Dodaj do ulubionych

Pogubiłam się trochę

03.02.11, 11:45
w terapii ..... ostatnio o tym "rozmawiałyśmy" na Forum przy okazji innych wątków i innych osób, pamiętacie?. Teraz ja usłyszałam, że normalne reakcje traktuję chorobowo - było to w bardzo grzecznej formie ale ...... Skąd ja mam wiedzieć co jest normalną rekacją a co nie?!. Dopiero niedawno dowiedziałam się, że jestem chora i że moje życiowe huśtawki to wynik choroby. Huśtawki są nadal ale to podobno normalne. Fakt mam trudną sytuację ale czy to wystarcza do wytłumaczenia takich wahań nastroju? Sama już nie wiem czy jestem chora czy nie bo jak to jest normalne to może jednak chora nie jestem. Lekarz diagnozę potwierdza a terapeuta który też jest lekarzem nie chce się wypowiadać na ten temat ale już wcześniej słyszałam, że z moją głową jest wszystko ok. tylko mam problem z emocjami. To pytam Was - czy chad to choroba głowy czy emocji?
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: Pogubiłam się trochę 03.02.11, 11:48
      biochemii w mózgu, ale "nie ma dymu bez ognia" - w sytuacji idealnej miałabyś skłonności do wahań nastroju i ogólnie pojętej labilności, w sytuacji trudnej chorujesz.
      • kara.mija Re: Pogubiłam się trochę 03.02.11, 11:59
        No to wg. tego co piszesz jestem zdrowa. Mam trudną sytuację a tylko waha mi się nastrój. Nie sądzę żeby 900 mg dziennie Depakine miała aż tak dobre działanie. W każdym razie znajduję jeden bardzo duży plus choroby-nie/choroby - dzięki diagnozie znalazłam to Forum i poznałam Was.
        • lolinka2 Re: Pogubiłam się trochę 03.02.11, 12:11
          wg tego co piszę to trudne sytuacje lubią chodzić w parze z chorobą, bo choroba znajduje w trudnej sytuacji idealne warunki coby się wykluć i rozkwitnąć.

czy jesteś chora czy nie, to najlepiej stanowią kryteria diagnostyczne z DSM IV lub ICD 10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka