Dodaj do ulubionych

depakin i lit

27.02.12, 13:13
Mój mąż bierze te dwa leki depakin 2x500 i lit 3x300 (zaznaczam nie zawsze super regularnie) co wy myślicie o tych dwóch lekach bo widzę ze są inne bardziej nowoczesne a mimo to on zawsze na tych.Dodam ze depakin bierze od 2002 roku z przerwa w latach 2007-2011 a lit od zeszłego roku od maja. Napiszcie wszystko co wiecie
Obserwuj wątek
    • czasem_slonce_czasem_deszcz Re: depakin i lit 09.03.12, 07:36
      Depakine (depamide) biorę od 7 lat. Jest ok. Myślę, że jest bardzo pomocny. Biorę 2 x 300. Lit brałam od mniej więcej października ub. roku przez trzy miesiące. Osobiście mam dramatyczne wspomnienia - skutki uboczne, jakich nigdy wcześniej nigdy nie miałam. Wróciłam wtedy do mojego poprzedniego lekarza i praktycznie do poprzednich leków (z lekką modyfikacją dawek). Nie wiem, czy jest lepiej, bo zasługa tych małych zmian, czy lepiej, bo odstawiłam lit i mam jak w tym dowcipie z kozą... Wiem, że są osoby, którym lit bardzo służy, na tym forum znajdziesz wypowiedzi. Ja się będę wystrzegać jak diabeł święconej wink No ale to ja. Myślę, że o skuteczności leków niekoniecznie musi świadczyć ich nowoczesność czy nowość. Często jest to kwestia doświadczeń z tym lekiem danego lekarza i pacjenta. Skąd ta długa przerwa w łykaniu depakine u Twojego męża? Z tego co wiem, stabilizatory jak się już bierze, to się już na nich jedzie... Ale może mało wiem. 3maj się ciepło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka