Dodaj do ulubionych

zima Agadir

10.06.14, 12:35
Witam,
Maroko pojawiło się w ofercie zimowej Tui i Rainbow- są wyjazdy z lotnisk lokalnych.
Czy na okres ferii np. 17 luty wylot to dobry pomysł czy będzie jednak za zimno. Czy klimat można porównać do np. Wysp kanaryjskich?
Wyjazd z dziećmi w wieku wczesnoszkolnym. Czy z Agadiru są jakieś wycieczki w miare atrakcyjne dla dzieci. Dzieci są ciekawe świata, lubią podróżować, czy taki Marrakesz nadaje się na wycieczkę z dziećmi?
Obserwuj wątek
    • expertour Re: zima Agadir 11.06.14, 16:39
      Byłem w marcu, zimniej niż Kanarach i mocniej wiało. Temp. ok.15-20.
      • tz48 Re: zima Agadir 14.07.14, 09:50
        Byłem od 25.02.-11.03. Tydzień wycieczka :Maroko Północne i tydzień pobytu w Agadirze.Odpowiednia pogoda na zwiedzanie oraz na leniuchowanie na plaży. Temperatury były 25-29stC , wieczorkiem długi rękaw , długie spodnie zakładałem tylko idąc na kolację. Na Teneryfie ( Puerto Santiago) byłem na przełomie listopada i grudnia i temperatury w dzień były podobne. Pozdrawiam
    • holmes2005 Re: zima Agadir 24.09.14, 13:27
      Zmęczony kilkukrotnymi zimowymi wyjazdami na kanary będę próbował Agadiru tyle że 20.02.15 . Klimat jest porównywalny . Na np. Fuertawenturze też wieje . holmes2005@volny.cz
      • dodekanezowiec Re: zima Agadir 25.09.14, 10:33
        Agadir ma dziwny klimat - latem gorsza pogoda niż zimą :)
        To znaczy pora deszczowa jest zimą, latem w ogóle nie pada, ale częściej się chmurzy (słynne mgły do południa czy popołudnia).
        Latem pogoda jak w północnej Teneryfie, zimą - jak w południowej Teneryfie.
        Ocean chłodniejszy niż na Kanarach.
        Temperatura w dzień podobna - z 20 stopni, noce chłodniejsze (Kanary 15, Agadir 10).
        www.agadir.climatemps.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka