13.07.07, 01:15
wiem, ze bylo kilka takich watkow, ale jakos nie moge zadnego znalesc
wreszcie udalo mi sie zalgowac na ff, ale z pracy :) widocznie nie lubie
mojego domowego kompu, ale zmienilam tez email wiec moze to to

ciekawe czy uda mi sie wkleic
www.fertilityfriend.com/ttc/chartreview_module.php
Obserwuj wątek
    • istota Re: ff 13.07.07, 01:20
      wyglada na to ze wkleilam nie to co powinnam
      moze teraz sie uda, prosze
      www.fertilityfriend.com/home/1b5c23
      • kysu Re: ff 13.07.07, 09:09
        faktycznie dluuugi :(
      • kathrinn82 Re: ff 13.07.07, 12:12
        kiedy testujesz?? u mnie dziś 33 dc, też jakoś tak długo już...
        • istota Re: ff 13.07.07, 13:30
          kiedy testuje co?
          nie mialam owulacji, ale ide we wtorek ide na badanie hormonow
          kurcze, ja znowu o tym, pomyslicie sobie ze zakrecona jestem i na wszystkich
          watkach o tym samym pisze
          • kathrinn82 Re: ff 13.07.07, 13:39
            wiesz ff czasem głupieje...mam koleżankę, której prawie nigdy nie pokazywał OWU
            a jak sobie to wszystko rozrysowała zgodnie z zasadami NPR to wychodziło, że
            ma:/ ja tam nie wierzę w ff do końca;) chyba że mam monitoring! u mnie z ff też
            nie wynikła OWU..
            wobec tego, zawsze masz takie długie cykle?
            • istota Re: ff 13.07.07, 14:12
              cala historia jest tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
              f=14906&w=65712140, ten watek byl tylko o tym ze udalo mi sie wreszcie!
              zalogowac na ff po chyba dwoch miesiacach staran
              • wiosenka1 Re: ff 13.07.07, 19:24
                buuu Istota co za tasiemiec, niestety bezowulacyjny, nie oszukujmy się
                daj znać jak badania wyjdą, zrób koniecznie prl, czasami ona wszystko blokuje
    • istota ff mi wyznaczyl skok 21.07.07, 11:22
      ff mi wyznaczyl skok temperatury, ale nie wydaje mi sie zeby to bylo poprawnie
      bo skoro wczoraj na pewno mialam sluz jajkowy, ktory popoludniu zmienil sie w
      bialy nierozciagliwy to znaczy ze wczoraj mialam szczyt sluzu tak?
      czy moge w takim razie przyjac linie podstawowa na 36.8 a wczoraj za pierwszy
      dzien wyzszej w tym samm dniu co szczt sluzu?

link do ff powinien byc w sygnaturce, zobaczymy czy sie udalo
      • nglka Re: ff mi wyznaczyl skok 21.07.07, 13:20
        FF rzadko kiedy wyznacza poprawnie, zgodnie z metodą :-)
        Prawda jest taka, że ten skrypt rzadko umie wyznaczyć wg metody wieloobjawowej -
        posługuje się wyłącznie jedną z metod, wybiera sobie najodpowiedniejszy dla
        siebie wariant, niekoniecznie prawidłowy. Np wg metody za mało wyższych tempek,
        by wyznaczyć linię, to raz. Dwa, jeśli już miałaby być owulacja to większe
        prawdopodobieństwo, że odbyła się dzień później, czyli 44 dc. Bo na to wskazuje
        temperatura a i bliżej o 1 dzień do szczytu śluzu (45 dc)! Ale potrzeba jeszcze
        minimum 1 temperatury, żeby to potwierdzić - lub dwóch, jeśli jutrzejsza nie
        osiągnie minimum 37.

Oczywiście zakładam, że nie badasz śluzu do 24h po współżyciu. Bo wówczas
        badanie jest niemiarodajne (dlatego zaleca się współżyć co 2 dni).
        • wiosenka1 Re: ff mi wyznaczyl skok 21.07.07, 22:14
          Istota skok był i to najwązniejsze, poczekajmy jeszcze na dwie tempki,
          zobaczymy co nam przyniosa, widziałam Cie juz u nas, więc tam się też odezwe,
          poprawcuj nad stopka, Ivinka Ci pomoże
          • istota nie wiem co mam zrobic z dzisiejsza temperatura 22.07.07, 10:42
            nastawilam budzik na 7 coby zmierzyc o tej samej porze co zwykle, ale z jakichs
            dziwnych powodow nie slyszalm budzika i obudzilam sie o 9
            zmierzylam i mialam 37.1 co by mi dawalo 0.3 powyzej linii, ale jak przelicze
            to mi juz tylko da 0.1 mam przeliczac czy nie?
            • wiosenka1 Re: nie wiem co mam zrobic z dzisiejsza temperatu 22.07.07, 13:29
              Istota u mnie przeliczanie sie sprawdza u innych nie, Agafrytka zawsze pisze że
              o godx 9 to juz tempka zakłócona.
              ja dodam że jeśli w 45dc był jeszcze płodny śluz, jesteś pewna że to nie po
              współżyciu? to dopiero po szczycie sluzu szukamy wyzszej, i niby dzis dopiero
              jest pierwsza wyzsza tempka, ale niestety zakłócona troszkę. na moje oko owu
              juz była, ale niekonicznie, kontynuujcie seksik na wszelki, zobaczymy jak dalej
              sie tempka wyklaruje. Na starajuących od razu zaglądnęłam na Twój wykresik.
              Alez ten tasiemiec się długo otwiera, oby był owocny.
              • istota Re: nie wiem co mam zrobic z dzisiejsza temperatu 22.07.07, 15:25
                dzieki wiosenko
                sluz plodny na 100% i nie po wspolzyciu
                mowisz ze dzis pierwsza wyzsza hmm to by bylo nawet niezle bo jeszcze by dawalo
                jakas znikoma nadzieje w tym cyklu
                najwidoczniej moje cialo nie chce spolpracowac :) bo sie wczoraj wieczorem
                zastanawialam czy nastawiac budzik na 7 w niedziele czy odpuscic. zdecydowalam
                sie nastawic i tak go nie slyszalam, co mi sie nie zdarzylo od niepamietnych
                czasow.
                moze moje cialo chcialoby spontanicznie tak jak moj mezus. Moze w przyszlym
                cyklu odpuszcze i nie bede mierzyc tempki
                • nglka Re: nie wiem co mam zrobic z dzisiejsza temperatu 22.07.07, 18:56
                  Przeliczanie jest ściśle zależne od wybranej metody - każda z metod ma inne
                  założenia (zdaje się,że przeliczać można tylko w angielskiej).
                  Angielska natomiast zezwala na pomiar do godziny 11. mimo, że stosuję angielską
                  - byłabym również ostrożna w przeliczaniu pomiarów z godziny późniejszej, niż
                  ósma.U mnie,na przykład - się nie sprawdza. Po godzinie ósmej tempka potrafi
                  zaszaleć w obie strony.
                  Dzisiejszy pomiar sugeruję oznaczyć jako zakłócony, w związku z czym nie zalicza
                  się jej do późniejszego potwierdzenia niepłodności poowulacyjnej - liczenie
                  zaczynasz od pierwszej wyższej niezakłóconej - czyli od jutra, jeśli zmierzysz
                  zgodnie z zasadami.
                  • nglka Re: nie wiem co mam zrobic z dzisiejsza temperatu 22.07.07, 19:00
                    Oczywiście się kopnęłam :-)
                    Dzisiejszą tempkę oznacz jako zakłóconą, trzecia tempka będzie jutro i musi
                    wynieść minimum 37,50 (widzę, że ff przesunął linię na prawidłową analizę :-) ).
                    Jeśli jutrzejsza nie wyniesie minimum 37,05 - pojutrze tempka musi być tylko
                    wyższa od 36,85
                    • istota Re: nie wiem co mam zrobic z dzisiejsza temperatu 23.07.07, 00:27
                      nie przesunal, zawsze mi pokazywal 44 dzien z czym sie osobiscie nie zgadzam,
                      bo na pewno szczyt mialam w 45
                      • nglka Re: nie wiem co mam zrobic z dzisiejsza temperatu 23.07.07, 00:56
                        Owulacja może wystąpić na 3 dni przed i na 3 dni po szczycie śluzu, dlatego ten
                        dzień owulacji jest tylko "orientacyjny".
                        Fazę lutealną zawsze liczysz niezależnie od śluzu - wg każdej wieloobjawowej ale
                        3 lub 4 wyższe faktycznie np w Roetzerze liczysz dopiero od dnia szczytu śluzu
                        (w angielskiej: od chwili, gdy wystąpią - niezależnie od dnia szczytu ale
                        niepłodność poowulacyjna i tak zaczyna się: ostatni objaw + 3 dni, więc wychodzi
                        na to samo).

Co do wyznaczenia - dziwne, bo dałabym głowę, że wczoraj (tzn w zasadzie
                        przedwczoraj, bo już północy) linia pionowa przecinała 43 dc. Jesteś 100% pewna?
                        FF lubi obie przesuwać linie i nie informuje o tym czasem.
                        • istota Re: nie wiem co mam zrobic z dzisiejsza temperatu 24.07.07, 00:53
                          wiem, ze to nie ma tak wielkiego znaczenia, ale szkoda bo miloby bylo wiedziec

co do ff to ja na chwile przesunelam recznie na 45 czy 46 i wtedy byla
                          niebieska, ffowa zawsze byla taka sama, no chyba ze zmienil w miedzyczasie a ja
                          tego nie widzialam
                          • nglka Re: nie wiem co mam zrobic z dzisiejsza temperatu 24.07.07, 00:59
                            A. To możliwe, że trafiłam na ten moment :-)
                            Jeśli jutrzejsza tempka się podniesie nad linię - to jest ok. jeśli nie - to
                            należy założyć, że owu się nie odbyła.
                  • istota Re: nie wiem co mam zrobic z dzisiejsza temperatu 23.07.07, 00:29
                    to czy pierwsza wyzsza mozna przyjac w dniu szcztyu sluzu tez pewnie zalezy od
                    metody niestety
    • istota moze teraz sie uda z sygnaturka 21.07.07, 11:25
      a jak nie to wkleje link
      • istota Re: moze teraz sie uda z sygnaturka 21.07.07, 11:31
        wklejam link, a pobawie sie sygnaturka pozniej, bo teraz musze biec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka