jachol80 31.10.12, 18:37 PO 11 LATACH WALKI ZE MNĄ Z MOJĄ CHOROBĄ ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO JA MAM ZROBIĆ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czubata Re: ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO ROBIĆ 31.10.12, 22:22 Współczuję ogromnie. Myślę że trudno tutaj dawać jakieś wskazówki odnośnie tego co dalej, pewnie to zależy od tego co się właściwie wydarzyło że postanowił odejść. Można albo próbować ratować, albo zacząć od nowa -bez niego. Odpowiedz Link
jachol80 Re: ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO ROBIĆ 02.11.12, 08:11 stało się to że po 11 latach walki z chad nie dał rady jak go przekonac do powrotu co powiedzieć Odpowiedz Link
kajka68 Re: ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO ROBIĆ 03.11.12, 10:14 Powiem ci jako zona chad-owca...za mało informacji jak było dotad.Odchodził wczesniej? dawał szanse? u nas to raczej mój mąz ciagle odchodzi i wraca...teraz juz nie wróci ,sprawa rozwodowa w toku-na jego życzenie,bo podobno go nie wspierałam(kompletna bzdura poświeciłam mu połowę swojego zycia -Jemu i jego chorobie).Teraz mi podziekował...miło.Nie wiem jaka jesteś jako zona,czy zdradzasz w manii,czy robisz inne rzeczy typowe"...jak przekonać? Wspólnie z męzem wizyty u lekarza,branie "grzecznie" leków,jak trzeba szpital...i zrozumienie tej drugiej osoby.Życie z chorym to jazda ,ciagła jazda.To ,że macie górki i doliny nie oznacza ,że my mamy lepiej.Razem z wami to ciagniemy i razem z waszym nastrojem nasz nastrój tez sie zmienia.Kiedy wpadłam w dół mój maz bylł w szoku ,ze dlaczego niby ja mam depreche? a mój organizm juz nie wytrzymał...tylko ,ze ja byłam przy nim kiedy on miał depresję a on mnie totalnie olał i zafundował Sąd...i rozprawy....pomysl jak traktujesz swojego meza.Skad w nim taka decyzja zakiełkowała? Dlaczego? czy to był taki nagły impuls czy dojrzewało to w nim długo? Bez wiedzy na temat tego jak było w małzeństwie miedzy Wami trudno cokolwiek doradzic.choc bardzo bym chciała ci pomóc.U nas przez ponad 20 lat były rózne sytuacje nie raz były groxby rozwodowe ale jakos dawalismy radę..az do teraz... Odpowiedz Link
czubata Re: ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO ROBIĆ 04.11.12, 13:56 To ,że macie górki i doliny nie ozn > acza ,że my mamy lepiej.Razem z wami to ciagniemy i razem z waszym nastrojem na > sz nastrój tez sie zmienia. Mogę przyznać się bez bicia, że w czasach choroby byłam tak zapatrzona w siebie i własne samopoczucie że nie widziałam nic poza czubkiem własnego nosa, własnego samopoczucia, własnej depresji przede wszystkim. Śmiem podejrzewać że nie jestem wyjątkiem. Oczywiście gdzieś tam wyczytałam że w chorobach psychicznych jest to zjawisko częste. Ale kiedy przyszło mi się przekonać na własnej skórze co tak naprawdę czuje mąż, to poczułam że na jego miejscu dawno wzięłabym łopatę i urządziła sobie mogiłę pod jabłonką. Odpowiedz Link
czubata Re: ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO ROBIĆ 04.11.12, 14:12 Żeby lepiej unaocznić jakim było szokiem uświadomienie sobie cierpienia drugiej osoby, użyję tu mojego polubionego przeze wyrazu "spopielenie" bo oddaje on doskonale tamtejsze uczucia. Ja się w tamtej chwili "spopieliłam" właśnie. Odpowiedz Link
kajka68 Re: ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO ROBIĆ 04.11.12, 22:25 Czubata - świetne określenie! Ja jak ten feniks spopielam sie i powstaje...ale teraz już chyba nie ma szans na powstanie...ten rozwód mnie po prostu rozdmuchał..cały popiół poszedł z wiatrem...nie ma mnie we mnie czuję jakby mnie w ogóle nie było Odpowiedz Link
madau Re: ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO ROBIĆ 05.11.12, 13:13 jestem w identycznej sytuacji. zostawil mnie narzeczony po 9 latach wspolnego zycia. Ze 100 metrow kw; przeprowadzilam sie do 15 stu bo na wicej mnie nie stac. Caly weekend targalam walizki tam i z powrotem ( nhie mam samochodu). nadal jestem w szoku jednak staram sie jakos zorganizowac sobie zycie bez niego. bardzo Ci wpsiolczuje i chcialam napisac ze rozumiem Odpowiedz Link
jachol80 Re: ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO ROBIĆ 05.11.12, 15:57 cały czas zdradzałam oszukiwałam i kłamałam manipulacja to chleb powszedni on zafundował mi po 11 latach to co ja jemu żeby pokazać mi co on wycierpiał ale teraz nie mieszkaj ąc razem chodzimy na randki uprawiamy cudowny sex chciałabym żeby wrócił Odpowiedz Link
czubata Re: ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO ROBIĆ 07.11.12, 20:15 kajka68 napisała: > Czubata - świetne określenie! Ja jak ten feniks spopielam sie i powstaje... Ja się spopieliłam ze wstydu, ty jesteś niewinna Kajko, aczkolwiek rozumiem że z bólu też można się spopielić. Szkoda, wielka szkoda, ale mam nadzieje że ta rewolucja w twoim życiu doprowadzi do czegoś korzystnego, że twoje spopielenie jest chwilowe, a potem będziesz żyć - wreszcie normalnie,spokojnie, swobodnie, szczęśliwie, bez konieczności śmigania na paluszkach z powodu czyjejś choroby. Odpowiedz Link
kajka68 Re: ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO ROBIĆ 07.11.12, 21:41 Ech Czubatko..tylko,ze ja taka głupia jestem trzymam się starej zasady-pewnie zupełnie niepotrzebnie"lepsze znane zło niż nieznane dobro"...moze to dobro wcale nie jest złe ,może to mój strach przed nowym...ale po ludzku ...boję sie zmian Odpowiedz Link
dr.zabba Re: ZOSTAWIŁ MNIE MĄŻ CO ROBIĆ 10.11.12, 18:45 Osłabiło mnie to, że autorka wątku "chodzi z mężem na randki", "uprawia cudowny seks", a nas pyta o radę. Jakieś to niepoważne. Odpowiedz Link