tymusia 08.08.08, 18:02 Od 4 cykli śluz nie zagęszcza się, wcześniej było tak że robił się mniej płynny(bardziej kleisty). Staramy się z mężem o drugie maleństwo( synek ma już 2 lata), od 5 miesięcy i nic. Czy brak tego zagęszczenia ma znaczenie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: Mam pytanie-chodzi o śluz 08.08.08, 18:32 Sprecyzuj co znaczy "nie zagęszcza się"? To znaczy, że co, do końca cyklu jest wodnisty? Czy po wysoce płodnym śluzie następuje suchość? Bo śluz płodny jest rzadki, wodnisty, czasem jak białko kurzego jaja. I ten śluz ma znaczenie. Śluz gęsty, białawy, mętny, nierozciągliwy służy natomiast do wyznaczania końca okresu płodności (wraz z temperaturą) i ten śluz nie bierze udziału w transporcie plemników. Odpowiedz Link
tymusia Re: Mam pytanie-chodzi o śluz 08.08.08, 22:19 śluz wodnisty i nie przechodzi następnie w ten zagęszczony i nierozciągliwy(jak było wcześniej), tylko kończy się. Odpowiedz Link
nglka Re: Mam pytanie-chodzi o śluz 08.08.08, 22:37 No i ok, tak też bywa. nic złego. Najważniejsze, że śluz płodny jest (czyt. wodnisty). Cykle kobiety zmieniają się tak jak i ona sama. Być może zmieniłaś dietę, styl życia a byc może coś innego wpłynęło. Jakkolwiek, ja bym tej zmiany niepokojąco nie przyjmowała. Odpowiedz Link