Gość: kwapiszon IP: 213.199.225.* 09.07.03, 01:15 Pamięta ktoś ten kultowy "komiks" z Kwapiszonem na tle fotografi? To był czad. Miałem chyba z dziesieć zeszytów tej serii. Teraz to tandeta sama, panie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika_kot Re: 'Kwapiszon' Bohdana Butenko IP: 195.216.116.* 09.07.03, 13:14 agrafek napisał: > TaaaaaaaaaaaaaaaK!:)))) Mam pytanie: ta aprobata to na to że teraz to jest tandeta czy na to że kiedys i może teraz kwapiszon jest super!!! Ja równiez miałam te ksiązeczki - zaraz, mam je chyba jeszcze na półce (niestety nigdy nie skompletowałam całości - w śrdoku przygody coś brakuje) i bardzo miło wspominam. Uwielbiałam i pod względem tajemnoczości treści i pomysłu - połączenia rysunku z fotografiami. Pozdrawiam tych za i przeciw! Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: 'Kwapiszon' Bohdana Butenko 09.07.03, 13:33 Aprobata jak najbardziej dla Kwapiszona:). Bo z ta tandetą to się nie zgadzam raczej:). Ja miałem wszystkie Kwapiszony, nawet ostatniego, który ukazał sie po długiej, dwuletniej chyba przerwie - w każdym razie do mnie dotarl z takim opóźnieniem. Może go wznowią? Bo ostatnio widziałem jakies wznowienia "Gucia i Cezara" też Butenki. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: 'Kwapiszon' Bohdana Butenko IP: 195.216.116.* 09.07.03, 14:08 agrafek napisał: > Aprobata jak najbardziej dla Kwapiszona:). No to mi kamień z serca spadł!:) Bo jakże tu nie lubić go??? Bo z ta tandetą to się nie zgadzam > raczej:). Ja miałem wszystkie Kwapiszony, nawet ostatniego, który ukazał sie po długiej, dwuletniej chyba przerwie - w każdym razie do mnie dotarl z takim > opóźnieniem. Faktycznie zakończenie (ostatni zeszyt) było wydane późno i długo trzeba było wyczekiwać na nie. Ja na szczęście stałam sie jego posiadaczką i znam przez to tajemnicę szkatułki i tajemniczego kluczyka. Może go wznowią? Bo ostatnio widziałem jakies wznowienia "Gucia i > Cezara" też Butenki. Oby! Najlepiej byłoby w jednym zeszycie wszystko - w końcu objętościowo to niewielkie było. A faktycznie wznowienia Gucia i cezara pojawiły się:) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heniek99 Re: 'Kwapiszon' Bohdana Butenko 09.07.03, 13:12 Taaaa... Miałem wszystkie części, ale dziwnym trafem mi zaginęły, czego teraz strasznie żałuję. Mogłoby jakieś wydawnictwo wydać to w jednym woluminie (cienkie objętościowo te zeszyty były), tak jak wznawiają Tytusa, którego mogę sobie na nowo skompletować. Tak, dawniej to były komiksy, tyle, że kiedyś byliśmy jeszcze dziećmi. h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mara W. Jade Re: 'Kwapiszon' Bohdana Butenko IP: *.dozamel.ssk.pl 09.07.03, 14:25 Jak miło, że tyle osób pamięta Kwapiszona. Mam 8 książeczek z jego przygodami. Ktoś wspomniał o dziecięciu. Czyżbym coś przegapiła??? Ostatnia jaką mam nazywała się "Kwapiszon i ..." Bardzo często czytałam je w dzieciństwie. Pamiętam jak zachwyciło mnie słówko: Ekstraordynaryjny użyte przez Kraka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: 'Kwapiszon' Bohdana Butenko IP: 195.216.116.* 09.07.03, 14:47 Witaj! No właśnie. teraz tez zwróciłam na to uwagę. ja równiez mam osiem ksiązeczek i z treści wynika że ta ósma to koniec i trzeba wracać do początku. Czy było jednak dziesięć??? Miłośnicy Kwapiszona czekamy na roztrzygnięcie sporu... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
griszah Re: 'Kwapiszon' Bohdana Butenko 11.07.03, 12:17 A ja do dzisiaj nie wiem co było w tajemniczej szkatułce. Gdybym kiedyś się natknął to bym kupił ale teraz chyba trudno to zdobyć. Coś w rodzaju białego kruka. I te rysunki Butenki :). Odpowiedz Link Zgłoś
griszah Re: 'Kwapiszon' Bohdana Butenko 11.07.03, 12:19 ale proszę nie zdradzajcie bo na pewno kiedyś je zdobędę i będzie ciekawiej. Pzdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Kto wie - w końcu ile... IP: 195.216.116.* 11.07.03, 12:21 Kto wie - w końcu ile...było tych książeczek o Kwapiszonie. Wg mnie osiem. Ale pojawa się w tym wątku liczba 10. Więc jak jest naprawdę??? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Kto wie - w końcu ile... 23.07.03, 10:43 Ja mam osiem i chyba więcej nie było. Przygody tworzą logiczny ciąg, a w dodatku książeczki są numerowane w kropce pod znakiem zapytania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Kto wie - w końcu ile... IP: 195.216.116.* 23.07.03, 11:10 Hej! Czyli potwierdzasz moja wersję - osiem. Bo przeciez końcówka cz. 8 to początek pierwszej więc jakże mogłoby cos jeszcze dojśc:) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Kto wie - w końcu ile... 23.07.03, 11:40 Potwierdzam. Jednakże, biorąc pod uwagę niekonwencjonalność całego komiksu, nie zdziwiłbym się, gdyby zapętlenie na końcu ósmej części było zmyłką w stylu Monthy Pythona (skojarzyło mi się to z puszczeniem napisów końcowych w środku programu)... Ale nigdy nie słyszałem o dalszych częściach, więc to jest raczej tylko takie gdybanie :-) Nie roztrzasajmy jednak szczegółowo zakończenia, bo widzę, że niektórzy jeszcze nie wiedzą, co było w tajmniczej szkatułce... Pozdrowienia niniejszym odwzajemniam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masza Re: 'Kwapiszon' Bohdana Butenko IP: 195.85.227.* 29.07.03, 10:32 Pamiętam doskonale - świetny graficznie i treściowo też. Piszecie o nowym Kwapiszonie - gdzie to można dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: 'Kwapiszon' no to co było w tej szkatułce? IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 18:11 kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś