Dodaj do ulubionych

tegretol a alkochol

23.04.07, 20:43
czy mozna pic kiedy bierze sie tegretol?ostatnio bylem na wyzu i bardzo
chcialem sie napic ale nie bylem pewien wiec sie jakos powstrzymalem ciagle
zapominam zapytac o to lekarza a moze sie boje troche.....napiszczie czy
mieliscie doswiadczenia z alkocholem podczas terapi tegretolem dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aurelia_aurita Re: tegretol a alkochol 23.04.07, 22:06
      wiesz, myslę, że najlepiej będzie jak po prostu sprawdzisz to empirycznie smile
      spróbuj najpierw jakieś niewielkie dawki alkoholu i sprawdź jak na Ciebie działają. jeśli nie odczujesz jakichs szczególnych sensacji, możesz spróbować trochę więcej smile
      jeśli chodzi o moje doświadczenia: na tegretolu upijam się ok. 2 razy szybciej niż normalnie. (i to mi się podoba smile moje pierwsze picie skończyło się rozstrojem żołądka i paskudnym samopoczuciem - ale przypuszczalnie to dlatego, że zbyt krótko wówczas jeszcze brałam ten lek i organizm nie zdążył mi się do niego przyzwyczaić (zwłaszcza że to mój pierwszy normotymik w ogóle).
      teraz jest już ok. pije mi się na tegretolu całkiem dobrze, tyle że muszę zachowywać większy umiar niż wcześniej (bez tegretolu).
      a ostatnio, kiedy wybierałam się na imprezę i planowałam większą popijawę - po prostu "zapomniałam" wziąć leku przed i po imprezie.

(no i oszywiście, ja tu nikogo do niczego nie namawiam wink
      • lolinka2 alkoHol - w zamroczeniu zapomniałeś ortografii nt. 24.04.07, 10:48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka