Dodaj do ulubionych

Zmęczenie...

29.07.11, 16:57
Od jakiś 2 tygodni odczuwam duże zmęczenie i śpię średnio po 10h dziennie na co, nie ukrywam, nie bardzo mogę sobie pozwolić. Wygląda to tak: wstaję tak koło 8-9 jakieś 2h normalnie funkcjonuję, biorę leki, a potem jak kłoda padam na łóżko, takie zmęczenie mnie ogarnia. Śpię w ciągu dnia tak 2-4h nawet. Dużo. Nie bardzo wiem, co się dzieje. Z reguły, gdy zaczynałem spać dłużej oznaczało to spadek nastroju, ale minęły 2 tygodnie i poza snem nic się nie dzieje, co paradoksalnie, jeszcze bardziej mnie niepokoi. A wy jak się czujecie?
Wizyta u lekarza bliżej nieokreślona (urlop). Więc nie wiem co robić...
Obserwuj wątek
    • eydur8791 Re: Zmęczenie... 29.07.11, 16:58
      Dodam, że dawki leków nie zmieniły mi się od lutego, więc to chyba nie kwetiapina mnie zwala z nóg.
      • caray Re: Zmęczenie... 29.07.11, 17:38
        Może to pogoda? Na mnie działa niestety. Dzisiaj spałem do 15... I chętnie spałbym nadal. Mnie się też tak czasami zdarzało, nie wiem, co to mogło być.
        • dr.zabba Re: Zmęczenie... 29.07.11, 20:37
          Może hormony tarczycy zbadaj?
          Znam taki stan, od czasu do czasu zdarza się tydzień, dwa takiej straszliwej senności. Ileś dni z rzędu i wszystkie takie same. Kiedyś tak miałam, kiedy wychodziłam z depresji, ale potem powtórzyło sie kilkukrotnie, zupełnie nie wiem, z jakiej przyczyny. Leki mam stałe, więc to nie ich wina. Tarczycę badam regularnie, jest ok.
          Nie wiem skad się taka senność bierze.
          • lu_krecja Re: Zmęczenie... 29.07.11, 21:37
            No ja po mozarinie tak śpięsad
    • eydur8791 Re: Zmęczenie... 30.07.11, 13:36
      Tarczycę rzeczywiście warto sprawdzić. Zwłaszcza, że w ciągu 7 miesięcy przytyłem 6 kg, do tego senność. To są chyba objawy niedoczynności tarczycy w teorii tak? Dzięki za radęsmile
      • psiakostka11 Re: Zmęczenie... 01.08.11, 06:51
        Ja też tak mam od czasu do czasu z tą sennością. A z badań tarczycy to pewnie trzeba zbadać poziom jakiegoś hormonu. Czy mam rację ? Dodam , że mam jakby uwypuklone , bardziej widoczne niewiem czy prawidłowo to określę wolę tarczycowe.
        • kebli Re: Zmęczenie... 02.08.11, 14:24
          Z tarczycy trzeba zbadać TSH, FT3 i FT4.
          • psiakostka11 Re: Zmęczenie... 03.08.11, 08:08
            Kebli dzięki za info odnośnie badaniań tarczycy
            pozdrowienia
          • caray Re: Zmęczenie... 03.08.11, 22:41
            No właśnie muszę iść do endokrynologa, bo jak się dowiedziałem u rodzinnej - lekarz rodzinny nie może dać skierowania na te badania. Ale jak słyszę termin październik, to ręce opadają. Nie wiecie, czy psychiatra (nie prywatny, z NFZtu) może wystawić takie skierowanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka