monikad_85 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 11:35 Tajemnicze pianino... w środku lasu Czy to była kradzież? Żart? A może jakiś pokrętny sposób rozweselenia policji? Władze w Harwich w stanie Massachusetts wszczęły dochodzenie w sprawie tajemniczego pojawienia się pianina, w doskonałym stanie, w samym środku lasu. Pianino zauważyła pewna kobieta, która wybrała się na spacer. Pianino Baldwin Acrosonic, model numer 987, jest w nienaruszonym stanie i w dodatku... nastrojone. Sierżant Adam Hutton z wydziału policji w Harwich powiedział, że informację o niezwykłym znalezisku przekazano wszystkim posterunkom policji na półwyspie Cape Cod mając nadzieję, że znajdzie się choćby strzęp informacji, który pozwoli rozwikłać tajemnicę. Jednak dochodzenie utknęło na razie w martwym punkcie. Co ciekawe, tuż przy tajemniczym pianinie, o numerze seryjnym 733746, znajdował się stołek, postawiony w taki sposób, jakby ktoś zamierzał grać na instrumencie. Pianino ustawione było na końcu leśnej, gruntowej drogi, w pobliżu ścieżki prowadzącej na mostek dla pieszych w samym środku lasu. Do przeniesienia instrumentu do samochodu i przetransportowania go do magazynu potrzeba było kilku rosłych policjantów. A to sugeruje, że instrumentu w samym środku lasu też nie mogła umieścić jedna osoba. Hutton zapytany, czy policjanci planują zorganizowanie w magazynie muzycznego przyjęcia, oczekując na jakiekolwiek informacje na temat pochodzenia pianina, tylko się roześmiał. Jedno nie ulega wątpliwości - policjanci z Harwich dobrze się bawili przy sprawie pianina. Wśród zdjęć, które przekazali mediom, jest między innymi zdjęcie oficera Dereka Dutry badającego instrument stojący w środku lasu. Zdjęcie opatrzono podpisem "Liberace." Liberace to pseudonim artystyczny Władzia Valentina Liberace, słynnego, utalentowanego i ekscentrycznego amerykańskiego pianisty, showmena, i artysty estradowego pochodzenia polsko-włoskiego. Mam na to tylko jeden komentarz. Czyżby Edward i Bella wymyślili sobie romantyczną kolację w lesie i zapomnieli sprzątnąc sprzęt? Swoją drogą ...Edward i pianino? Prędzej pwoiedziałabym fortepian ...ale co ja tam wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 12:45 Albo jakiegoś romantyka natchnęło Twilight i zorganizował swojej lubej koncert w lesie! Romantyczne, nie powiem... To jest fizyczny ślad, że Edwardy istnieja naprawdę! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 12:54 W sumie...skoro istnieją Belle, to mogą i jakieś Edwardy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 16:46 Są, i czekają na odnalezienie przez swoje Belle. Więc, dziewuszki, do roboty! Kupujemy rolnetki na allegro i wypatrujemy!!! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 17:01 A jak to nie pomoże...to chyba tylko PÓJDZMY W LAS ;P Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 20:51 Jacob pojechał do miasta na lachony, my pójdziemy do lasu na Edki... Zaraz wybuchnie epidemia wpojeń! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 14:29 Ale zabił mnie ten artykuł. Jesli powiedziała nie ...to ja nie wiem co jest z kobietami XXI wieku :D Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 16:45 Prawde powiedziawszy, jakby mi facet zafundował taką akcję zrobiłabym dla niego chyba wszystko! O jeżu, ale ja jestem łatwa, no nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 17:41 Ej ale dodałas "chyba" - więc nie jest tak źle :D Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 20:46 Myślisz, że to "chyba" uratuje mnie przed niechybnym wykorzystaniem w środku ciemnego lasu na stołku od fortepianu??? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 17:43 A tak wogóle. Baldwin to podobno Mercedes wśród pianin. Najwyższa marka z półki. Koleś ewidentnie był dziany. smieszny ten artykuł :D Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward-pianiono? Nieeee 24.11.08, 20:49 Nie chce zabijać romantyzmu, ale to mogła być w sumie forma artystycznej prowokacj... albo zalążek happeningu, który się nie odbędzie z powodu zarekwirowania sprzętu... artyści są stuknięci - więc podejrzany pasuje do rysopisu! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward 25.11.08, 20:14 www.youtube.com/watch?v=SApsPmyL6IM&feature=related Nie wiem jak wy, ale ja właśnie ocieram łzy z oczu i idę rozluźnić moje zwieracze (lol) ;D Normalnie aż siępopłakałam, jak zoabczyłam go ze Snapem :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward 25.11.08, 21:46 O Matko :D Co to było ??? Jesteś boska - poprostu Ave Monia !!! Upłakałam się ze śmiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
aginotaku Re: Edward 11.12.08, 12:58 Stephenie Meyer miała plan napisać powtórnie "Twilight" z perspektywy Edwarda. Niestety wstępna, nieukończona wersja książki wyciekła do internetu co na tyle wzburzyło pisarkę, że póki co prace nad "Midnight Sun" są zawieszone. Meyer udostępniła legalnie ową nieukończoną wersję żeby fani nie musieli popełniać przestępstwa z ciekawości :) Jeszcze nie skończyłam czytać pozostałych książek (jestem gdzieś w połowie "New Moon", ale jak skończę napewno dorwę i to :D) Dla wszelkich ciekawskich anglojęzycznych- Twilight z perspektywy Edwarda tutaj: www.stepheniemeyer.com/midnightsun.html Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Edward 11.12.08, 13:03 Wiemy, wiemy:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65052&w=82837039 Anglojęzyczne przeczytały, co poniektóre z nich znają na pamięć wprost i wspak, a niektóre przetłumaczyły już pięć i pół rozdziału z nie najgorszym skutkiem.:) Zapraszamy do dyskusji jak skończysz New moon. Jeśli nie chcesz sobie psuć zabawy, to uważaj czytając pozostałe wątki, bo jest mnóstwo spoilerów. "Spotkałyśmy się" na tym forum, gdy już wszystkie miałyśmy przeczytane trzy części, więc rozmawiałyśmy dość swobodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward 15.12.08, 08:00 Taka byłam ciekawa KTO ?....no i proszę :) www.plejada.pl/2,13643,news,1,1,on_zdetronizuje_brada_pitta,artykul.html "Zac Efron powinien się bać (on ma przecież tylko urodę)!" - hahaha ! Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward 15.12.08, 09:14 Erm, sama nie wiem. Właśnie to jest najgorsze. Brada Pitta, zamknęli w szufladzie ten "najprzystojniejszy" hollywoodu i wiele naprawde pięknych ról poszło się gwizdać. Nieoficjalnie mówi się, że najnowszy film Davida Finchera może mu przynieść nominację do oskara. NARESZCIE ktos zauwazył w nim to COŚ. Co do Pattinsona. Jest jeszce młody. Ma czas na dobre role, byleby wybierał je z sensem. Chłopak jednak wydaje sie miec nosa, w dodatku nie boi sie oszpecenia, bo sam jest w tym mistrzem ...normlanie aktro doskonały :D Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward 20.12.08, 00:27 wow. Wo.w Wow. Czy ja dobrze zrozumiałam????? www.hisgoldeneyes.com/index.php?subaction=showcomments&id=1229700771&archive=&start_from=&ucat=& A tak się naśmiewał z Edwarda :D Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward 20.12.08, 00:34 No nie mogę hehehehhehehehehhehehe!!!!! Ale w sumie dobrze, tylko ...to takie...zabawne i mało prawdopodobne. Czy ktoś mu wogóle uwierzył???? I to jego kiss my ass. Marta, tak wiem kochana, że ty bys chętnie, ale słyszysz ...jest KATOLIKIEM :D Odpowiedz Link Zgłoś
silvestro Re: Edward 20.12.08, 23:33 Witajcie. Jestem kolejną porażoną przez Twilight i Roberta, tutaj jego najświeższe zdjęcie: www.robertpattinsonsource.org/gallery/albums/Miscelanea/2008/Leaves%20Smashbox%20studios%20in%20Hollywood%2C%2019%20Diciembre/Smashbox_003.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward 07.01.09, 08:31 Sympatyczne :D www.pudelek.pl/artykul/14691/kazaly_mi_wkladac_szpilki/ Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward 07.01.09, 09:15 Czytałam to wczoraj :P Co ciekawe, jestem na bieżąco z tego co Rob mówi a czego nie ...i jakoś sobie nie przypominam takiej gadki:P Za to na drugim zdjęcie wygląda no-way-żeby-od -Kellana -lepiej. Geez... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward 07.01.09, 10:27 Wiarygodność to może jest znikoma hehe, ale rozśmieszyło mnie, że wołały na niego "Claudia" :D Może od dziecka miał coś z wampirzątka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Edward 07.01.09, 10:55 Daaawno już to czytałam i słyszałam na własne uszy, więc potwierdzam. Znaczy o ile Rob mówił prawdę, a nie się zgrywał, bo z nim to nigdy nie wiadomo. To była jego odpowiedź na to, że został symbolem męskiej urody. I powiedział, że postawił się siostrom jak miał 12 lat, wtedy "poszedł do koedukacyjnej szkoły, został cool i odkrył żel do włosów". Bardzo mi się to podobało:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward 07.01.09, 11:43 "poszedł do koedukacyjnej szkoły, został cool i odkrył żel do włosów" - jest cool :D Ja nadal uważam, że cała jego postawa to granie wszystkim na nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward 07.01.09, 17:02 Prawda nie prawda - i tak kocham jego dystans do siebie! Nie każdy by opowiadał takie historie o sobie... ;) A co do jego wyglądu, wciąż uważam, że powinien się ktoś za niego troszkę wziąć i go doogarnąć... Marta,where are you??? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
silvestro Re: Edward 08.01.09, 22:09 Cały Jego urok tkwi w tym,że jest nieogarniety. Jest w ogóle dziwnym człowiekiem. Mam wrażenie,że wszystkie Jego wywiady, spotkania z fanami, są elementem gry aktorskiej. (Obserwuję i słucham Go praktycznie od października).Jest luz, dowcip, śmiech. Natomiast w sytuacjach, poza kamerami, wydaje się być nieśmiały i trochę oderwany od rzeczywistości. a tutaj ciekawostka - słynne zakupy przed powrotem do Europy www.youtube.com/watch?v=NdTAl6seu3o&eurl=http://lj-toys.com/?journalid=15875550&moduleid=381&preview=&auth_token=sessionless:1231182000:embedconten&feature=player_embedded Uwielbiam Go absolutnie i jest "moim" książkowym Edwardem innego sobie już nie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Edward w kanonie wampirów 15.01.09, 13:17 Tu dopiero widać, jaki jest "grzeczniutki" (film zawiera sceny brutalne i w ogóle bleee... nie oglądać po zmierzchu, dzieci zamykają oczy) pl.youtube.com/watch?v=yVvAWdlppRQ&feature=dir Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward w kanonie wampirów 15.01.09, 13:43 Taki "grzeczniutki", że w tym zestawieniu wogóle nie widać, że on "krwiopijca". Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward w kanonie wampirów 15.01.09, 14:57 Rzekłabym, że wypadł blado, ale w "tym" towarzystwie to dość powszechne... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward w kanonie wampirów 15.01.09, 20:14 Nie no nie mogę - uwielbiam tego, który zalicza żyrandol na początku... :D Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward 19.01.09, 08:32 www.pudelek.pl/artykul/14951/mam_nadzieje_ze_szybko_pojda_do_lozka/ Wylałam pół herbaty na klawiaturę gdy to przeczytałam :D Hehehehehheheheheh ;D Trochę mu współczuję. Ale tylko trochę :P Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward 19.01.09, 09:20 Wyprzedziłaś mnie :D Ja też mu wspólczuję, chociaż nie...ma nadzieję, że będzie miał z tej sytuacji conajmniej taki ubaw jak my :D Wierzę w niego ;P Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward 19.01.09, 10:21 Ale w sumie heheheheh, współczuję tej dziewczynie. Mieć tak "dziwną" matkę to katastrofa. Nie możesz się odezwać, bo ci mamusia piekło zgotuje. Najlepszy komentarz: "Wykończyła Cobaina, teraz ciągnie jego córkę". Bweheheheheh. Choć właściwie to nie jest smieszne:( Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward 29.01.09, 08:10 www.pudelek.pl/artykul/15149/czuje_sie_malo_meski/ No? Która chce mu pomóc ":D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward 29.01.09, 08:30 He he wiedziałam, że nie tylko ja zaczynam od tego dzień ;) Mnie bardziej samego newsa rozbrajają komentarze...co do których no comments ;) Ale wazna wiadomość - ROB wciąż wolny ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward 29.01.09, 15:21 Cóż, myślę, że w ramach szeroko pojętej akcji humanitarnej "Zero tolerancji dla kompleksów" możemy tego nieszczęśnika troszkę... uszczęśliwić! <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward 30.01.09, 11:57 Mam nadzieję, że to jedna wielka bzdura. www.kozaczek.pl/plotka.php?id=13929 Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward 30.01.09, 12:02 Ja też!!! Bobby jest za twardy, żeby grać z "żel-menem"! Jeśli nawet miał taką propozycję, to pewnie Rob nie chciał grać z Efronem! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward 30.01.09, 14:24 Obawiam się, ze pudel tez o tym napisał. Biorąc pod uwagę prosta zasadę dwa twierdzenia dają jedno przeczenie - módlmy się by nie napisali na pomponie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Edward 04.02.09, 09:33 :D www.kozaczek.pl/plotka.php?id=14012 Kristen wyszła genialnie na tym zdjęciu, jakby ją zdjęli z wybiegu dla modelek i ma świetny styl jeżeli chodzi o ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward 04.02.09, 13:00 Ja tam ją lubię, zazdroszczę urody :D CO do Pattinsona. Jak zwykle błysnął ...za każdym razem czym innym :P Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Edward 18.02.09, 08:40 Hahahaha Pudel to ma ułańską wyobraźnię: www.pudelek.pl/artykul/15564/nagi_pattinson_na_rozdaniu_oscarow/ to drugie zdjęcie... smutek :D Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Edward 18.02.09, 14:31 Jedyny cisnący mi się na usta komentarz: Blachachachachachachacha... !!! Może powinni zmienić kolor dywanu??? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
avelina18 Re: Edward 28.02.09, 11:58 Masz rację Edward jest cudowny ale nie jest ideałem za którym ma go Bella;) Po przeczytaniu 15 rozdziałów "Midnight Sun" które wyciekły w sieć jestem o tym przekonana, ale i tak ten "mężczyzna" przebija wszystkich tych co chodzą obecnie po ziemi i jest nadal najszlachetniejszym z nich.. i och...i ile ja bym dała by takiego Edwarda spotkać...;) Odpowiedz Link Zgłoś