Dodaj do ulubionych

kwetiapina a serce

18.06.13, 12:29
hej wszystkim,

pisze tutaj bo oprocz mojej schizofrenii katatonicznej mam zdiagnozowany CHAd jako - slowa mojego dochtora - dodatkowa "atrakcje".
Od 9 miesiecy biore kwetiapine w dawkach 900 - 950.
Niedawno bylam u mojego lekarza domowego. Od paru miesiecy czuje ze po kazdym wysilku pulsuje mi w skroniach. Nie uprawiam zadnego sportu - bo chyba sie okazalo - ze to kwetiapina pomogla mi zrzucic 35 kilo - ale martwi mnie serce.
U lekarza, w spoczynku, po zadnym wysilku moje serce bilo 120 na minute. Dostalam Aténodol na zmniejszenie bicia akcji serca, ale w nocy budze sie po nim spocona i brakuje mi tchu.
Czy nie orientujecie sie czy kwetiapina nie ma takich skutkow ubocznych?
Na ulotce nic nie pisze.
lekarz domowy powiedzal ze sprobujemy z tym Atenodolem a jak sie nie poprawi to wizyta u kardiologa. Tylko na taka wizyte czeka sie 3 miesiace.

Czy ktorys ( ktoras) z Was miala takie jazdy po kwetiapinie? Ogolnie uwazam ja za cudowny lek tylko to serce mnie martwi.
Obserwuj wątek
    • dzedlajga Re: kwetiapina a serce 18.06.13, 15:25
      A może spróbować jeszcze z innym lekiem na serce. Ja kiedyś brałam lokren. Z tego co wiem, to jest on dość dobrze tolerowany.
    • dzedlajga Re: kwetiapina a serce 18.06.13, 15:30
      A i jeszcze mi przyszło do głowy, że przyspieszone tętno + spadek wagi to może być nadczynność tarczycy, choć nie musi. Na wszelki wypadek sprawdziłabym
      • madau Re: kwetiapina a serce 18.06.13, 18:34
        dzieki, smile - ale to nie tarczyca - badalam. To moja wymyslona dieta ktora dzialala cuda ale nabawilam sie anemii i przestalam. jem teraz wszystko, nie odmawiam sobie piwka czy wina a waga albo stoi w miejscu, albo, wrecz, spada. Mysle ze to zasluga kwetiapiny i moze troche mojej "niejedzeniowej i herbatkowej" diety.
        Zrobilam wszystkie badania: oprocz anemii wszystko jest ok.
        Jutro ide do swirologa - powiem mu o tym.
    • 39.a Re: kwetiapina a serce 19.06.13, 02:43
      nie łupie w skroniach, ale gdy już zaczyna działać i zasypiam nieprzyjemnie szybciej bije serce.
      przyjmuję 300 mg. sygnalizowałam lekarzowi, nie widzi podstaw do obaw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka