pierwszykrok Re: Menaville - Safaga (***) HB 15.07.07, 09:14 Wylot do Menaville 17.07 - Mam wolne miejsca w aucie z Wro do Wawy. A co do forum to tak się wkręciłem, że po powrocie chyba zrobię stronkę o Safadze i Menaville ;] Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majamichalska Re: jak jest w koncu w Menaville - Safaga (***) HB 19.07.07, 15:32 Witam, powiedzcie proszę, czy warunki w hotelu Menaville uległy pogorszeniu?? hotel jest w koncu 3 czy 4* w sensie higieny restauracji,roznorodnosci posiłkow, czystosci pokoju, basenu,czy plazy? widze rozne opinie i zaczynam siemartwic. chcemy leciec we wrzesniu br. dziekuje i pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gg69gg Menaville - Safaga (***) H 05.12.07, 20:22 Mam pytania: Jaki numer pokoju lub bungalowu trzeba wziąć żeby było blisko do plaży? Ile kosztuje wykupienie na miejscu opcji all inclusive i czy są jakieś biura lokalne w pobliżu, z których można wykupić wycieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
djd1 Re: Menaville - Safaga (***) H 28.01.08, 15:22 Mam pytanie, kto jest teraz rezydentem biura Ecco w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
aitrap Re: Menaville - Safaga (***) H 08.08.08, 19:02 Doradz jak dobrze rozplanować i z czego korzystać na imprezie 7+7 Rejs po Nilu i wypoczynek. Hurhhada hotel Resert Rose inn all. Odpowiedz Link Zgłoś
dziza11 Re: Menaville - Safaga (***) H 24.08.08, 13:34 Właśnie wróciłam z hotelu Menaville. Wczasy uważam za bardzo udane. Miejsce świetne dla rodzin z dziećmi oraz dla osób ,które poszukują spokoju. Teraz dla zainteresowanych parę szczegółów: Pokoje są różne te lepsze i gorsze. Ja mieszkałam w pokoju nr 852 i nie mogę narzekać, podobno są najnowsze. Usytuowanie jak dla mnie też jest jedno z lepszych gdyż znajdują się przy samej plaży. Najdalej z nich jest na posiłki. ale nie jest to jakiś długi odcinek drogi. Najbliżej za to jest do SPA. Najlepiej usytuowane są pokoje z numerami 100.Znajdują się przy samej plaży i z nich jest blisko wszędzie. Pokoje z numerami 400 znajdują się przy basenie, a najgorsze pokoje z numerami 200,usytyłowane są najdalej od plaży, ciągną się prawie wzdłuż ogrodzenia frontowego. Są też według opinii turystów najbrzydsze. W pokojach jest telewizor, lodówka, brakuje tylko czajnika. Plaża jest super. Nigdy nie zdarzyło się aby nie było miejsca pod parasolami. Blisko brzegu rafka, przy której można zobaczyć bardzo dużo kolorowych rybek. Basen duży ,z brodzikiem dla dzieci. Plus tego basenu to to , że można pływać nawet nocą. Jedzenie bardzo dobre i naprawdę dużo. Każdy może dla siebie coś znaleźć. Kolacje pod gołym niebem, bardzo fajny pomysł. Osoby. które w czasie pobytu w hotelu obchodzą urodziny, od hotelu otrzymują tort z życzeniami. Naprzeciwko hotelu znajdują się dwa sklepy w których można kupić różne napoje i inne spożywcze rzeczy. Woda kosztuje 2-3funtów to jest około od 80gr.do1,20 ,za półtora litra. Coca cola też tania litrowa 5 funtów. Obok sklepu znajduje się biuro, prowadzone przez Czeszkę, bardzo miłą osobę, u której można zamówić sobie różne wycieczki po atrakcyjnych cenach. My byliśmy na dwóch takich wycieczkach. Jedna to rejs po morzu statkiem ze szklanym dnem z oglądaniem raf koralowych(snurkowanie) i pobyt na wyspie Utopii. Było nas 12 osób więc mieliśmy łódkę dla siebie. Mogliśmy decydować ile czasu spędzimy na kolejnych rafkach. Wypożyczenie takiej łódki z kapitanek kosztowało130 dolarów plus po 8 dolarów za dorosłą osobę i4 dolary za dziecko powyżej 6 lat To była opłata za jedzenie i picie na statku. Byliśmy też w rezerwacie rafy koralowej tj. w Szarm El Nadze. Wejściówka na cały dzień kosztowała 15 dolarów za dorosłych i połowę za dzieci plus taksówka. Też fajne miejsce, typowo do plażowania i oglądania rafki, która była 5 metrów od brzegu. Byliśmy tam już drugi raz. Polecam odwiedzić medinę w Safadze, koszt dojazdu busikiem 2 funty od osoby. Tam można poznać prawdziwe życie małego miasteczka, zrobić zakupy o połowę tańsze niż w sklepikach przy hotelu. Ludzie w Safadze są bardzo mili, chętnie robią sobie zdjęcia z turystami. Naprawdę nie ma się czego obawiać. Animacje to najsłabsza strona tego hotelu. Fajna była tylko codzienna dyskoteka dla dzieci i siatkówka poza tym wielka klapa. To co było tragiczne podczas pobytu to rezydentka p.Ola. Osoba naprawdę niemiła, arogancka, bez jakiejkolwiek prezencji, ciągle obgryzająca paznokcie, niepotrafiąca się wysłowić, nie reprezentuje interesów turystów. Chyba, że jest się jej znajomą, wtedy jest super. Nieobiektywna, potrafi powiedzieć, że nie ma czasu, mimo, że jest na dyżurze i że nie będzie dyskutować. Jeśli narozrabia jej znajoma ,to jest święcie przekonana ,że to innych wina. Nie rozwiązuje konfliktów, tylko straszy policją. Dziwię się tylko firmie, która ją zatrudnia, gdyż tak nie kompetentnej osoby będąc naprawdę w wielu ośrodkach jeszcze nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pie-tro Re: Menaville - Safaga (***) H 26.08.08, 20:02 Też zakończyłem wczasy w Menavilu w ubiegłym tygodniu w czwartek,pobyt ok,jak post wyżej-nic dodać nic ująć,kilka słów na temat pani rezydentki-osoba ta kompletnie minęła się z powołaniem ,lub też Safaga uratowała jej życie Arogancka ,już w autokarze wiozącym nas z Hurgady do Safagi oznajmiła że Arabowie postrzegają nas jako polską mafię(,niezłe jaja co Odpowiedz Link Zgłoś
pie-tro Re: Menaville - Safaga (***) H 26.08.08, 21:05 sorki .jakas awaria na łączach ), początkowo myśleliśmy że to jakiś taki lokalny zart ,ot -co kraj to obyczaj niestety -błędny wzrok i tłuste włosy Pani rezydent a także niemożność wysłowienia się poprawnie w ojczystym języku utwierdzia nas w skłonnościch pani Oli -chyba lubiła niezle zabalować -ale dlaczego na dzień przed przyjęciem nowych turystów???? ps.mała konkluzja na koniec :dziwię się takiej firmie jak Eccoholiday że zatrudnia tak niekompetentne osoby na takich stanowisku ,Alex uprawia sobie swoją prywatę pod bokiem biura w którym pracuje -załatwić za parę dolarów z pominięciem hotelowej recepcji pokój o wyższym standarcie to dla niej pestka i o tym wie kazda rodzina która tam wraca ,wszystko można dogadać w autokarze z Hurgady do Safagi życzę miłego pobytu w Menavilu Odpowiedz Link Zgłoś
hohohohihihi Re: Menaville - Safaga (***) H 29.08.08, 09:02 Witam lecę do Menaville 11.09 naczytałem się mnóstwo różnych opinii ale mamm problem ze znalezieniem jakiegoś sensownego biura na wycieczki np do Kairu czy Luksoru nie chcę kombinować na miejscu może ktoś podpowie z kim warto jechać żeby się nie przejechać Odpowiedz Link Zgłoś
marcinhajdasz Re: Menaville - Safaga (***) nurkowanie Dive-Top 05.07.09, 16:40 Witam, zapraszam wszystkich z okolic Hurghady i Safagi na nurkowanie do Dive-Top: mozna zrobic intro, posnurkowac, zrobic kurs i ponurkowac. W wakacje znizki, szczegoly na maila: info@dive-top.com. ZAPRASZAM!!! www.dive-top.com Odpowiedz Link Zgłoś
mark.os Re: Menaville - Safaga (***) HB 07.07.09, 09:17 Witam, Właśnie wróciliśmy - tygodniowy pobyt z Ecco Holiday. Hotel zdecydowanie dla ceniących sobie spokój i bliskość morza.Morze cudownie czyste, ciepłe, plaża z łagodnym zejściem. Parasole, leżaki, materace w cenie pobytu (All Inclusive). Obsługa OK. Przy plaży wypożyczalnia sprzętu do kite- i wind- surfingu. Dostaliśmy (bez dopłat) pokój superior nr 852, którego jakość w stosunku do polskich hoteli można określić na dobre ***. Sprzątanie, wymiana pościeli i ręczników codziennie. Zostawialśmy po 1USD sprzątającym, którzy układali z ręczników łabędzie czy inne fajne figury. Wyżywienie obfite, bez sensacji żołądkowych, smak przeciętny do dobrego, mało urozmaicone. Obsługa w restauracjach na początku OK, ale już po 3..4 dniach chamska - nie chcieli podchodzić i obsługiwać. Nie dostawali więc bakszyszu. Kolega złożył na nich zażalenie w recepcji hotelu i do EccoHoliday. Bar Cocos - fajny, godny polecenia, barman OK, polewał drinki ile weszło do szklanek, tyle że wszystko oprócz piwa ciepłe. Jemu warto dawać dobre napiwki. Ze spraw nieprzyjemnych - nikt nie informował nas (pierwszy raz w Egipcie), by nie kąpać się w możu na 1,5h przez zmierzchem i po świcie. Wtedy pod brzeg podpływają niebezpieczne zwierzęta jak jeżowce, trujące ryby, jadowite ślimaki. Mnie ok 1,5m od brzegu w lewą dłoń, obie stopy wbiło się napewno ponad 200 kolców jeżowca. Na lekarza i leki wydałem ok. 120 USD. Choć wszystko ładnie się goi, po 4 dniach chodzę z zaciśniętymi z bólu zębami, lewa dłoń prawie nieużyteczna... uważajcie więc na to. Odpowiedz Link Zgłoś
tm53 Re: Menaville - Safaga (***) HB 10.10.09, 19:55 Fajny hotel, tylko za dużo ruskich, do niego przyjeżdza i psuje dobry nastrój, pobytu w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś