Gość: K2 IP: 10.203.56.* 05.02.02, 14:13 Mamy tu taki piękny baner na forum inspirujący do zaczęcia nowego wątku. Kto kocha reportaże Cesarza? Która książka jest waszą ulubioną. Dla mnie monumentalne dzieło to oczywiscie Heban Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fragola Re: Viva! Kapusciński 05.02.02, 20:00 1.Cesarz 2.Szachinszach 3.Wojna futbolowa 4.Heban 5.i oczywiście wszystkie części Lapidarium-polecam szczególnie, można czytać wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margotka Re: Viva! Kapusciński IP: *.koof.com.pl 05.02.02, 23:19 Moja ulubiona to "Imperium". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halinka Re: Viva! Kapusciński IP: 195.116.214.* 15.02.02, 16:10 Heban jest the best, ale inne tez sa super. Najlepsze ksiazki ktore czytalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Viva! Kapusciński IP: *.czes.gazeta.pl 15.02.02, 17:32 Kapuściński nawet wiersze pisze całkiem dobre, a książki reporterskie to w ogóle ekstraklasa. Mnie się szalenie podobała wojna futbolowa, a zwłaszcza historie o hotelu, bodaj w Dar es Salam, gdzie w latach 50. spotykali się kumple z różnych krajów Afryki, którzy parę lat później zostali prezydentami i premierami i opowieść o księdzu z Konga, który twarze Jezusa i świętych przemalowywał na murzyńskie. Bomba! Odpowiedz Link Zgłoś