iwka80 26.09.07, 17:48 Drogie koleżanki,czy możecie napisać jak szyjka zachowuje się na początku zajścia w ciążę? czy mogę jakoś ją zbadać. Z góry dzięki, pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skrzynka3 Re: szyjka,a ciąża 26.09.07, 22:00 nie powinno sie badac szyjki we wczesnej ciazy. Wiec Ci nie powiem bo nigdy nie badalam jej po owu jak byla mozliwosc ze moglo sie udac. Jesli Ci chodzi o oznaki bardzo wczesnej ciazy -takiej nie potwierdzonej testem lub utrzymujaca sie podwyzszona tempka powyzej 18 dni to od razu odpowiadam-nie ma zadnych wiarygodych i powtarzalnych oznak tak wczesnej ciazy. Rozne osoby miewaja rozne przedziwne kombinacje objawow.Te same objawy miewaja tez osoby ktore nie sa w ciazy a chcialy by w niej byc. Na sobie powiem tez od razu ze w kazdej ciazy miewalam wczesne objawy rozne a w jednej z ciaz zerowe. Wykresy tez rozniace sie od siebie. Odpowiedz Link
agafrytka Re: szyjka,a ciąża 27.09.07, 13:07 Hej Iwka,no właśnie,po skoku tempki nie bada się szyjki-w przypadku starających się o dziecko. Z drugim dzieckiem długo nie moglam zajść w ciążę,miałam wówczas badania okresowe i kiedy powiedziałam gince,że mogę być w ciąży/było to parę wyższych temperatur/nie badała mnie ginekologicznie.No i akurat w tym cyklu faktycznie zaszłam w ciążę. Niemniej jednak szyjka w tym czasie jest zamknieta i uniesiona w górę,ponieważ cała macica unosi się wówczas w górę. Odpowiedz Link