jaewa2009 29.07.10, 13:35 Dziewczyny od kiedy rozszerzałyście dietę u swoich pociech? mój synek ma 7 miesięcy i 3,5 miesięcy korygowanych czy już pora na nowe posiłki? karmiony jest bebilonem1 pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-cudownego-misia Re: Dieta 29.07.10, 13:45 Pewnie już pora, ale ponieważ Twój synek urodził się sporo za wcześnie, o rozszerzeniu diety powinien zadecydować jego pediatra, który wie, jak się rozwija, jaki ma przyrost wagi, czy miał NEC, itd., itp. Odpowiedz Link
karro80 Re: Dieta 29.07.10, 14:47 Młodej rozszerzaliśmy od po 5 mies(młoda 24/25 tydz), tylko początkowo długo, ostrożnie w laboratoryjnych wręcz ilosciach i z poślizgiem czasem -ale do 9 juz miała nawet i serki i jogurty wprowadzone, choc u nas nie wolno w gole tak wczesnie, ale pal licho polskie wytyczne, dziecię przynajmniej kupę zaczęło robić. Z tym, że herbatki i produkty ryżowo-bananowe -dostawała juz w szpitlau od ok po 4 mis(była na humanie MCT, więc kaszek nie traktowałam juz jako nowości) Odpowiedz Link
squire1983 Re: Dieta 29.07.10, 15:48 moja córcia ur. o 3 mies. za wcześnie przed ukończeniem 4 miesiąca urodzeniowego wciągała kaszki i jabłuszko oraz marchewkę. ale tak jak Beata pisała, decyzję o tym powinien podjąć lekarz. Odpowiedz Link
izu222 Re: Dieta 29.07.10, 15:54 My rozszerzaliśmy zgodnie z wiekiem urodzeniowym, po wcześniejszej konsultacji z pediatrą. Odpowiedz Link