Dodaj do ulubionych

Dieta 5:2 dr. Mosleya

16.05.13, 11:21
Witam serdecznie, na każdej innej diecie wymiękałam, tu widzę że mam ogromny entuzjazm w jej przeprowadzaniu jak w żadnej innej diecie. Zainteresowanych zapraszam do wymiany poglądów. Podstawowe zasady tej diety można przeczytać w poniższym linku.
zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,13764884,Dieta_5_2___przepis_na_utrate_wagi_bez_ciaglego_odmawiania.html
i tak jak zwykle bywa, znajdą się zdania krytyczne to ja jestem nastawiona do tej metody bardzo przychylnie, gdyż jest to wykonalne na dłuższą metę.
Ogromnie przemawia do mnie fakt, iż przez 5 dni w tygodniu kiedy się nie ograniczamy można jeść do woli, frytki, torty i wszystko to co wydaje się "nie dietetyczne". Ponadto jemy dla czystej przyjemności, brak uczucia niedboru oraz wyrzutów sumienia. Nic tak nie frustruje jak zakazy typu - tego nie wolno, tego nie powinnam. Tu jest inaczej. W dni wolne od postu nie rzucam się na żarcie jak wygłodniały zwierz :P, żołądek jest obkurczony i mino chęci nie wciśnie się tyle co dawniej.
Pozdrawiam czytających no i naturalnie gorąco polecam tę dietę wszystkim do niej przekonanych :)

.
Obserwuj wątek
    • micka5 oj 22.05.13, 09:28
      nie ma chętnych? :(
    • micka5 Re: Dieta 5:2 dr. Mosleya 29.05.13, 11:48
      i?
    • cichy_zorro Re: Dieta 5:2 dr. Mosleya 05.08.13, 15:08
      I jak ci idzie na tej diecie? Dalej ja ciagniesz? Efekty sa?
      • micka5 Re: Dieta 5:2 dr. Mosleya 24.09.13, 09:06
        Kiepsko, efekty były ale na dłuższą metę to męczące wiec wymiękłam.
    • na_zdrowie_sposob Re: Dieta 5:2 dr. Mosleya 05.10.13, 18:24
      Dieta 5:2 jest z pewnością interesującym rozwiązaniem, ale bardzo łatwo na niej "przedobrzyć". cieszę się, że umiesz zachować umiar w dni, gdzie nie ogranicza się drastycznie przyjmowanych kalorii, bo dla wielu osób okazują się one zgubne.

Wydaje mi się, że przy zachowaniu zasad zdrowego, niskogliekmicznego odzywiania w dni "normalne", spadek wagi na tej diecie będzie szybko zauważalny. Wszystkim osobom, które mają na tyle silnej woli, by wytrwać bez podjadania, polecam ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka