Dodaj do ulubionych

Zmęczenie

13.04.13, 18:10
Pomimo w miarę wczesnego chodzenia spać, odpowiedniej ilości snu dla przeciętnego człowieka słaniam się na nogach. W ciąży nie jestem, tarczyca chyba ok (będę badała poziom litu to do razu zrobię tarczycowe jednak poprzednio wszystko było ok), depresji brak, a pomimo tego jestem senna w sumie już od samego rana. Wiosna, przesilenie chyba. Ciężko się skupić na czymkolwiek, mogłabym przespać cały dzień uncertain Leki lekami, ale nagle się tak porobiło, a dawek nie zwiększałam.
Obserwuj wątek
    • avi_co Re: Zmęczenie 13.04.13, 22:32
      Mnie od kilku lat prześladuje uporczywe zmęczenie. Z wielkim wysiłkiem wykonuję to, co jest absolutnie niezbędne. Z szeregiem prac domowych czekam na przypływ energii. Dziś 3 krotnie zapadałam w drzemkę. Kiedy to się skończy?
    • tiaaa Re: Zmęczenie 14.04.13, 10:55
      I nawet w kółko pita kawa, pobudza, pomaga zrobić cokolwiek, ale nie usuwa zmęczenia - czy tak?
      • 39.a Re: Zmęczenie 14.04.13, 12:10
        ehe

mam tak samo i pomysł, by jednak poprosić dra o zmianę kewtiapiny na coś innego, bo sen nie powiem ile godzin to horror. ale Ty Liberico bierzesz lit. i jestem przygnębiona, ale tu akurat mam realny powód. a z tą kawą: nie mogę przeginać, bo wysokie ciśnienie i ograniczam sie do dwóch. i zmęczenie... (depresja?)
        • liberica1 Re: Zmęczenie 14.04.13, 14:07
          Lit i 25mg kwetiapiny na noc. Ona w takiej dawce nie ma nic do rzeczy bo pozwala mi tylko szybko zasnąć i tyle. Oby pogoda się ustabilizowała, może będzie lepiej.
    • canoine Re: Zmęczenie 14.04.13, 11:20
      jak będziesz robić badania, sprawdzić sobie możesz także poziom witaminy B12 i D3. ewentualnie jeszcze elektrolity. dieta zimą jest uboższa, słońca mało i na początku wiosny efekt zmęczenia może być wynikiem jakichś drobnych niedoborów. może to nie to, ale sprawdzić nie zawadzi, bo przyczyna czasem bywa banalna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka