bluelagoon 08.06.07, 22:22 jakie stabilizatory nastroju bierzecie czy dapakine jest ok? lit? Zyprexa? dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
com_sui Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:25 tegretol (dobry, nie powoduje wzrostu wagi, ale wypadają włosy. dobry jest szampon z chininą f-my Clorane, bez recepty ) mam mocne, twarde włosy, to kłuje. jak wypadają lamotrix - ok Odpowiedz Link
lookfor84 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:30 Rispolept, dużo po nim spię.Wielu ludzi dużo przytyło (na szczęście mnie to ominęło).Ale to nie jest chyba typowy stabilizator.Neuroleptyk bodajże.Genialny. Odpowiedz Link
bluelagoon Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:31 ja tez biore neuroleptyk na stabilizacje Abilify Odpowiedz Link
miriam11 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 09.06.07, 07:33 Popieram zdanie Lookfor, Rispolept jako stabilizator jest rewelacyjny. Brałam w dawce 2 mg. Byłam "siła spokoju", zero bujania. No ale ja akurat tyłam. Teraz biorę Topamax. Jestem zadowolona, stabilizuje przyzwoicie, nie tyję. Dość drogi, na szczęście pojawił się minimalnie tańszy odpowiednik - Topiramat Ratiopharm. Ok. 10 zł mniej na opakowaniu, co przy 3 opakowaniach miesięcznie już robi różnicę. Ale gdyby nie to tycie, to absolutnie, nigdy przenigdy nie dałabym sobie odebrać Rispoleptu. Odpowiedz Link
bluelagoon Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:30 dzieki a chemiczna nazwa substancji tergetol? Odpowiedz Link
lookfor84 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:34 don't ask me; no idea. Idę spać, grozi mi zaspanie.Życzę dobrej nocy. Odpowiedz Link
bluelagoon Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:36 ja inna strefa czasowa ale dzieki Tobie tez slodkich snow Odpowiedz Link
lookfor84 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:36 ooo, a gdzie jesteś? Odpowiedz Link
bluelagoon Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:38 niedaleko CHicago pozdro zza Wody Odpowiedz Link
lookfor84 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:39 suuuuper na stałe wyjechałeś?przez rok życia mieszkałam w Colorado Springs.Fajne miastoFajny krajA w Chicago nigdy nie byłam niestety. Odpowiedz Link
bluelagoon Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:41 wyjechalam na stale ale chce wrocic tez jestem tu rok i wystarczy czlowiek lepiej sie czuje w swoim kraju Odpowiedz Link
lookfor84 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:45 Masz rację.Wszędzie dobrze,ale w domu najlepiej. Naprawdę uciekam, bo nie wstanę.Papaty Odpowiedz Link
miriam11 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 09.06.07, 07:37 bluelagoon napisała: > dzieki > > a chemiczna nazwa substancji tergetol? karbamazepina (carbamazepine) mnie po tym włosy nie wypadały, ale za to miałam urocze wybroczyny podskórne. Ale to dopiero po jakimś czasie. No i akurat mnie stabilizował tak sobie. Ja tam nie przepadam za tegretolem. Odpowiedz Link
allan122 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:44 Biorę depakine ale w większych dawkach bardzo otępia,dlatego sam zmniejszyłem dawkę z 1000mg na 500mg i jest ok.Wcześniej brałem convulexs i był dla mnie lepszy dlatego poprosze mojego nawiedzonego lekarza o zamianę leku na wcześniejszy. Odpowiedz Link
lookfor84 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:44 tam chyba jesteś pod lepszą opieką.Psychologia i psychiatria są tam na wyższym poziomie.Do psychologa chodzi prawie każdy.I chorych psychicznie chyba też się inaczej traktuje, prawda?To przecież żona Billa Clintona przyznała się publicznie do depresji...A teraz na prezydenta startuje.Jestem za.Kobieca solidarność musi być Odpowiedz Link
com_sui Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:49 Jak nie pójdziesz spać, to zaśpisz ) Kurdę, już dawno tak nie płakałam. Odpowiedz Link
morja13 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:56 Popłacz sobie, zresztą nie wiem, mi jest chyba lepiej jak popłaczę... Odpowiedz Link
com_sui Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 23:51 ale ja płaczę tak, jakby miał się świat zaraz skończyć popłakałam do słuchawki, zmoczyłam jej buzię, już mi odrobinę lepiej Odpowiedz Link
bluelagoon Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 22:59 w koncu tutaj zostalam dobrze zdiagnozowana no i dostalam super lek po kotrym sie nie tyje Odpowiedz Link
bluelagoon Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 23:03 czy po licie sa jakies skutki uboczne? Odpowiedz Link
esowx1 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 08.06.07, 23:24 na początku brania suchość w gębie, wzmożone pragnienie, męczliwość. potem zwykle to mija choć niekoniecznie więcej objawów ubocznych, które wiem na bank, że są spowodowane litem, u siebie nie zaobserwowałam (a biorę lit ponad 3 lata) ogólnie jednak lit ma wiele dość poważnych skutków ubocznych, jak np choroby tarczycy mam nadzieję jednak, że era wyśmienitej tolerancji litu się u mnie nie skończy Odpowiedz Link
nikonman Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 25.06.07, 20:35 Witam jestem nowy choć konka na biegunach mam juz ok.12 lat. Przerobilem całą tablice mendelejewa. Poprzez prozac i inne antydepresanty po normotymiki mózgowe przerobiłem już podobno wszystkie możliwe kombinacje. Obecnie po wielu latach jestem względnie stabilny. Biorę tegretol 1200mg / dziennie i depakina 1000mg/dziennie Rano tegretol 400mg+depakina 500mg wieczór tegretol 800mg+500mg Obecnie bez antydepresantów Odpowiedz Link
alexia85 convulex 25.06.07, 21:14 bierze ktos z was? ja od 3 miesiecy i nie mam porownania bo tyle miesiecy temu rozpoczelam leczenie. pozdrwaiam Odpowiedz Link
am_1981 Re: stabilizatory nastroju jakie bierzecie 19.07.07, 16:10 ja biore topamax bardzo dobry lek po którym mozna stracic kilka kilogramów Odpowiedz Link