Dodaj do ulubionych

problemy z diagnozą

12.05.06, 21:03
Witam! Jak dowiedzieliście się, że stwierdzono u was chorobę afektywną dwubiegunową. Czy już przy pierwszej wizycie u psychiatry lekarz postawił taką diagnozę? A może poczatkowo byliście leczeni na depresje, lekami przeciwdepresyjnymi? Skąd wiedzieć, że ustąpienie epizodu depresji nie przechodzi w stan normalny tylko np. hypomanie.
Pozdrawiam cieplo wszytskicg forumowiczów
Obserwuj wątek
    • galea4 Re: problemy z diagnozą 13.05.06, 07:01
      witaj !!!
      u mnie to trwalo dlugo bo az 3 lata leczylam sie w szpitalu psychiatrycznym
      mialm stwierdzony epizod depresyjny potem jeszcze przez rok tak siel eczylam w
      przychodni potem przerwalam leczenie az do nawrotu mialm maine ale dopiero wiem
      teraz ze to manie tongue_outP potem jak zaczelo pojawiac sie to cyklicznie to sie
      zoprientowalam bo raz mania raz depresja nie dalo sie tego wytrzymac u mnie
      bylo ciezko zdiagnozowac bo ja nic nie mowialm o manii tylokj caly czss o
      depresji bo tak chchialam zatrtzymac ja ale potem jakos przyznalam sie
      idiagnoza byla juz rosta pozdriwam papa
    • avoid Re: problemy z diagnozą 13.05.06, 20:16
      Witam
      ja trafilam na izbe przyjec z ostra mania a zatem diagnoza konsylium byla
      jednomyslna CHAD
      natomiast moja ciocia byla przez wiele lat leczona na depresje nawracajaca i
      prawie po 20 latach stwierdzona u niej Chad ale to chyba dosc zauwazalne zjawisko.
      Coz ja mialam szczescie w nieszczesciu, ze tak szybko, ciotka mniejsze bo nie
      wiem na ile ma sznase wrocic do formy.
      Ona bierze od niedawna anafranil i widac duza poprawe ale jak wiadomo kazdy jest
      indywidualista jezeli chodzi o leki bo ja akurat na stabilizacje biore na razie 3
      Pozdrawiam
      A
    • donata20 Re: problemy z diagnozą 14.05.06, 10:30
      Witam !

Ja też leczona byłam na depresję głęboką w tzw. Ośrodku Leczenia Nerwic i tam
      po 3-miesięcznej obserwacji stwierdzono CHAD.Potem naprzemienne mania ;depresja
      przez 15 lat,aż do dziś.Biorę duży stabilizator i anafranil i jest jako tako.To
      tyle...Pzw Dona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka