Dodaj do ulubionych

płeć dziecka

19.06.07, 18:36
Mam dwe córeczki w wieku 7 lat i 4 lata . Z mężem chcielibyśmy mieć
synka ,a dziewczynki braciszka . Czy przez Naturalną Metodę Planowania
Rodziny można zaplanować płeć dziecka ? W jakiej fazie cyklu powinniśmy
współżyć ,przed owulacją czy po ? Pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: płeć dziecka 19.06.07, 20:23
      Było już wielokrotnie na ten temat na forum, ale napiszę jeszcze raz. Plemniki
      męskie są szybsze, ale krócej żyją. Należy więc starać się możliwie krótko przed
      owulacją, żeby żeńskie nie zdążyły dogonić. Ale sam moment owulacji nie jest
      pewny, nie jest to więc metoda superdokładna. Ile dni zazwyczaj występuje śluz
      płodny u Ciebie? Zaplanuj starania dopiero na jego końcówkę, może się uda.
      • gorgonia_m Re: płeć dziecka 19.06.07, 21:02
        No i jest jeszcze teoria, która mówi o wpływie diety na płeć. Diety, którą
        stosuje kobieta. Według tej teorii jajeczko może przyciągać lub odpychać
        plemniki xx lub xy. I od tego jaką dietę stosuje kobieta zależy zachowanie jej
        jajeczka.
        Nie pamiętam szczegółów - pamiętam tylko, że dieta niskowęglowodanowa miała
        sprzyjać poczęciu chłopca. Ja na takowej byłam (akurat się odchudzałam:) i synka
        mam. Koleżanka "słodyczowa" ma córeczkę. Jak to się sprawdza u innych nie wiem,
        ale może coś w tym jest...
        • ewusia132 Re: płeć dziecka 19.06.07, 22:16
          a ja pamiętam, że cały czas i tak jest do dziś;P zajadam sie słodyczami i synka
          powiłam..mysle że dieta to niekoniecznie ale z ta zywotnoscią plemników meskich
          to też coś tak słyszałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka