wiwi1
04.01.13, 00:38
Wiem, ze bylo na Matkach polkach o slow cookerze. Jako, ze jestem nowo posiadaczka tego urzadzenia mam pare pytan do posiadaczek. Miwah, mam ten sam model co Ty, kilkaq potraw zrobilismy i wyszly bardzo przyzwoite. Mam pytanie odnosnie czasu gotowania. Bylo by miwygodnie nastawic obiad wieczorem i miec na drugi dzien gotowy, ale na LOW zazwyczaj jest to ok 10 godzin gotowania w przpeisach, wiec jesli nastawilabym o 10 wieczorem to mam obiad na 8 rano, to troche za wczesnie na obiad;) Zeby miec obiad na 2 - 3 po poludniu musialabym go nastawic o 5 rano, ewentualnie nastawiac rano na HIGH. Jest tam opcja WARM, ale nie znalazlam informacji jak dlugo jedzenie moze bezpiecznie sobie na tej ocji lezec. Miwah Ty gdzies wspominalas, ze Twoj maz nastawia slow cooker wieczorem na lunch do pracy a Ty masz obiad na drugi dzien. Powiedz mi prosze, studzisz i wstawiasz do lodowki czy gotujesz dluzej na LOW czy moze ustawiasz na WARM? Po prostu nie wiem za bardzo jak do tego podejsc, zeby ustawic sobie wieczorem i miec na drugi dzien obiad.
Kupilam sobie kilka ksiazek z przepisami i w wiekszosci z nich zageszcza sie sosy maka. I tak sie zastanawiam jak inaczej moze te sosy zagescic? Maka kokosowa?Jeszcze czyms innym? Myslalam o arrow root powder, ale pisalas miwah kiedys, ze ma wysoki indeks glikemiczny.
Kto jeszcze posiada slow cooker i co w nich przyrzadzecie? Makies ciekawe przepisy?
Pozdrawiam:)