30.12.12, 17:12
Rozpoczynam ten wątek, bo szukając informacji o leku znalazłam jedynie wątek z 2005 roku.
Czy ktos z Was biere ten lek?
Jak długo?
Kiedy zaczyna działać? Jakie są uboczne skutki? Jak go znosicie?
Jak długie są kuracje?
Biorę od 11 dni i dopiero 3 dni mam dawkę 2x 100mg
Obserwuj wątek
    • learning-to-fly Re: lamitrin 30.12.12, 18:17
      też jestem ciekawa, dziś wzięłam pierwszą tabletkę, nie licząc 2-tygodniowego romansu z depakiną, to mój pierwszy stablilizator i nie wiem, czego się spodziewać.
      z_8 bardzo szybko weszłaś na tą dawkę, ja mam zwiększać o 25mg co 14dni, podobno wtedy jest mniejsze ryzyko uczuleń
    • ergo_pl Re: lamitrin 30.12.12, 22:10
      Też biorę 2 x 100.
      Jest dużo wątków na ten temat, wpisz w wyszukiwarkę "lamotrygina".
    • ja-44 Re: lamitrin 31.12.12, 10:30
      lamitrin biorę od 6 m-cy,na początku pojawiły się czerwone swędzące plamy a brałam 2x100 od razu,moja Pani doktor powiedziała,ze mam iść do dermatologa a ja sama sobie zmniejszyłam dawkę o połowę czyli 1x100 i wysypka jakby złagodniała,po miesiącu wróciłam
      do dawki 2x100 i jest ok,warto się pomęczyć bo to najlepszy stabilizator ,trochę mi się przytyło ale to chyba po zolaxie
      pozdrawiam i życzę udanego 2013 roku smile
    • drugikoniecswiata Re: lamitrin 31.12.12, 21:58
      nie zwiększaj dawki tak szybko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dobrze wyżej piszą, bo większa wtedy szansa, że pojawią się wysypki, czy to teraz, czy w przyszłości. tempo wchodzenia na wyższe dawki masz opisane w ulotce, generalnie zwiększa się o 25 mg co 2 tygodnie, mój lekarz kazał jeszcze wolniej. Czyli standardowo dojście do 200mg powinno ci zająć 2 miesiące a nie 2 tygodnie, nie wiem dlaczego lekarz aż tak przyspiesza i czy mądrze robi. nie sądzę. może warto to z nim przedyskutować.
      • drugikoniecswiata Re: lamitrin 31.12.12, 22:00
        (chyba że to miało być "11 tygodni"?)
        • ergo_pl Re: lamitrin 01.01.13, 13:18
          Też zrozumiałam, że od 11 tygodni, bo 11 dni to jest masakra.
          • z_8 Re: lamitrin 02.01.13, 09:34
            Nie, dobrze napisałam 11 dni.
            Nie mam żadnej wysypki. Tylko trochę skóra mi się łuszczy na twarzy, ale to chyba od zmiany kremuwink
            czuje sie lekko wyciszona i zastanawiam sie kiedy ten lek zacznie naprawdę działać, tak żebym poczuła znaczną różnicę.
            • switanie2 Re: lamitrin 11.01.13, 18:07
              hej, dla mnie to też bardzo dziwne ze lekarka zaczęła od 200...
              Biore lek od 6 miesiecy,zaczał dzialać szybko, chyba ze miałam placebowinkczuje sie wyciszona a przy tym nieotepiona jak na przyklad bylo po antydepresantach. Efektów ubocznych praktycznie nie mam oprócz sporadycznych migren, zwiększonej senności i troche rozmytego widzenia.Lek nie powoduje tycia ani wypadania włosów.Polecam.
              Pozdrowienia
            • za_mszowe Re: lamitrin 13.01.13, 11:08
              Tez mnie zszokowala taka drastycznie duza dawka od razu. Ja w sumie biore 6,5 roku, teraz jako jedyny stabilizator. Byly i zawroty glowy, i podwojne widzenie, i nacieranie skory emolientami. Teraz bez dzialan ubocznych, tylko nie wiem, co sadzic o paskudnej nietypowej postepujacej wadzie wzroku, ale psychiatra i neurolog, jak i okulista maja rozne opinie na ten temat.
              • eydur8791 Re: lamitrin 13.01.13, 15:27
                Lamo brałem krótko od dawki chyba 25mg. Brałem w szpitalu prawie 4 lata temu. Przy dawce 50mg pojawiła się wysypka i spadek białych krwinek. Pierwsze to podobno częsty objaw uboczny drugi mniej. Przygoda z lamo skończyła się po 2 tygodniach. A dobrze działało. Po odstawieniu w 2-3 dni miałem depresję.
                • czubata Re: lamitrin 13.01.13, 17:15
                  Na początku miałam na rękach wysypkę przypominającą różyczkę. ( a może to była różyczka, bu) I swędziały łokcie że do krwi rozdrapywałam. Ale minęło.
                  • learning-to-fly Re: lamitrin 14.01.13, 17:51
                    Ja już weszłam na 50mg, czyli zaczynam trzeci tydzień i na szczęście żadnych objawów ubocznych smile
                    • z_8 Re: lamitrin 14.01.13, 18:01
                      biorę 2 x 100 mg od 18 dni.
                      Zero wysypki, żadnych efektów ubocznych.
                      Stabilizuje: mniej płaczę, jestem spokojniejsza.
                      Teraz łaczę z Lerivonem. Na razie raz dziennie 40 mg. Mam dojść do 90 mg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka