sabrossa 19.10.07, 20:49 oprócz wielu powodów, dla których nie chcecie mieć dzieci, mam pytanie z serii lekkich i próżnych - czy myślicie także o tym, że na skutek ciąży/porodu/karmienia Wasze ciała staną się mniej.. hmm, estetyczne? I to też Was odstrasza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enith Re: drogie bezdzietne :) forumowiczki 19.10.07, 21:14 > lekkich i próżnych - czy myślicie także o tym, że na skutek > ciąży/porodu/karmienia Wasze ciała staną się mniej.. hmm, estetyczne? I to też > Was odstrasza? Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolna z tego jak wyglądam. Jestem szczupła, ćwiczę, w miarę zdrowo się odżywiam. Ciąża zapewne na zawsze zmieniłaby moje ciało (chodzi mi zwłaszcza o nieusuwalne rozstępy, do których, niestety, mam tendencję), ale nie sądzę, by były to zmiany, których nie byłabym w stanie zaakceptować. Piszę tak dlatego, że znam osobiście mamy, które wyglądają po porodzie prawie tak samo fantastycznie, jak przed (przy czym nie ma lekko - dieta, trener, intensywne ćwiczenia). Czyli da się zachować, a raczej wrócić do sylwetki sprzed ciąży, choć po przyjaciółkach widzę, że wymaga to wielu wyrzeczeń z ich strony. Myślę, że zmiany ciała po ciąży traktowałabym tak samo jak zmiany związane ze starzeniem się - czyli coś nieuniknionego w naszym życiu. Odpowiedz Link
cytrynka123 Re: drogie bezdzietne :) forumowiczki 19.10.07, 21:32 nie balabym sie zmiany na ciele, ale nie chcialabym miec jakiegos 'obcego' ciala w sobie, najwyzej jakies standardowe 15 cm . lubie dzieci, ale maksymalnie przez godzine w przypadku malych, a kilka dni w przypadku nastolatkow. wole takie odchowane. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: drogie bezdzietne :) forumowiczki 19.10.07, 22:34 A teraz masz estetyczne? Czy Ty nie jesteś nimfomanką? ))))))))))))))) Odpowiedz Link
sabrossa Ty jak się przyczepisz .. ;) 19.10.07, 23:16 nie jestem nadmiernie pobudzona-to a propos nimfomanki. Jestem jednak dosyć zadowolona ze swojego wyglądu . Nie jestem idealna, daleko mi do tego, ale nie narzekam Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ty jak się przyczepisz .. ;) 19.10.07, 23:30 No skoro myslisz, że po 6 dzieci byłabyś obwisła to wolę zapytać. Odpowiedz Link
sabrossa Re: Ty jak się przyczepisz .. ;) 20.10.07, 00:21 nie wiem, po ilu i nie dowiem się . Ot, dywaguję Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: drogie bezdzietne :) forumowiczki 19.10.07, 23:14 Myślę,że nie.Nie zawsze.Trochę odstaję od reszty,bo jedno dziecko mam.Ale problem rozumiem,bo on nie dotyczy nieposiadania dziecka wcale.Posiadanie dziecka w liczbie 1 ,tez czasem jest problemem.Więc miałam dziecko,myślałam,że drugie też będę chciała mieć,ale tylko myślałam.Nie chciałam więcej i nie było to związane z moja figurą,bo tej nigdy nie miałam.Nie chcialam,bo po prosu nie chciałam.Dlaczego to takie dziwne ? Czy trzeba szukać powodu ? Następny problem - czy nie chcecie mieć dziecka,bo zęby wypadają ? Bo na włosy trzeba kupić placentę ?Bo łózeczka drogie i nie starczy na cień ? Odpowiedz Link
friday133 Re: drogie bezdzietne :) forumowiczki 20.10.07, 00:10 Ja jak przedmówczyni, jedno mam. Stąd wiem, że ciąża niespecjalnie musi wpłynąć na ciało w dłużej perspektywie (czasowo to wiadomo, że zmienia), to akurat najmniejszy problem. Mało tego, ja czasem pod wpływem chyba hormonów bardzo bym chciała być w ciąży - tak cieleśnie do szpiku kości. Ciąży się nie brzydzę, nie przeraża mnie, a nawet uważam, że jest fajna jako stan. Tylko, że z tego są potem dzieci, a ja ich nie lubię Odpowiedz Link
katja_24 Re: drogie bezdzietne :) forumowiczki 20.10.07, 11:17 To tez mnie odstrasza. I jest to dodatkowy dowod na to, ze nie dojrzalam, zeby miec dzieci Odpowiedz Link