dr.zabbon 29.02.08, 15:51 Czy ktoś z Was brał/bierze citalopram (Cital, Cipramil, Aurex)? Jakie macie zdanie o tym leku? Od dziś zaczynam kurację, wskazaniem u mnie są napady lęku i niepokoju w przebiegu depresji. Czekam na opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czareg Re: Cital 01.03.08, 07:30 Aurex brałem 2-3 lata temu przez jakieś pół roku, raczej dobrze wspominam, choć pani doktór sama go zmieniła. Może dlatego, że byłem w długim (około dwuletnim), lekkim do średniego, okresie depresji, nie wiem. Odpowiedz Link
matrioszka42 Re: Cital 06.03.08, 12:27 Brałam ok. 2 miesiące przy umiarkowanej depresji. Wg lekarki wpędził mnie w hipo i kazała odstawić. Wspominam go dobrze. Wyciągnął z depresji i pozwolił mi podziałać pozytywnie. Ale chyba byłam za wesoła Odpowiedz Link
dolphin_black Re: Cital 07.03.08, 15:44 Bralam go ponad pol roku, ale lekarka kazala mi odstawic - uznala ze po tym czasie powinnam byc juz wyleczona. Ciezki byl poczatek - strasznie niedobrze mi bylo gdzies tak przez 2 tygodnie, ale potem bylo super. Zero problemow, stanow lekowych itd.. Szkoda tylko ze moja pani doktor nie miala racji z tym wyleczeniem. Po odstawieniu aurexu jest tak samo zle jak bylo przed jego braniem. Odpowiedz Link
dr.zabbon Re: Cital 09.03.08, 18:44 Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Ja po półtorej tygodnia brania jestem zadowolona - choć pewnie to krótko na rozwinięcie pełnego działania. Niepokoju jest już nieco mniej. Na samą deprechę pewnie by mi nie starczył, biorę jako dokładkę do Noverilu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link