Gość: Kasia IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 16:31 ktoś czytał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: "Morfina" S.Twardoch ? IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 17:54 a nie męczy cię to? męczy to ?meczy cię to ? że spróbuję jak pisarz:) mnie ta forma trochę drażni i jeszcze nie doszłam do połowy, a mam wrażenie, że nie tracąc nic, te 600 stron można by zgrabnie ująć w 200-stu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brnXB Re: "Morfina" S.Twardoch ? IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.13, 18:37 Odstawiłem po godzinie - narracja stylizowana na narkotyczny trans zupełnie mnie zniechęciła. Wierzę, że książka jest tak świetna jak sugerują recenzje, niestety się o tym nie przekonam. > mam wrażenie, że nie tracąc nic, te 600 stron można by zgrabnie ująć w > 200-stu. to na 400 stronach nie ma zwartej fabuły? Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: "Morfina" S.Twardoch ? 04.02.13, 10:20 napiszę za dzień dwa po całej lekturze trudno o recenzję cząstkową :-) mnie ten narkotyczny klimat odpowiada.. pozdrawiam jeep PS. Czytam NARAZ kilka książek. Wy też tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: "Morfina" S.Twardoch ? 04.02.13, 10:39 > PS. Czytam NARAZ kilka książek. Wy też tak macie? miewamy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna.rudnicka Re: "Morfina" S.Twardoch ? 15.02.13, 10:13 Czytałam, owszem czasem irytująca i z przydługimi opisami, ale koniec końców warta zapoznania się. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu zdecydowanie warto! 15.02.13, 11:19 Warto. Precyzyjna fabuła, znakomity warsztat, nasycenie szczegółami. W dodatku bohater ciekawy, z wadami, uzależniony nie tylko od morfiny... Relacje damsko - męskie - zupełnie współczesne. Język, dialogi - perełki. Pierwszy raz w współczesnej literaturze tak dobrze zarysowane skomplikowane relacje polsko niemieckie. Dla mnie - Twardoch to obok Witkowskiego nasz najciekawszy powieściopisarz. Żadna z piszących Pań oprócz Masłowskiej nie gra w ich lidze... POLECAM! jeep Odpowiedz Link Zgłoś
mannypenny Re: zdecydowanie warto! 04.03.13, 15:02 bardzo lubię Pana wpisy tutaj Panie jeepwdyzlu ale że taka pochwała dla D. Masłowskiej? z całym szacunkiem ale Masłowskiej daleko do tej ligii Ps. A książkę Twardocha przeczytałam i od razu odsprzedałam, nie muszę jej posiadać na własność, wielkie dzieło to, to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0b Re: "Morfina" S.Twardoch ? IP: *.play-internet.pl 28.02.13, 20:55 przeczytałem, dobre, chociaż nie uzależnia, niestety Morfina, czyli sorry Polsko Odpowiedz Link Zgłoś
little-body Re: "Morfina" S.Twardoch ? 04.03.13, 13:33 ja czytałam i bardzo mi się podobała. ona dostała jakąś nagrodę, prawda? zasłużenie! jakby ktoś chciał kupić ciut taniej to tutaj jest www.ksiegarnia-internetowa.pl/morfina,szczepan,twardoch-ksiazka-28347684.xhtml Odpowiedz Link Zgłoś