Gość: Paweł Re: Co teraz czytasz? IP: *.autocom.pl 29.01.05, 12:33 "Awans" Edwarda Redlińskiego. Nie czytałem w życiu tak zabawnej książki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica "Białe Zęby"- Zadie Smith IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 16:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: Co teraz czytasz? IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 29.01.05, 18:04 "Bezsenność w Tokio" i "Mitologię chińską". Zajawka na orientalne w klimacie książki trwa! I niech się nie kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Co teraz czytasz? 29.01.05, 18:19 "Bezsenność w Tokio" jest świetna. Przeszło tydzień temu byłam na spotkaniu autorskim, sam Marcin sypał historiami jak z rękawa. Pewnie przeczytam po raz drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Co teraz czytasz? IP: *.238.116.148.adsl.inetia.pl 30.01.05, 10:40 "Portret Marcina Blaskowitza" autorstwa Ladislava Fuksa. Jestem bezpośrednio po lekturze zachwycającego "Palacza zwłok" tegoż autora i patrzę na "Portret..." trochę przez jego pryzmat. Ale nie nudzę się :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabalek "Fatalne jaja" Bułhakowa 30.01.05, 14:14 Wiecznie żywe........o ludzkiej głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 11:39 "Siostrę" Jachyma Topola. I trudne, i fascynujące. I grube ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ravica Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:00 fantastyczna książka, zazdroszczę Ci że ją czytasz, pewnie sięgnę po nią, jak będę miała więcej czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralina Re: Co teraz czytasz? IP: *.crowley.pl 07.02.05, 11:31 Ramain Gary "Obietnica poranka". Nie mogę się zdecydować czy taka matka to przekleństwo czy błogosławieństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AchOch Dużo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:15 Aleksander Krawczuk - Poczet Cesarzy Rzymskich(Dominat) Bohumil Hrabal - Postrzyny Anna Bojarska - Czego nauczył mnie August ? POLECAM!! Ps. Gucio to michnik a August to Kuroń :) Odpowiedz Link Zgłoś
paskudka23 Re: Co teraz czytasz? 12.02.05, 21:43 Robert McLiam Wilson - "ulica marzycieli", "zaułek łgarza" king - "bezsennosc","jasnosc" sołżenicyn - "archipelag gułag" pilch - "pod mocnym aniolem" i tysiace inncyh.... ----------------- tylko motyle mają wielkie oczy i wciąż tyle przeraźliwego milczenia które nie odpowiada na pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 12.02.05, 23:03 W przerwie "Potopu" i "Lalki" - "Pusta kołyska" Marry Higgins Clarc Odpowiedz Link Zgłoś
perli Re: Co teraz czytasz? 13.02.05, 09:52 -Forum Książki- Ajgora TuSąPrzeciągi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:35 " Z głowy" Głowackiego. Dooobreee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: Casanowa w Bolzano - Sandor Marai IP: *.cable.mindspring.com 13.02.05, 21:04 Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 Re: Casanowa w Bolzano - Sandor Marai 13.02.05, 22:01 no uległam reklamie i czytam Kod Leonarda Da Vinci noi mi sie podoba mozecie krzyczec wysmiewac a miło spedzam przy tej ksiazce czas. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Tomasza Mirkowicza 13.02.05, 22:11 "Pielgrzymka do Ziemi Świętej Egiptu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica cos lekkiego na ferie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:43 "Diabeł ubiera się u Prady" Lauren Weisberger, a przed chwilą skończyłam "Przepiórki w płatkach róży" Laury Esquiviel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 16.02.05, 20:24 Harlan Coben - "Jeden fałszywy ruch". Bardzo dobra jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
meteorah Re: Co teraz czytasz? 17.02.05, 12:18 Skończyłam "Żonę biznesmena" Sujaty Masseey- spoko kryminał. Zaczynam "Miłość ponad czasem" Audrey Niffenegger- choć jakoś bez przekonania, może dlatego, że to początek?... "Z warg moich(...) purpurowe róże" Odpowiedz Link Zgłoś
orales73 czytam Wilki z Calla Stephena Kinga, 18.02.05, 15:42 skończyłem Uśpione Archiwum Wawrzyńca Podrzuckiego - bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
meteorah Re: Co teraz czytasz? 27.02.05, 21:45 "Trzydziestka na karku"- zaczynam czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninon Re: Co teraz czytasz? IP: *.chello.pl 18.02.05, 16:24 skkończyłam właśnie "pustynię miłości" F. Mauriaca. jestem pod silnym wrazeniem. terraz przymierzam się do opowiadań Iwaszkiewicza podczytuję też sobie "na poczatku było jednak światło" Sedlaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalipso Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 17:41 Kończę "Mieć czy być" Fromma, a przed chwilą przeczytałam "Emigrantów" Mrożka, obie pozycje bardzo polecam, dają do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 Re: Co teraz czytasz? 18.02.05, 18:47 Aldous Huxley Nowy wspaniały świat nawet nawet ale Orwell i tak lepszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 Aldous Huxley Nowy wspaniały świat 18.02.05, 18:48 Aldous Huxley Nowy wspaniały świat nawet nawet ale Orwell i tak lepszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forytek Re: Co teraz czytasz? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 19.02.05, 12:05 powoli wchłaniam Pianistkę pani Jelinek, czasem sie wzruszam, czasem nie mogę zdzierżyc okropności, współczuje samotnym kobitom;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Burzyński Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 12:19 "Na zachodzie bez zmian" oraz "Zima naszej gorzyczy" Steinbecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Co teraz czytasz? IP: *.aster.pl 20.02.05, 13:01 Skończyłam "Darkroom" Rujany Jeger, a teraz czytam "Bezsenność w Tokio" Marcina Bruczkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
filmmix "Jabłecznik i Rosie" 20.02.05, 15:55 Laurie Lee - "Jabłecznik i Rosie", mała książka o życiu na angielskiej wsi w latach 20-tych XX w. widzianym z perspektywy małego chłopca w wielodzietnej rodzinie...poezja codzienności, zbrodnie i ukrywane grzechy, sąsiadki - staruszki, domowa kuchnia, przypalona owsianka i wino...wiejska szkółka, utonięcie tajemniczej starej panny, sekrety rodzeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
biechol Re: Co teraz czytasz? KUCZOK! 20.02.05, 20:24 Tak wiec ostatnio czytalem "GNÓJ" i "WIDMOKRĄG" i jestem zachwycony tymi książkami. Polecam wszystkim. Nie ma ktos przypadkiem jakis innych tytulów tego autora? Ale mam na mysli ebooki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilith Re: Co teraz czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 22:14 "Lolita", Nabokov "Proces", Kafka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica "Pianistka" E. Jelinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 16:47 Zaczynam wgłebianie się w świat Eriki Kohut. Hmm, czuję wzbierającą ciekawość... wracam do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja18 Re: "Pianistka" E. Jelinek IP: *.mcon.pl 22.02.05, 00:18 Jonathan Carroll-"Głos naszego cienia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalena Re: Co teraz czytasz? IP: *.chello.pl 22.02.05, 21:52 ,,Przebudzenie''-A. de Mello i ,,Madame''-A.Libery Odpowiedz Link Zgłoś
aniak31 Re: Co teraz czytasz? 31.03.05, 22:06 Gość portalu: Lalena napisał(a): > ,,Przebudzenie''-A. de Mello i ,,Madame''-A.Libery czytałam "Madame" jest świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Co teraz czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 17:43 ja teraz skonczylam "dzume" i zabieram sie za "upadek". moim skromnym zdaniem camus jest fantastycznym pisarzem a raczej filozofem. egzystencjalizm bardzo mnie interesuje a jego ksiazki sa wspanialam zrodlem poznania tej filozofii. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś