Dodaj do ulubionych

Lamotrygina dodana

04.04.07, 18:56
Chociaż jednak mimo że mam objawy czysto nerwicowe lekarz dał mi dzisiaj
oprócz depakiny to lamotrygninę-dołożył.Zobaczymy co z tego będzie.Ja nadal
upieram się przy nerwicy ale lekarz powiedział że nerwicę to stwierdzi u mnie
jeżeli lamotrygina i depakina nie zadziałają razem.Wtedy jak dodał odstawi mi
stabilizatory i zacznie leczyć nerwicę ale narazie próbujemy stosować różne
leki bo zdaniem lekarza mam bardzo szybką zmianę faz i stąd moje lęki,histeria
itp a jak zacznę brać lamotryginę to się powinno uspokoić-zawsze coś
antydepresyjnego nie?
Obserwuj wątek
    • insana Re: Lamotrygina dodana 04.04.07, 23:20
      A widzisz Suchy, jednak Twoj doc się zgodził na lamotryginę.
      IMHO - jest świetna, teraz jestem na 50-ce, antydepresant odstawiłam 3 tygodnie temu- zero objawów odstawiennych, nastroj mam podwyzszony ale stabilny. Jedynie przy zwiększaniu dawki głowa potrafi nieźle napierniczać, zdarzają sie tez momenty odrealnienia ( w sumie strasznie dziwny stan- sama nie wiem jak to nazwać), moze z czasem to przejdzie.
      Ogólnie jest git. Moze u Ciebie tez się sprawdzi. Trzymam kciuki!
    • maka100 Re: Lamotrygina dodana 04.04.07, 23:52
      Trzymaj sie, moze bedziesz mogl potem zmniejszyc Depakine. I tak dlugo na niej
      wytrzymales, moj syn tylko dwa miesiace, liczac codziennie wypadajace wlosy,
      nowe krosty i wazac sie dwa razy dziennie.
      Powodzenia
      • suchyxxx2 Re: Lamotrygina dodana 05.04.07, 09:18
        Jeżeli lamo zastąpi mi lek antydepresyjny chociaż w połowie i nie będę miał
        objawów odstawiennych to będzie super.Myślę że lekarz wreszcie zrobił dobrze bo
        będę miał leki na depresję i przeciwkomanii czyli w 2 strony nareszcie będę
        leczony-idę zaraz wykupić lamitrix.
        • insana Re: Lamotrygina dodana 05.04.07, 17:17
          suchyxxx2 napisał:

> Jeżeli lamo zastąpi mi lek antydepresyjny chociaż w połowie i nie będę miał
          > objawów odstawiennych to będzie super

Dokładnie!
          Lamo oprócz stabilizowania działa też lekko przeciwdepresyjnie i przeciwlękowo. Trochę się bałam odstawienia antydepa ( brałam od lipca), ale lekarka stwierdziła ze za bardzo lecę w gorę i moze się to bardzo źle skończyć ( i miała rację!). No i jest całkiem dobrze bez ssri( dodatkowo przy zwiększeniu dawki lamo).
          Tak że Suchy, nie martw sie na zapas, będzie okej, Twoj lekarz na pewno wie co robi.
          • suchyxxx2 Re: Lamotrygina dodana 06.04.07, 09:45
            Ty pewnie bierzesz 100mg? Ja mam dojść do 50mg bo depakina wydłuża okres
            półtrwania lamo i zwiększa ryzyko wysypki stąd mniejsza o połowę dawka jak mówią
            w ulotce.Trudno się dzieli te 25mg na pół bo narazie mam codziennie brać 12,5mg
            przez 7 dni.Strasznie dziwne ale miałem maxymalnie głupie i wyraźne sny i wiem
            że napewno to po lamo.Dzisiaj czuję się nawet dobrze
            • merra3 Re: Lamotrygina dodana 06.04.07, 10:09
              Witam suchy. Podzielę się z Tobą moim stosowaniem lamo.Ja biorę to lamo pod
              nazwą danoptin to jest ponoć to samo ale w nowszej wersji dopiero w tym roku
              eszło na rynek .Też byłam jak wiesz z innyh postów na depakinie (strasznie
              utyłam) potem próbowałam z topamaxem ale mój organizm go odrzucił bałam się że
              dostanę wysypki po danpptinie ale jest ok.Trochę moje libido spadło ,ale kest
              narazie ok.Piszę na razie bo biorę danoptin 3 tyzień i mam nadzieję że
              najgorsze mamm za sobą Poodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka