Dodaj do ulubionych

Plamienie owulacyjne

15.07.07, 12:41
Mam pytanie do mądrzejszych ode mnie. Czy 3-4 dni plamienia owulacyjnego jest
normalne?? Na pewno chodzi o takie plamienie bo występuje dokłądnie w
okolicach owulacji u mnie. Z tym że nigdy wcześniej nie miewałam tak długo,
max 2 dni. A teraz już któryś raz zdarza się tak długo.
Obserwuj wątek
    • agafrytka Re: Plamienie owulacyjne 15.07.07, 22:41
      Wiesz co Yagiennka,bardziej bym to podciągnęła pod krwawienie śródcykliczne.
      Ale! Jeżeli te plamienia,które obserwujesz to różowawy śluz z domieszką
      krwi,czerwony,brunatnoczerwony-to jest to po prostu sluz
      płodny.Natomiast,jeżeli temu plamieniu oprócz śluzu towarzyszy wyciek krwi,to
      jest to krwawienie śródcykliczne,które zazwyczaj jest płodne i zazwyczaj
      podczas niego występuje owu,albo tuż po nim wystąpi śluz płodny,po którym
      nastąpi owu.
      • yagiennka Re: Plamienie owulacyjne 16.07.07, 01:01
        Ojej, no więc to jest dokładnie tak jakby do kremowego śluzu dodac nieco
        brunatnej krwi, czyli wychodzi taki budyń czekoladowy. Śluzu płodnego nie miałam
        w ogóle i raczej już nie bedzie bo nigdy nie występuje u mnie po owulacji (a
        owulację mialam 3 dni temu), mialam przedtem wodnisty. Hmmm. To krwawienie czy
        nie?? Może powinanm z tym iśc do lekarza? Bo nie wiem już czy to fizjologia czy
        patologia. Generalnie wystąpuje co któryś cykl, nie w każdym. Czasami nie mam
        plamień w ogóle a owulacja z temperatur wynika.
        • agafrytka Re: Plamienie owulacyjne 16.07.07, 09:12
          Yagiennko jakby tego nie nazwać to z pewnością jest to okres płodny.
          Pewnie po tym"zjawisku" skoczy tempka.
          Lekarzowi możesz w sumie powiedzić.Kiedy robiłaś cytologię?
          Ja bardzo często miałam krwawienia śródcykliczne,ale po porodach to się
          unormowało.
          zawsze jak wyjeżdżałam i zmieniałam klimat to właśnie tak się działo.
          Myslę,że nie ma powodów do obaw.Kiedyś mnie uczono,że te krwawienia mogą się
          pojawiać pod wpływem silniejszego stresu.
          • yagiennka Re: Plamienie owulacyjne 16.07.07, 10:27
            No więc tempka skoczyła w trakcie tego zjawiska. 1 dnia skoku miałam 1 dzień
            plamienia. Dziś się w końcu skończyły, czyli po 4 dniach. Ale ze stresem to by
            się zgadzało bo w tym miesiącu mialam straszne stresy. A cytologię robiłam z rok
            temu i muszę iść, to fakt.
            • agafrytka Re: Plamienie owulacyjne 16.07.07, 10:46
              Cytologię robi się raz na rok.
              Jeżeli tempka skoczyła w trakie plamienia,to był tp przedwczesny wzrost
              temperatury tzw. skok termiczny.Tempka podnosi się na poziom wyzszych
              temperatur w dniu szczytu śluzu/w tym przypadku ostatni dzień krwawienia,jeżeli
              później nie było żadnego śluzu/i dzień przed szczytem.Na wykresie zaznaczamy to
              taką strzałką skierowaną do góry zaraz pod zapiskiem wartości temperatury.Nie
              bierzemy wówczas tych temperaur do interpretacji.
              Jednak stres zrobił swoje łącznie ze skokiem termicznym.
              Przejdź nad ty do porządku dziennego i nie prejmuj się.Organizm reaguje na
              różne stany emocjonalne i niestety odbija się to na naszych cyklach.
              • yagiennka Re: Plamienie owulacyjne 16.07.07, 16:14
                Ok, ale hmm, mi się to w ogóle nie zgadza. Owulację mialam prawdop. 14 dc i tak
                przewaznie mam (12 - 14) a cykle mam zwykle 27 dniowe a faze lutealną 14 dni i
                tutaj też myśle że w tym miesiącu tak będzie. Ponizej wkleiłam swój wykres. Ja
                zawsze jak mam plamienia to występuje ono w 1 lub najwyżej dzień wcześniej przed
                owulacją i trwa jeszcze po owulacji. Nie raz już tak miałam. I zgadza się to z
                długością fazy lutealnej. No chyba że coś myle, ale wydaje mi sie że ff dobrze
                mi wyznaczył owulację. Zwykle przed skokiem mam spadek temp. tak jak tu. Ale
                fakt że w tym miesiącu miałam dziwnie wysokie temperatury na początku cyklu,
                zwykle mam w granicach 36,2.
                www.fertilityfriend.com/home/147b75
    • yagiennka Re: Plamienie owulacyjne 17.07.07, 13:35
      Kurcze coś jest nie tak. Był dzień przerwy i dziś znowu plamię :/ O co tu
      biega.. Temp mi spadła po skoku do linii podstawowej a potem znów skoczyła i już
      wysoko, jakby dwa skoki mialam.
    • yagiennka Czy naprawdę nikt nie wie? 19.07.07, 10:41
      Proszę spójrzcie na ten wykres, jest dziwny. Wg mnie mialam jakby dwa skoki, co
      potwierdzają dwa plamienia owulacyjne, pomiędzy nimi była przerwa. Nigdy czegoś
      takiego nie miałam, nie wiem czy ja mam teraz dni płodne nadal?? I kiedy w końcu
      mialam owulacje?? Mialam w tym miesiącu okropne stresy, poza tym wróciłam z
      wakacji, okres miałam jeszcze na wakacjach i trwał wyjątkow długo i bardzo
      obfity, wydaje mi się że coś się przez to pomajtało. Help.
      • yagiennka A wykres 19.07.07, 10:42
        www.fertilityfriend.com/home/147b75
        • horpyna4 Re: A wykres 19.07.07, 11:00
          Wiesz, żeby nie te plamienia, to ja bym się w ogóle nie czepiała tego wykresu.
          Zawsze mogą pojawiać się jednodniowe odskoki, dopiero dłuższe o czymś świadczą.
          A czy jest możliwa ciąża w tym cyklu? Ciekawe, jak to dalej będzie wyglądać.
          • yagiennka Re: A wykres 19.07.07, 12:15
            Ciąża niemożliwa. Sama jestem ciekawa kiedy wypadnie mi okres, bo wiem ile
            trwają moje fazy lutealne i wtedy się dowiem kiedy ta owulacja. Ale plamienia
            się dziś skończyły. Na razie.
            • horpyna4 Re: A wykres 19.07.07, 15:10
              Ja obstawiam, że @ będzie za tydzień. Ale to trochę totolotek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka