matrioszka42 12.02.10, 09:51 Miał być refundowany, ale wszystko wskazuje na to że nie jest. Mam brać 2 dawki (1 x 100; 1 x 200), taki zapas 350 PLN. Na miesiąc. Oto ułatwienia dla chorych Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matrioszka42 Re: Nowy lek 12.02.10, 11:25 Kwetaplex, generyk seroquelu, który miał być tańszy. Nie wyszło. Kontaktuję się z doktorką o zmianę recepty na seroquel. Chodzi o kwetiapinę. Odpowiedz Link
dr.zabba Re: Nowy lek 12.02.10, 13:23 Jeśli na recepcie nie ma dopisku "Nie zamieniać", możesz w aptece zażądać każdej postaci kwetiapiny, pod warunkiem, że jest tańsza lub kosztuje tyle samo, co wypisany lek. Odpowiedz Link
matrioszka42 Re: Nowy lek 12.02.10, 13:34 Najnowsze info: Kwetaplex jest refundowany! Mam co ćpać Odpowiedz Link
xsenia Re: Nowy lek 12.02.10, 15:45 matrioszka42 napisała: > Najnowsze info: Kwetaplex jest refundowany! w CHAD? (F31) z tego, co mi wiadomo atypowe neuroleptyki są refundowane tylko w schizofrenii (F20) możesz podać źródło info o refundacji, jakiś link? też płace za kwetia >300/msc + 150 (z refundają) za wenla Odpowiedz Link
kamyczek_0 Re: Nowy lek 12.02.10, 22:23 > Najnowsze info: Kwetaplex jest refundowany! w CHAD? (F31) z tego, co mi wiadomo atypowe neuroleptyki są refundowane tylko w schizofrenii (F20) możesz podać źródło info o refundacji, jakiś link? Tak, kwetiapina jest refundowana tylko dla schizofreników. Ja biorę od 150 do 250mg na dobę. Masakra finansowa. Jeżeli na prawdę będzie za free to dam na mszę w intencji narodzin szarych komórek panom i panią z NFZetu. Odpowiedz Link
kamyczek_0 Re: Nowy lek 12.02.10, 22:41 Postaram się jutro podzwonić po aptekach i dowiedzieć się czegoś. qrcze mam nadzieję, że to prawda. Odpowiedz Link
matrioszka42 Re: Nowy lek 15.02.10, 08:35 Jedynym źródłem informacji jestem ja. Dostałam receptę z p (przewlekłe). I jeśli był to błąd mojej kochanej p. doktor bardzo proszę o niedonoszenie na nas do NFZ-u. Odpowiedz Link
xsenia Re: Nowy lek 15.02.10, 19:10 matrioszka42 napisała: > Jedynym źródłem informacji jestem ja. Dostałam receptę z p (przewlekłe). I jeśl > i był to błąd mojej kochanej p. doktor bardzo proszę o niedonoszenie na nas do > NFZ-u. no to mam dla Ciebie wiadomość: w papierach masz wpisaną schizofrenię Odpowiedz Link
xsenia Re: Nowy lek 16.02.10, 18:47 nie muszę, neuroleptyki atypowe są refundowane tylko w F20 Odpowiedz Link
kamyczek_0 Re: :))) 15.02.10, 10:20 Dzwoniłam do psych i niestety nie ma refundacji chociaż psychiatrzy walczą o to, ale zasrany NFZ ma nas chadowców w dupie. Jutro mi przywiezie cały zapas, który ma. Wcześniej też rozdawała swoim pacjentom wszystko, co dostawała od przedstawicieli. Można by powiedzieć, że przecież te leki na nic się jej samej nie przydadzą, jej rodzina i znajomi też nie skorzystają na tym. Rodzinni korzystają a na dodatek jak wiadomo przepisują i rekomendują, a potem wycieczki i prezenty za free. Powiem Wam, że lepiej trafić nie mogłam jeżeli chodzi o psych. Wielu pacjentów, których znam są w niej zakochani . Dobrze, że są tacy lekarze Mam ten komfort psychiczny i wiem, że gdyby tfu, tfu to mogłabym zadzwonić do niej o 4 nad ranem. OT moja koleżanka choruje na nerwicę. Nagle opanował ją atak lęku, mroczki przed oczami, serce na wierzchu. Dzieci w domu. Zadzwoniła do rodzinnej, ta powiedziała jaką dawkę czego wziąć po czym powiedziała, że zadzwoni za 20 min. i sama wezwie pogotowie jeżeli nie będzie poprawy. Koleżanka sama jak osioł nie chciała dzwonić na pogotowie. Lek zadzwoniła. Ja nie wiem, czy to normalna sytuacja i każdy lek zadzwoniłby do pacjenta ponieważ w razie czego sumienie bu go zeżarło albo miałby nieprzyjemności potem. Piszę to wszystko po to, żeby sama sobie pokazać, że są ludzcy lekarze. Kilkuletnie doświadczenie z inną moją chorobą jest złe-łapówka i działamy, bez niej nie ma szansy na operację. To jest chore. Łapówki nie dałam. Szukałam lekarza kilka m-cy. W końcu trafiłam na normalnego lek z powołania, który nie bierze w łapę. Mogłam czekać, ale co w wypadku gdyby operacja była pilna? Odpowiedz Link