mimbla.londyn Re: Co teraz czytasz? 14.09.06, 14:31 Biografie Stevena Spielberga -niesamowita historia zycia czlowieka goniacego za marzeniami -ale i lapiacego te marzenia na goracym uczynku! Polecam! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zmiana formy powoduje zmiane mentalnosci. Noam Chomsky ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
roquentin Re: Co teraz czytasz? 14.09.06, 19:48 W. Odorowski, Architektura Katowic w latach międzywojennych, Katowice 1994 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Ulisses - na deser przed rokiem akademickim IP: 213.17.157.* 14.09.06, 20:38 ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: Co teraz czytasz? 14.10.06, 16:30 Magda Szabo "Zamkniete drzwi" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "Zgadzam sie.Oba cytaty sa kompletnie wyrwane z kontekstu,przy czym ten drugi nawet bardziej." Autor: the_dzidka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:40 "Władcę Pierścieni" Tolkiena. Konkretnie kończę pierwszy tom i zaraz zabieram się za drugi :) Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Co teraz czytasz? 27.10.06, 12:31 Skończyłam krótką książkę Henrego Jamesa " W kleszczach lęku" historia o duchach. judytta.blog.onet.p/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia2101 M.Szwaja-"Artystka wędrowna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 21:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: M.Szwaja-"Artystka wędrowna" IP: 81.15.194.* 27.10.06, 22:09 ,,Zgaga'' Nora Ephron. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 "Kolor magii" Pratchett 27.10.06, 22:16 Mam zamiar się wciągnąć. To całkiem realne bo klimatem przypomina mi "Wiedzmina". Mistrza i Kareninę uważam za podstawę :) No :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pociac Re: Co teraz czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 13:46 Ja teraz czytam ksiazke, ktora zafascynowała mnie bez reszty od pierwszej swej strony...jest to ksiazka pt"Przegrane zycie Ewy Braun"...serdecznie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Krajewski IP: *.icpnet.pl 28.10.06, 22:26 "Śmierć w Breslau" Marka Krajewskiego. Wiem, że minęło już kilka lat od jej wydania i szum medialny trochę ucichł. Dopiero to mnie skłoniło do sięgnięcia po tą lekturę ponieważ z zasady odrzucam to co jest mocno reklamowane. Dlatego nie przeczytałam "Kodu Leonarda". Nawet próbowałam się zmusić, ale to ponad moje siły:) A Krajewski fajny. Miło się czyta, spełnia wymogi dobrego kryminału, wciąga, a do tego skłania do pewnej refleksji nad przeszłością naszego kraju. Miasta takie jak Wrocław czy Lwów mają niezwykła historię związaną ze zmianą przynależności. Myślę, że sięgnę też po kolejne książki Krajewskiego. Mam nadzieję, że nie są napisane pod wpływem chęci zarobku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicior Re: Krajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 23:16 "Testament" Grishama Odpowiedz Link Zgłoś
danab71 Re: Krajewski 29.10.06, 06:45 "Lilith - opowieść o seksie i szaleństwie" Alina Reyes niesamowita książka ! o_u Odpowiedz Link Zgłoś
szelest_tafty Szkarłatny płatek i biały 29.10.06, 10:21 jak zwykle nie zawiodłam się na forumowych recenzjach. Jestem zafrapowana i zachwycona. Polecam tym, którzy jeszcze nie znają tego opasłego tomiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Krajewski IP: *.icpnet.pl 29.10.06, 18:55 Skończyła dzisiaj "Śmierć w Breslau". Na koniec trochę mnie rozczarowała. A teraz zamierzam się zabrać za "Łuk trumfalny". No cóż trzeba nadrabiać zaległości:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madana Re: Co teraz czytasz? IP: 217.96.1.* 30.10.06, 09:40 Orhana Pamuka "ŚNIEG"... Jestem w 3/4 ksiązki w trakcie lektury której miotają mną skrajne zachowania...raz chcę zamknąć książkę i się obrazić na autora za mętlik w głowie kto w ksiązce jest kurdem,kto islamistą,kto rewolucjonistą,republikaninem,kto wierzącym,niewierzącym,kto poetą a kto politykiem, a raz... zanim się spostrzegę już 100 kartek za mną, z łatwością i zaciekawieniem co dalej?co człowiek,który dostał literackiego Nobla za tą powieść chciał "mi-czytelnikowi" przekazać... Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Peplum A. Nothomb 06.11.06, 14:51 Skończyłam "Rodzina Palliserów" wyśmienita książka a dziś zaczęłam "Peplum" A. Nothomb szybciutko ją się czyta i również jak najbardziej udana pozycja. Bardzo dobre dialogi. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue_a Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 12:03 Recenzje książek, któe kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toot Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:58 "Krótka historia czasu" Stephen W. Hawking Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 13:12 "Morderca bez twarzy" MankellaI chwilowo niczego poważniejszego nie przewiduję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Co teraz czytasz? IP: *.devs.futuro.pl 30.01.07, 16:39 Także mało poważnie, ale ferie rządzą sie swoimi prawami " Moje pierwsze samobójstwo" Pilcha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:33 Ja jeszcze ferii nie mam, ale ta pogoda za oknem nie nzastraja mnie do niczego innego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Co teraz czytasz? IP: *.devs.futuro.pl 31.01.07, 09:32 heee, heee pogoda jest do bani. mimo iż pozycję czytam lekką to tytuł... brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 12:57 Tytuł faktycznie bbrrr :) Ale ja właśnie mam w planach głupiutką serię młodzieżową pt. Gęsia Skórka i zacznę od Obozu koszmarów. Też tytuł nienajmilszy, ale przynajmniej fajnie się czyta, kiedy za oknem wiatr, śnieg albo plucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Co teraz czytasz? IP: *.devs.futuro.pl 31.01.07, 21:55 kurde, kurde, kurde.... seria młodzieżowa.... a ja dzis w Taniej Książce nad starym Nizurskim się rozczuliłam i już miałam kupic i kurde nie kupiłam, i kupiłam Siedlecką, z czego się cieszę, ale mam chęć teraz uświadomioną i wyartukułowaną na "lifting" literacki i taki Niziurski albo coś podobnego by się przydało. ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 14:57 Zawsze tak jest :) JA ostatnio pochłonęłam Anię z Zielonego Wzgórza ze wszystkimi jej kolejnymi tomami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żustin Re: Co teraz czytasz? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.02.07, 10:54 Ja czytam teraz "O pieknie" zadie smith, zaczyna sie baaardzo fajnie, kilka razy sie usmiechnelam juz a jestem dopiero na jakiejs 60 stronie ;-)) pozniej zamierzam przeczytac Pachnidlo. Pozdrawiam i życzę milego czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
wielka.litewska.bogini Re: Co teraz czytasz? 02.02.07, 15:36 obie książki ch..owe, ostrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
d.desire Re: Co teraz czytasz? 02.02.07, 20:16 Ja?, juz mowie: obecnie czytam dramaty Tennessee Williamsa; przeczytalam "Kotke na goracym blaszanym dachu", teraz koncze "Tramwaj zwany pozadaniem", a w zanadrzu czeka "The Glass Menagerie", ksiazka, dzieki ktorej zyskal swiatowy rozglos i uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraza Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:28 "Peter Camenzind" a czeka na mnie " Niania i góra lodowa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronner Re: Co teraz czytasz? IP: *.aster.pl 04.02.07, 01:46 "Historian" Elisabeth Kostova, probuje w oryginale a czeka na mnie "Norwegian Wood" Murakamiego ale w tym wypadku raczej zdecyduje sie na wersje polska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Niania i góra lodowa IP: *.devs.futuro.pl 06.02.07, 15:26 Mam nadzieje, że zatuszuje niesmak po Pilchu Odpowiedz Link Zgłoś
mo-rel-ka Re: Co teraz czytasz? 07.02.07, 09:02 Jeremy Clarkson, Swiat według Clarksona, dopiero zaczynam, podobno ma rozśmieszyc, póki co nie zauwazyłam ale jestem dopiero na samym poczatku więc może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judytta Re: Co teraz czytasz? IP: *.zabrze.net.pl 11.02.07, 14:54 "Wyznania Konstancji Mozart " Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: Co teraz czytasz? 11.02.07, 23:44 Trylogię nowomeksykańską Nicholsa. Właściwie to wczoraj w nocy skończyłam. Nie powiem, mam po niej całkiem przyjemne sny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:42 Nie lubię Żeromskiego, ale poleconi mi jego "Dzieje grzechu". Miałam po nich zmienić zdanie o jego pisarstwie. Książkę kończę, ale zdania nie zmieniłam :) "Dzieje grzechu" to niewątpliwie dobra książka, ale jeżeli miałabym wskazać z Żeromskiego to, co wg mnie jest najlepsze, to byłoby to zdecydowanie "Przedwiośnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupus Re: Co teraz czytasz? IP: *.31.radom.pilicka.pl 14.02.07, 14:06 A Ja całkiem dobrze wspominam "ULICĘ MARZYCIELI" Roberta McLiama Wilsona, baaardzo fajna, lekka i przyjemna książka o rozterkach i życiu kilkorga przyjaciół w Belfascie....napisana z humorem. POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraoleszczuk1 Re: Co teraz czytasz? 28.02.07, 00:17 Skończyłam czytać ale wracam czesto do ksiazki jamesa webstera pt"Duende.W poszukiwaniu flamenco". Ksiązka opisuje Hiszpanie, jej mieszkańców oraz wspaniałą muzyke flamenco.uczę sie tańca flamenco i jestem oczarowana muzyką.Dzieki tej ksiazce mogłam lepiej ją zrozumieć.Polecam goraco wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarmilka55 Re: Co teraz czytasz? IP: *.piotrkow.pilicka.pl 06.04.07, 11:18 " Dzieci Północy" Salmana Rushdiego. Polecana na tym forum. Tylko nie pamiętam czy " temacie" ksiązka, która zmieniła moje zycie, czy ksiązka od której nie mogłam sie oderwać. Nie ma może wartkości wątków kryminalnych, czyta się nieśpiesznie, momentami śmieszna, z obyczjowymi wątkami i dużo codziennych wydarzen na tle zmian niepodległościowych Indii. Dobre uzupełnienie dla tego kto zachwycał się powieściami Paula Scotta. Odpowiedz Link Zgłoś
allaway Re: Co teraz czytasz? 28.01.14, 12:27 Czytalam ksiazke juz w sumie dawno, ale jest jedna z niewielu ktora wywarla na mnie mega duzo emocji i zaciekawienia, Polecam wszystkim - "Ślad życia, ślad śmierci" - Paul L. Maier. Jak nie mam za wiele czasu na czytanie i ciezko mi przeczytac w calosci jakas ksiazke dosyc szybka tak ta przeczytalam z 2 dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosma2 Re: Co teraz czytasz? 28.01.14, 23:18 Chmurlandię Bator - na razie lekko dołująca Odpowiedz Link Zgłoś
nat_25 Re: Co teraz czytasz? 16.02.14, 15:05 A Tale for the Time Being Ruth Ozeki. Odpowiedz Link Zgłoś