praktycznie brak, biały i lepki

tak, jak wam pisałam wspóżyliśmy 14dc ale cholera w prezerwatywie! Co za
głupota!
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=61743418
Później 15dc bez przytulanka i współżycie 16dc rano i wieczorem - bo taką
mieliśmy ochotę.
Czy jest możliwe, że coś się udało? Tak bardzo chcę w to wierzyć, że aż
dostaję jakiejś schizy i zaczynam się dopatrywac jakiś ciążowych objawów -
idiotka! A to przecież jeszcze za wcześnie. Ale nigdy nie byłam dobra z
cierpliwości. I jak ja dożyję do tego 20, czy też 25 maja. To dla mnie cała
wieczność:(
Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: A do 20.05 daleko:( 06.05.07, 16:59
      a 17 dc jaki sluzik byl? jeszcze jakies oznaki plodnosci?
      • aishka2307 Re: A do 20.05 daleko:( 07.05.07, 10:08
        wiosenka1 napisała:

> a 17 dc jaki sluzik byl? jeszcze jakies oznaki plodnosci?

Tak, miałam wrażenie, że jeszcze trochę płodny był, choć nie mam pewności, czy
        to nie było tylko wrażenie po współżyciu. Ale choć cień nadziei mogę mieć,
        prawda?
        • aishka2307 Wiosenko... 07.05.07, 11:10
          Wiosenko przyniesiesz wiosenną nadzieję. 17go śluz był prawdopodobnie jeszcze z
          cechami płodnego, tyle, że nie było współżycia 17dc ani 18dc:( Padliśmy z
          mężusiem jak dzieciaczki i odsypialiśmy zaleglości. Czy może się coś przytrafić
          ze starań z 16dc?
          • agafrytka Re: Wiosenko... 07.05.07, 22:13
            Aishka,może się "coś" przytrafić ze współżycia w 16 dc,bo jest info od Ciebie"w
            głębi śladowe ilości śluzu płodnego".Dopiero na drugi dzień tempka
            wzrosła.Miejmy nadzieje.
            Cholera,ta prezerwatywa weszła w paradę.Na drugi raz wyrzućcie ubranko.
            Zmierz jutro tempkę.Niestety na wyniki współżycia w 16 dniu cyklu tzreba będzie
            zaczekać mniej wiecej do 20 maja.
            Życze wytrwałości.
            • aishka2307 Re: Wiosenko... 08.05.07, 08:16
              agafrytka napisała:

> Aishka,może się "coś" przytrafić ze współżycia w 16 dc,bo jest info od
              Ciebie"w
              >
              > głębi śladowe ilości śluzu płodnego".Dopiero na drugi dzień tempka
              > wzrosła.Miejmy nadzieje.
              > Cholera,ta prezerwatywa weszła w paradę.Na drugi raz wyrzućcie ubranko.
              > Zmierz jutro tempkę.Niestety na wyniki współżycia w 16 dniu cyklu tzreba
              będzie
              >
              > zaczekać mniej wiecej do 20 maja.
              > Życze wytrwałości.

Wiem Aga, wiem - wszystko przez tą gumę!!! A guma po co? hehehe bo czekaliśmy
              na owu, żeby było większew prawd.na chłopaka. Idioci - a przecież chcemy
              dzidziusia w ogóle! Druga córa też może być. I do 20go jeszcze 12dni:(
        • wiosenka1 Re: A do 20.05 daleko:( 07.05.07, 11:28
          wiec ostatnim dniem sluzu plodnego byl 17dc, po tym dniu byla pierwsza wyzsza
          tempka w dniu 18, jaka dzis byla temmpka?, pewnie druga wyzsza?, poczekamy na
          trzecia wyzsza, linia podstawowa na wysokosci 36.6, wrzucaj kolejne tempki

nie mam daru tlumaczenia, wiec wrzuce Ci wypowiedz Agafrytki, jest bardzo
          ladnie napisana

wrzucam z watku
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=61340284&wv.x=2&v=2&s=0
          Papillonku,u Ciebie z ta linią podstawową to trochę naciągnięta
          sprawa.Dlaczego? Juz tłumaczę.
          Najpierw jak tę linie się wyznacza.Ostatni śluz relatywnie najlepszej jakości
          zaznaczamy jako dzień szczytu.Po tym dniu szukamy pierwszej wyzszej tempki.
          dobra,mamy pierwszą wyższą.Odliczmy teraz wstecz sześć niższych tempek,muszą
          być one niższe od tej wyższej.Szukamy najwyzszego punktu z tych sześciu
          niższych.Czyli przez najwyzszą tempkę z tych sześciu rowadzimy linię
          podstawową,która będzie nam odgraniczala tempki wyższe od niższych.Później
          szukamu drugiej i tzreciej wyższej.Trzecia wyższa musi być wyższa od linii
          podst.o przynajmniej 0,2.Pierwsza i druga tempka nie musi spełniać tego
          warunku.powinna byc nad linią podstawową.Zdarza się,że tempka spadnie np druga
          ma być wyższa, aona spadana linię lub poza nią,wtedy nie jest tempką drugą
          wyższą,należy zmierzyć następną tempkę na drugi dzień.
          Dlaczego napisalam,że u Ciebie to naciągnięta sprawa.Poniewaz w parade weszła
          tempka z 13 dc 36,6.I na dobra sprawę przez tę tempkę należaloby pociągnąć
          linie,bo jest ona najwyższa z sześciu nizszych.nigdy tego nie robię,ale w
          przypadku,gdzie tempka mierzona jest w ustach i zdarza się
          przysypianie...dlatego pozowlilam sobie na taką interpretację.
          zastanawiam sie nad jeszcze jedną rzeczą.Owu okreslilam w 16 dniu
          cyklu,poniewaz byl to ostatni najlepszy śluz.w 19 dc także pojawił sie
          płodny/troszkę rozciągliwy/ale za to żółty.
          Musimy trochę poczekać,jeszcze kilka dni i trzeba będzie spojrzeć na to świezym
          okiem.
          Przepraszam,pisałam ten post ok 22,Julka sie obudziła więc położyłam się z
          nią.Teraz dopiero kończę pisać,ale nie wiem czy jest sens tej mojej pisaniny.
          Jutro wrócę do niepłodności bezwzglednej.W każdym razie nie mozna jej przyjąć w
          19 dc,bo tempka z tego dnia nie spelnia warunków trzeciej wyzszej.20 i 21 dc
          tempka na linii podstawowej,więc trzecia wyzsza dopiero w 22 dc.I tu jest
          dzień -wieczór niepłodnośći bezwzględnej.
          Gdybam i gdybam...zobaczymy.
          Odnośnie ksiązki..nie wiem ,czy w "normalnej"ksiegarni mozna ją kupić.U nas
          przynajmniej nie ma.Zawsze mozna napisać do Wydawnictwa:Wydawnictwo Towarzystwa
          Chrystusowego HLONDIANUM,ul.Panny Marii 4,60-962 Poznań,tel.061/55 10 34 fax 52
          43 83.Polecam bardzo tę książkę,gdyz jest napisana bardzo przystepnie i
          osoba,ktora nie miała do czynienia z metoda,może spokojnie sama się z niej
          uczyć.
          To co poleca INER tez jest spoko.Wogóle w INERZE w W-wie mozna kupić obie
          książki.Będę w INERZE,ale pewnie dopiero bliżej jesieni.Niemniej jednak to co u
          nich zobzczysz na stronce ja tez bardzo polecam,poniewaz sama się od nich duzo
          uczę.Zapraszają bardzo ciekawych ludzi.
          Pozdrawiam bardzo serdecznie
          • aishka2307 wiosenko - tempki 08.05.07, 08:17
            Wczoraj w 19dc temp. 36,7
            dziś, w 20dc temp. 36,9
            • agafrytka Re: wiosenko - tempki 08.05.07, 12:56
              Hej,dzisiaj trzecia wyższa.Bankowo jesteś po owu.Na efekty poczekajmy.
              • aishka2307 Re: wiosenko - tempki 09.05.07, 10:28
                No to 21dc - kolejna wyższa 36,9. Tu mój wykres /hihi, jak się wklei/
                www.nmpr.bfe.pl/glowna/index_glowna.php
                czy 36,9 to podwyższona tempka, biorąc pod uwagę mój przedostatni cykl?
                • aishka2307 Re: wiosenko - tempki 09.05.07, 10:46
                  login aishka
                  hasło Emilka2307
                • wiosenka1 Re: wiosenko - tempki 09.05.07, 11:03
                  Hej hej, oczywiscie ze ta tempka jest wysoka, dzis to Twoja 4 wyzsza tempka z
                  fazy lutealnej, i wykresikow nie porownujemy, w zeszlym miesiacu co innego w
                  tym co innego

pozdrowionka
                  • aishka2307 Re: MARZENIA DO ZREALIZOWANIA???? 09.05.07, 11:41
                    hi to może Wy pierwsi opiszecie swoje?
                    • wiosenka1 Re: MARZENIA DO ZREALIZOWANIA???? 09.05.07, 18:55
                      hmmm zajsc w ciaze
                  • aishka2307 Re: wiosenko - tempki 09.05.07, 11:43
                    to mnie nie pocieszyłaś:( a co może oznaczać ból w podbrzuszu? takie kłucie?
                    Owu już była, zresztą nigdy nie odczuwam bólu owulacyjnego, na ból
                    przedmiesiączkowy za wcześnie. Co to może znaczyć to kłucie?
                    • agafrytka Re: wiosenko - tempki 09.05.07, 15:36
                      Aisha,drążysz widzę temat..oj drążysz.Kłucia,ból w podbrzuszu może towarzyszyć
                      wczesnej ciąży,ale może wystąpić i bez tego.Sprawcą jest progesteron,którego w
                      II fazie jest sporo.
                      Poza tymjest to faza ciałka żółtego,gdzie przez 10-12 dni w śluzówce macicy
                      przebiega faza wydzielnicza-warstwa błony śluzowej ulega
                      rozpulchnieniu,gruczoły wydłużają,skręcają się,rozszerzają,wydzielają duże
                      ilości śluzu i glikogenu.Krótko mówiąc faza wydzielnicza przygotowuje błonę
                      śluzową macicy do zagnieżdżenia zarodka.
                      Później następuje z kolei proces luteoliozy,który trwa przez 2-3 dni.Ma
                      miejsce,gdy do zapłodnienia nie doszło.Ciałko żółte słabnie,ok 10-12 dnia jego
                      trwania następuje faza niedokrwienna,zmniejsza się dopływ krwi do błony
                      śluzowej,poziom progesteronu obniża się,przewagę uzyskuje estradiol.Wówczas
                      naczynia błony śluzowej rozszerzają się,ich ścianki pod naporem cisnienia krwi
                      pękają.Następuje @.
                      To co się dzieje w macicy,nie jest dla nas obojętne.Czujemy"skutki uboczne"
    • aishka2307 Znów pytanie do doświadczonych 11.05.07, 09:13
      Dziewczyny - agafrytko, wiosenko, inne znające się "na rzeczy":) wczoraj miałam
      temp. 36,8 - czyli nieznacznie spadła bo po owu była 36,9. dziś jest znowu
      36,9. czy można ją uznać za podwyższoną, jeśli zwykle w poprzednich
      cyklach /2ch poprzednich/ po owu było max 36,7? Czy 36,9 może być podwyższona
      czy też musiałoby być min 37? Tak agafrytko - znowu drążę temat, bo się chwytam
      czego się da:). I jeszcze 6dni
      • steffka82 Re: Znów pytanie do doświadczonych 11.05.07, 10:31
        Hej!To zaden spadek!:) O spadku mówimy wtedy kiedy tempka znajdzie sie ponizej linii podstawowej, tak więc głowa do góry!:)

Pozdrawiam
        • wiosenka1 Re: Znów pytanie do doświadczonych 11.05.07, 13:24
          Aishka spokojnie, nie nakrecaj sie Rybka, oj nie, przerabialam to,
          rozczarowanie jest przykre.
          Zasady sa takie; nie porownujemy tempek z zeszlych cykli, spadek oznaczajacy @
          to spadek pod linie, dla ciazy poziom tempki 36,6 tez jest dobry, spadek z 36.9
          nas 36.8 to zaden spadek.

Nie testuj za szybko. Najwczesniej po 12 dniu wyzszych tempek.
      • agafrytka Re: Znów pytanie do doświadczonych 11.05.07, 21:47
        Aishka spadek nastąpi wówczas kiedy tempki polecą w dół-na linię
        podstawową,albo za nią.
        I bardzo Cię proszę,abyś nie porównywała do poprzednich cykli.Wiem,że jest taka
        pokusa,ale to się ma nijak do rzeczywistości.Ten cykl moż ebyć zupłnie inny.
        Jeszcze troszkę cierpliwości.
        • aishka2307 Re: Znów pytanie do doświadczonych 11.05.07, 22:06
          czekam, czekam. Przeciez i tak nic nie moge przyspieszyc:(
    • aishka2307 Nie udało się:( 15.05.07, 05:56
      Dziewczyny, już teraz nie będę się "podpalać". Bardzo krótki cykl miałam teraz,
      tylko 26dni. Staramy się znowu od 12dc, czyli od 26maja
      • mercy2 Re: Nie udało się:( 15.05.07, 11:50
        Asinka strasznie m przykro. Ja oczywiście nie wytrzymałam i też dziś
        testowałam, ale nic z tego test pokazał jedną krechę :( Może za
        wcześnie...tylko nadal nie wiem skśd te mdłosci, są okropne, w głowie mi się
        kręci jak nie wiem co, jak bym na karuzeli była. A rano teściowa mnie jeszcze
        dobiła, że jakoś źle wygladam i blada jestem. i Nie wiem co teraz myśleć,
        hmmm.... Poprzednim razem (3 lata temu) robiłam test Quick View i mnie nie
        zawiódł. Musze jeszcze uzbroić się w cierpliwośći nie tracę nadzieji.
        • aishka2307 Re: Nie udało się:( 15.05.07, 13:35
          Ja też miałam mdłości, jak w 1ej ciąży, popołudniowe. I zawroty głowy...tylko
          ten ostatni cykl jakiś zwichrowany był, krótki, krótka faza lutealna i słabo
          wyczuwalny śluz płodny. A w najlepszym czasie współżyliśmy z gumą:(
          • mercy2 Re: Nie udało się:( 15.05.07, 16:57
            No to skąd te mdłości...oto jest pytanie. U mnie mdłości i zawroty głowy,
            których wcześniej nigdy nie miałam. Jeśli to nie ciąża to co ???
            • wiosenka1 Re: Nie udało się:( 15.05.07, 23:16
              ja mialam po duphastonie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka