madau Re: madau 19.10.10, 11:21 Spadam, zabus, ale trzymam sie promyka nadziei. mam leb w sloiku, wszystkiego sie boje, cala sie trzese. Bylam dzis u lekarza, przepisal mi prochy w tym rowniez nasenne. Od kilku dni malo spie i to wplywa na moje samopoczucie. teraz bede mogla porzadnie sie wyspac. Dzieki za troske kochana Odpowiedz Link
czubata Re: madau 19.10.10, 11:48 Ja jutro też idę do mojej psychiatry.Stwierdziła ona że powinnam do niej przychodzić częściej niż raz w miesiącu,pewnie teraz będzie raz na dwa tygodnie.Nigdy przedtem żaden lekarz mi tego nie proponował,tym bardziej mam do niej zaufanie Widać że nie odwala swojej roboty byleby tylko... Odpowiedz Link
madau Re: madau 19.10.10, 11:52 Ja bede chodzic co tydzien. Dzis przyjal mnie internista ( w centrum, takiej klinice leczenia uzaleznien ale rowniez pacjentow z zaburzeniami psychicznymi), jutro widze sie z psychiatra. Ponoc jest super, bardzo fachowy etc... Moze mi to pomoze lagodniej spadac bo teraz jest jazda na zyletce... Odpowiedz Link
czubata Re: madau 19.10.10, 12:01 madau napisała: teraz jest jazda na zyletce... Mam nadzieję że nie dosłownie. Odpowiedz Link
dr.zabba Re: madau 19.10.10, 12:11 Mada, abilify nie zapewnia Ci snu? zawsze myślałam, że neuroleptyki są w tym bezkonkurencyjne - widać nie zawsze jedyne, po czym ja śpię, to mój Olzapin - mój ulubiony lek wyśpij się koniecznie Odpowiedz Link
madau Re: madau 19.10.10, 12:14 Czubatku, niestety doslownie, podcinam sobie stopy zeby zagluszyc psychiczny bol... Zabbo, po abilifayu, nawet jezeli biore go na noc, w ogole nie spie. Biore lek na unormowanie snu ktory nazywa sie mepronizina, ale nie ma go w Polsce bo kiedys chcialam kupic. Najlepiej dziala na mnie stilnox, usypiam natychmiast i gleboko spie do rana. Olzapin to zyprexa? Buziaki Odpowiedz Link
czubata Re: madau 19.10.10, 12:23 Moja siostra też się podcina,podcina to mało zresztą powiedziane,przeraża mnie to,jakbym mogła tobym tam do ciebie poszła i nie wiem co,przytuliłabym pewnie i powynosiła wszelkie ostre przedmioty,nawet szyb byś nie miała,żeby nie móc ich wykorzystać.Ból psychiczny trzeba przeżyć,nie wolno go zagłuszać.Madau nie rób tego bo mnie to boli. Neuroleptyki mnie nie usypiają,co najwyżej otumaniają,jak mam nie spać to nie śpie.Prawda jest taka że jak w szpitalu dostawałam imovane to też nie spałam,czułam się przez chwilę zakręcona ale nigdy senna,zawsze gotowa do dalszej dyskusji.Ja się na benzo migiem uodparniam,tak już mam,tak głupio.Więc jestem skazana na bezsenność.Niedawno właśnie sobie przypomniałam że bezsenność towarzyszy mi od dzieciństwa,nie wiem czemu tego nie pamiętałam... Odpowiedz Link
madau Re: madau 19.10.10, 12:39 nie martw sie czubatku, nie podcinam sobie stop do krwi. Tylko nacinam.. delikatnie. Ale obiecuje Ci ze juz tego nie bede robic. Ide sie polozyc na chwile. Buziaki dziewczyny Odpowiedz Link
dr.zabba Re: madau 19.10.10, 22:35 Tak, Olzapin to Zyprexa, olanzapina. Madau, troszcz się o siebie, jesteś ważna! Odpowiedz Link
madau Re: madau 20.10.10, 10:59 Dziekuje Zabko za tak mile slowa . Dzis jest lepiej. Duuuzo lepiej. Leki zaczely dzialac, wyspalam sie. Dzieki ze bylyscie ze mna Odpowiedz Link
czubata Re: madau 20.10.10, 11:16 Jadę negocjować cosik na sen.Gdybym zaczęła spać jak człowiek to może i poczułabym się blisko normalności.Brzydka pogoda jest,wcale nie chce mi się wychodzić,i gadać mi się nie chce o tym co się wydarzyło,a może się nie wydarzyło? Przyrównując się do zwierzęcia to jednak byłabym leniwcem pospolitym,przynajmniej w tak ponura pogodę.Cieszę się że ci jest lepiej Madau,ja też chciałabym się wyspać i wstawać do życia ot,tak,jakby to była rzecz naturalna dla mnie. Odpowiedz Link
madau Re: madau 20.10.10, 11:20 Czubatku wysylam moc wirtualnych promieni spod Niceii. Moze dotra. To na ogrzanie serducha Odpowiedz Link
dr.zabba prywata do cz. 20.10.10, 21:07 czubata, zajrzyj na @ pali mnie zadane tam pytanie Odpowiedz Link